MatkapojatMatkapojat

Kiinnostaako laskettelumatka Alpeille? Tässä vinkit lomaan!

Laskettelumatka Alpeille on jokaisen talviurheilusta nauttivan matkailijan unelma. Mutta kuinka suunnitella onnistunut matka tähän suosittuun kohteeseen?

Alpit ovat täynnä loistavia laskettelukeskuksia, mutta onnistunut matka vaatii aina hieman suunnittelua. Laskettelumatka Alpeille voi nimittäin tulla melko hintavaksi, mikäli et vertaile vaihtoehtoja ja valitse juuri sinun tarpeillesi soveltuvaa kohdetta. Onneksi oikean paikan ja matkan valinta ei ole sen vaikeampaa!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mieti budjettisi tarkkaan ennen matkaa

Laskettelumatkat Alpeille onnistuvat jokaisella budjetille ja onkin tärkeä miettiä, miten paljon haluat matkasi maksavan ennen sen suunnittelua. Älä missään nimessä hylkää ajatusta Alpeista rahan takia, sillä laskettelumatka Alpeille on hinta-suhteeltaan hyvin mahdollista pienemmälläkin budjetilla.

Alpeille laskettelumatka onnistuu niin omatoimisesti kuin valmismatkan avullakin. Omatoimimatka on hinnaltaan halvimmillaan usein noin 300-400 euron luokkaa. Tällöin hinnan kannalta tärkeintä on:

 • Olla joustava siitä, milloin matkaan lähtee.
 • Vertailla lentoja ja mahdollista valita välilaskulliset lennot kohteeseen.
 • Vuokrata auto kohteessa liikkumista varten.
 • Matkata kaksin, sillä kustannukset ovat huomattavasti kalliimmat yksin matkustaville.

Valmismatkojen hinnat alkavat puolestaan yleensä noin 600 eurosta ylöspäin. Näihin sisältyvät aina niin majoitus, lennot kuin kuljetukset kohteessa sekä monesti myös hissikortit laskettelukeskuksiin. Valmismatkoissakin on mahdollisuutta laskea matkan hintaa erilaisten äkkilähtöjen ja sesonkitarjousten avulla.

ApolloApollo

Valmismatkapaketti vai omatoiminen matka?

Kuten todettua, voi laskettelumatka olla joko omatoimireissu tai valmismatkapaketti. Valinta riippuu pitkälti sinusta, eivätkä omatoimimatkat ole välttämättä edullisempia, varsinkaan jos et pysty joustamaan lähtöpäivien kanssa.

Valmismatkojen etuna on ehdottomasti niiden helppous. Sinun ei tarvitse käyttää runsaasti aikaa matkojen varaamiseen ja asioiden selvittelyyn. Varsinkin jos suunnittelet perhelomaa Alpeille, kannattaa pakettimatkat pitää mielessä.

Löydä paras laskettelumatka Alpeille vertailemalla

Niinpä se paras keino löytää sopiva alppimatka Alpeille on vertailla eri vaihtoehtoja. Valmismatkoja löytyy runsaasti STS Alppimatkojen ja Sembon sivuilta.

Mikäli suunnittelet omatoimimatkaa kannattaa majoituksia vertailla esimerkiksi Expedian, Ebookersin ja Hotels.comin sivuilla. Autonvuokraaminen on puolestaan mahdollinen Auto Europen ja Holidaycars.comin avulla.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

Alppien parhaimmat kohteet

Mutta minne laskettelumatka Alpeille sitten kannattaa tehdä? Tässä kolme suosikkikohdetta jokaiseen budjettiin:

Bad Gastein laskettelukeskus

Bad Gastein

Itävallassa sijaitseva Bad Gastein on klassinen laskettelukeskittymä. Kohteessa riittää ihastuttavaa arkkitehtuuria ja tietysti niitä hyviä rinteitä urheiluun. Bad Gastein soveltuu hyvin lapsiperheille, sillä alueella on runsaasti rinnevaihtoehtoja kaikenikäisille ja –tasoisille laskijoille. Bad Gasteinissa on mahdollista myös hauskapito, sillä alueella sijaitseva kasino houkuttelee laskijat toisenlaiseen tunnelmaan rinteiden valloittamisen jälkeen!

 • Rinnekilometrejä: 210km
 • Korkein rinnekorkeus: 2700m
 • Korkeus meren pinnasta: 1100m
 • Suurin korkeusero: 1500m
 • Hissejä: 44
 • Rinteet: 8 mustaa, 39 punaista ja 16 sinistä

Kotisivut: https://www.skigastein.com/en/winter

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Méribel laskettelukeskus

Méribel

Ranskan Méribel soveltuu helppoa ja edullista lomaa etsiville. Kolmen laakson alueella sijaitseva kylä on täynnä erilaisia rinteitä, joiden parissa saa viihtymään useamman päivän. Alueen majoitusvaihtoehdoissa riittää eritasoisia vaihtoehtoja ja rento kohde on täynnä hyviä afterski –paikkoja.

 • Rinnekilometrejä: 150km
 • Korkein rinnekorkeus: 2952m
 • Korkeus meren pinnasta: 1100m
 • Suurin korkeusero: 1852m
 • Hissejä: 41
 • Rinteet: 7 mustaa, 24 punaista ja 25 sinistä

Täältä löydät lisää tietoa Ranskan Alpeista.

Kotisivut: https://ski-resort.meribel.net/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Madonna di Campiglio laskettelukeskus

Madonna di Campiglio

Laskettelumatkalle voi suunnata myös Italian Madonna di Campiglioon. Tämä laskettelukeskittymä tarjoaa loistavat rinteet, mutta myös italialaisen vieraanvaraisuuden muille aisteille. Alueen ravintolat ja kahvilat vetävät nimittäin vertoja parhaimmille italialaisravintoloille. Alueella riittää runsaasti edullisia majoitusvaihtoehtoja, mutta myös luksusta sitä hakeville.

 • Rinnekilometrejä: 380km
 • Korkein rinnekorkeus: 2500m
 • Korkeus meren pinnasta: 1524m
 • Suurin korkeusero: 1200m
 • Hissejä: 150
 • Rinteet: 21 mustaa, 63 punaista ja 51 sinistä

Kotisivut: https://www.campigliodolomiti.it/en

Näiden kolmen kohteen lisäksi on vielä mainittava STS Alppimatkojen uutuuskohde Sestriere. Laskettelumatkat Alpeille 2020 voivat nimittäin suuntautua vuoden 2006 olympialaisista tunnetun Sestrieren rinteille.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Antaudu rinteiden vietäväksi

Alpit tarjoavat takuuvarman lumen, laadukkaat rinteet ja majoitusvaihtoehdot, sekä runsaasti jokaiseen budjettiin sopivia matkoja. Laskettelijoiden suosikkialue on siis edelleen hyvä kohde aktiivilomaan ja näiden vinkkien avulla laskettelumatka Alpeille onnistuu taatusti.

Vastaa siis valkoisten vuorien kutsuun ja varaa laskettelumatka Alppien rinteiden ääreen!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti