Kuusi vinkkiä, joilla pääset Alpeille halvalla

Alpeilla on valitettavasti hieman kalliin lomakohteen maine, vaikka se ei todellakaan ole koko totuus. Onko sinun siis mahdollista päästä Alpeille halvalla?

Alpit halkovat Eurooppaa aina Ranskasta Italiaan. Alppimaisemia voi nauttia muun muassa Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Kaikissa näissä alppikohteissa on mahdollista nauttia lomatunnelmasta ilman matkabudjetin räjähtämistä käsiin. Tässä vinkit siihen, kuinka pääset lomailemaan Alpeille halvalla.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

1. Jousta matkustusaikatauluissa

Alpit tunnetaan tietenkin laskettelulomistaan ja moni haluaakin Alpeille juuri talvilomalle. Ei siis ole varsinainen yllätys, että sesonkiaikojen matkat joulu- ja helmikuussa ovat usein kalliimmat kuin niiden ulkopuolella. Jos siis voit, lähde Alpeille sesonkiaikojen reuna-aikoina, eli esimerkiksi marras- tai huhtikuussa.

Lisäksi kannattaa muistaa seuraavat yleiset vinkit varsinkin lentojen suhteen:

  • Torstai ja perjantai ovat usein kalliimmat matkustuspäivät
  • Lentojen hinnat laskevat monesti tiistaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin
  • Lennot ovat lisäksi halvimmat usein aikaisin aamulla

Muista myös vertailla loman keston vaikutusta hintaan. Pitkä viikonloppu Alpeilla voi olla joskus edullisempi kuin viikon lasketteluloma. Joskus taas yli viikon loma voi olla halvempi kuin lyhyempi loma. Vertailu siis kannattaa!

2. Lähde Alpeille halvalla äkkilähtöjen avulla

Matkat Alpeille onnistuvat sesonkiaikaankin edullisesti, varsinkin jos voit lähteä matkaan äkkiä. Äkkilähdöt Alpeille voivat antaa jopa 50% alennuksia matkakustannuksiin ja niitä on saatavilla esimerkiksi STS Alppimatkoilla.

3. Vertaile lentoja eri kohteisiin

Lennot Alpeille voi löytää hyvinkin eri hintoihin ja vertailu kannattaa aina. Vertaillessa on lisäksi hyvä pitää mielessä, että aina halvimmat lennot eivät löydy läheisimmältä kentältä. Esimerkiksi moniin Sveitsin alppikohteisiin voi olla halvempi mennä niin, että otat lennot Saksaan ja vuokraat sieltä auton ja ajat haluamaasi kohteeseesi. Tämänkaltainen jousto lentojen suhteen voi säästää useita satasia. Muista lukea autoliiton ohjeet.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

4. Harkitse majatalomajoitusta

Pääset Alpeille halvalla kun muistat vertailla myös majoitusvaihtoehtoja. Alpeilta löytyy runsaasti laadukkaita vaihtoehtoja ja matkan hintaan on helppo vaikuttaa juuri majoitusta miettimällä.

Monista lomakohteista löytyy niin sanottuja majataloja, jotka ovat usein hieman halvempia kuin perinteiset hotellit. Sen lisäksi mielessä kannattaa pitää majoitusvaihtoehdot, joihin kuuluu oma keittiö. Tällöin voit valmistaa osan ruuista itse, mikä sitten laskee lomabudjettiasi taatusti. Tämä vaihtoehto on hyvä varsinkin kun matkaat lasten kanssa Alpeille.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

5. Älä unohda kesäloman mahdollisuutta

Laskettelumatkat Alpeille eivät kuitenkaan ole ainut tapa tutustua tähän ihastuttavaan vuoristomaisemaan. Alpit ovat kauniina myös kesäisin ja monet lomakohteet tarjoavat runsaasti tekemistä kesäisin. Voit esimerkiksi tehdä vaellusreittejä upeissa kohteissa tai kokeilla vaikkapa vuoristokiipeilyä. Nykyään jopa golfmatkat Alpeille onnistuvat kesäisin ja ovat usein halvempia kuin laskettelulomat. Pääset Alpeilla halvalla kesäisin toukokuussa tai syyskuussa, heinä-elokuun ollessa usein kiireisintä aikaa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

6. Pidä mielessä pienet kustannukset

Lomamatka Alpeilla voi sisältää erilaisia pikkukustannuksia, jotka on hyvä pitää mielessä. Näistä ehkäpä se yleisin ovat varusteista aiheutuvat kustannukset silloin kun matkaat laskettelemaan. Jos ostat lennot erikseen, voi omien suksien vienti tulla kalliimmaksi kuin suksien vuokraus paikanpäältä. Jos taas olet lähdössä valmiille pakettimatkalle, niin varmista kuuluuko suksien kuljetus tai vuokraus hintaan.

Hissimaksuissakin on mahdollista säästää seuraavilla kikoilla:

  • Liput kannattaa ostaa etukäteen netistä, jotta voit hyödyntää alennuksia
  • Lippujen hinnat laskevat monesti iltapäivästä
  • Useamman päivän liput ovat aina halvempia, varsinkin jos aiot olla paljon rinteessä

Muista myös kustannuksia vertaillessa, että hissimaksut kuuluvat useasti pakettimatkojen hintaan!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Vertailemalla pääset lomalle Alpeille edullisesti

Sinun on siis mahdollista päästä Alpeille halvalla kunhan suunnittelet matkan huolella ja teet laskelmia etukäteen. Näin löydät varmasti parhaat matkatarjoukset!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti