MatkapojatMatkapojat

Lasketteluloma Alpeilla: mitä sinun tulee tietää

Lasketteluloma Alpeilla on jokaisen laskettelun ystävän unelma. Tässä vinkit, kuinka laskettelulomat Alpeilla onnistuvat parhaiten!

Alpit tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia ikimuistoiseen laskettelulomaan. Tämä dramaattinen vuoristo levittyy usean maan alueelle, joten kohteissa riittää valinnanvaraa. Näyttävän vuoriston ei kuitenkaan pidä antaa pelotella, sillä lasketteluloma Alpeilla sopii rinteisiin tottumattomillekin. Niin suksien sankarit kuin aloittelijatkin löytävät Alpeilta taatusti sopivan kohteen mukavaan talvilomaan!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Miksi ja milloin Alpeille kannattaa suunnata?

Miksi lasketteluloma Alpeilla sitten kannattaa? Alpit ovat loistava kohde lomailuun ja siitä todiste on noin 120 miljoonan matkailijan vierailu alueella vuosittain. Alppien suosion taustalla ovat:

  • Monipuoliset rinteet, joissa harrastaa erilaisia alppilajeja.
  • Miellyttävä sää, sillä rinteet ovat talvisin lumivarmoja, lämpötilojen ollessa miellyttävät ja päivien aurinkoisia.
  • Ystävälliset ihmiset – alppikansat ottavat matkailijan ilosylin vastaan.
  • Viihdyttävät alppikylät, joissa riittää tekemistä laskettelun ulkopuolellakin.
  • Maistuva ruokakulttuuri, otitpa suunnaksi sitten Italian herkulliset pastat tai Itävallan suklaakakut.
  • Henkeäsalpaavat maisemat – jäätiköt ja vuoristot jatkuvat silmänkantamattomiin.

Lasketteluloma Alpeille onnistuu paikoittain jo varsin alkusyksystä ja joissakin paikoin lunta riittää aina huhtikuun viimeisille viikoille asti. Paljon riippuu siis siitä, minne päin Alppeja haluat matkustaa. Yleisesti ottaen maalis-huhtikuu on hyvä aika alppimatkalla, sillä lunta riittää vielä hyvin, mutta hiihtokeskukset eivät ole niin ruuhkaisia kuin suurimpaan sesonkiaikaan helmikuussa. Parhaat olosuhteet on tietysti kovimpaan sesonkiaikaan helmikuun tienoilla.

ApolloApollo

Mitkä ovat Alppien parhaimmat kohteet?

Minne laskettelumatka Alpeilla sitten kannattaa tehdä? Suosituimpia alppimaita ovat Itävalta, Ranska, Italia ja Sveitsi. Niissä on runsaasti kivoja kohteita kaikenlaisille hiihtäjille. Ensikertalaisille voi suositella esimerkiksi:

Tottuneemmat laskettelijat taas voivat matkustaa esimerkiksi Ranskan Chamonixeen tai Italian Madonna di Campiglioon. Perheitten kannattaa tutustua Sestrièreen tai Canazeihin. Täältä löydät lisää tietoa, jos olet lähdössä Alpeille lasten kanssa.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

Lasketteluloma Alpeilla omatoimi- vai pakettimatkana?

Lasketteluloma Alpeille onnistuu niin omatoimi- kuin pakettimatkanakin. Valinta on sinun ja se riippuu täysin siitä, mitä lomaltasi haluat ja kuinka paljon vaivaa haluat nähdä loman suunnittelun eteen.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Pakettimatkoja Alpeille tarjoavat esimerkiksi Sembo ja STS Alppimatkat. Tällainen valmismatka on hyvä valinta varsinkin ensikertalaiselle. Pakettimatka ei myöskään ole aina se kalliimpi vaihtoehto, sillä hintaan sisältyy yleensä hissiliput, kuljetukset ja esimerkiksi aamiaiset. Valmismatkoissa on usein lisäksi muuta ohjattua toimintaa, johon osallistua.

Toki lasketteluloma Alpeilla on mahdollista varaamalla lennot ja majoituksen erikseen. Muista aina vertailla eri vaihtoehtoja ja pidä kokonaiskustannukset mielessä kun varaat matkaa. Esimerkiksi lentojen kohdalla on tärkeä varmistaa, kuuluko suksien tai lumilaudan kuljettaminen lipun hintaan vai pitääkö siitä maksaa erikseen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Mitä muuta sinun tulee ottaa huomioon?

Voit suunnata Alpeille laskettelemaan joko omien suksiesi ja välineiden kanssa tai vuokrata hiihtovarusteet kohteesta. Omatoimimatkan kohdalla on tärkeä ottaa huomioon pitääkö suksista maksaa erikseen ja kuinka paljon varusteiden vuokraus maksaa. Tietoja hinnoista löytyy helposti hiihtokeskuksien nettisivuilta.

Laskettelulomalla Alpeilla auringonpaiste kannattaa ottaa vakavasti. Se porottaa nimittäin hehkeämmin kuin Suomen kesässä, joten aurinkosuojan käyttö on ehdottoman tärkeää.

Matkavakuutus on tärkeä juttu jokaisella lomalla, mutta se on ehdottomasti tärkeä matkakaveri kun suuntaat Alpeille laskettelemaan. Varmista, että valitsemasi vakuutus kattaa kaikenlaiset mahdolliset kulut, mikäli satut loukkaamaan itseäsi rinteessä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lumoudu Alppien kauneudesta

Lasketteluloma Alpeilla on mahdollisuus nauttia kauniista maisemista, tunnelmallisista kylistä ja maukkaasta ruuasta. Alpit tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia alppilajien vauhdikkaaseen kokeiluun sekä loistavat puitteet rentouta auringonpaisteessa.

Varaa siis unelmiesi laskettelumatka Alpeille!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti