Mitä hiihtomatkat Alpeille tarjoaa? – Vinkkejä ja ideoita

Hiihtomatkat Alpeille tarjoavat runsaasti elämyksiä ja hauskaa ajanvietettä. Tässä vinkit, joiden avulla onnistuvat mukavat laskettelumatkat Alpeille!

Hiihtomatkat Alpeille voivat suunnata lukuisiin eri kohteisiin, sillä Alpit ulottuvat aina Ranskasta Italiaan. Valinnanvaraa on siis kohteiden puolesta runsaasti ja tekemistä riittää niin hienoilla laskettelurinteillä, että niiden ulkopuolellakin. Minne siis suunnata ja kuinka löytää ne parhaat laskettelumatkat?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Alppien parhaimmat hiihtokohteet

Kuten todettua, hiihtomatkat Alpeille voivat suuntautua moniin eri maihin. Kaikissa Alppimaissa riittää runsaasti suosittuja kohteita olitpa liikkeellä sitten kaveriporukalla tai lasten kanssa. Kohdetta valittaessa onkin tärkeä miettiä:

  • Kenen kanssa olet matkalla?
  • Haluatko pelkkää laskettelua vai muutakin ohjelmaa?
  • Etsitkö helppoutta vai kiehtooko omatoiminen lomailu enemmän?

Tässä muutama kohdesuositus matkan etsintään:

Romantiikkaa ja kauniita rinteitä Ranskassa

Ranskan Alpit ovat hyvä kohde kokeneille laskijoille sekä heille, jotka haluavat haasteita hiihtomatkaltaan. Ranskassa on runsaasti kohteita, joissa on pitkiä rinteitä ja kiehtovia reittejä lasketteluun. Ranska tarjoilee toki lisäksi runsaasti nautintoja, sillä maan ruoka- ja after ski –kulttuuri on ensiluokkaista.

Val Thorens on ehdottomasti Ranskan parhaimmistoa. Se on Euroopan korkeimpia alppikohteita, joten rinteet ja maisemat ovat huikeat. Perinteistä rinneromantiikkaa hakevan kannattaa puolestaan suunnata Val d´Iseren rinteille.

Perinteikästä ja klassista laskettelua Itävallassa

Kaikista klassisimmat hiihtomatkat Alpeille suuntaavat aina Itävaltaan. Itävallan laskettelukeskukset ovat suosittuja, laadukkaita ja kokeneita elämysten tarjoilijoita. Itävallasta löytyy laskettelukeskuksia niin kokeneille kuin aloittelevillekin laskettelijoille.

St. Anton on klassinen kohde, kun taas Bad Gastein on yksi suosituimmista ja tunnetuimmista Itävallan rinnekeskuksista. Ylellinen hiihtomatka Alpeille onnistuu lisäksi Lech-Zürsissä.

ApolloApollo

Laatua ja luksusta Sveitsissä

Sveitsin laskettelukeskukset ovat täynnä laatua ja luksusta. Maa on lumivarma juuri korkeutensa ansiosta ja Sveitsin rinteillä pääsee laskemaan jopa hurjilla jäärinteillä.

Sveitsin kiehtovimpiin kohteisiin lukeutuvat klassinen St Moritz ja viihdyttävä Gstaad. Molemmissa riittää laadukasta tekemistä rinteiden ulkopuolellakin ja ne soveltuvat niin lapsiperheille kuin aikuismatkailijoillekin.

Nautintoja ja aitoutta Italiassa

Lapsiperheen hiihtomatkat Eurooppaan suuntautuvat usein myös Italiaan. Italian laskettelukeskukset ovat täynnä erilaisille laskettelijoille soveltuvia rinteitä. Maa tarjoaa toki loistavan ruokakulttuurin ja Italian kohteet viehättävätkin juuri aitoudellaan. Lue Inna-Pirjetan laskettelumatka Saksaan ekaluokkalaisen kanssa täältä.

Italiassa voisi suunnata esimerkiksi Livignoon, joka on oiva perhekohde. Hiihtomatkat Alpeille onnistuvat lisäksi Madonna di Campiglion rinteillä.

Artikkeli jatkuu alla
Löydä tarjoukset lasketteluvaatteisiin ja -varusteisiin!
Laskettelu ja hiihto
Artikkeli jatkuu...

Näin löydät hiihtomatkat Alpeille

Miten sitten löytää parhaimmat hiihtomatkat Alpeille. Hiihtomatkat Eurooppaan onnistuvat helposti joko paketti- tai omatoimimatkoina. Matkoja on helppo hakea muun muassa Sembon ja STS Alppimatkojen kautta. Majoitusta voi lisäksi tietenkin etsiä esimerkiksi Hotels.comin avulla, kunhan vain valitset haluamasi kohteen ensin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Vertailu kannattaa

Hiihtomatkat Alpeilla ovat joskus hieman kalliiden lomien maineessa. Tämä on epäreilua, sillä edulliset laskettelumatkat onnistuvat kyllä – tärkeintä on muistaa vertailla hintoja netissä. Tämän lisäksi hiihtomatkassa voi säästää seuraavien vinkkien avulla:

  • Harkitse lentoa hieman kauemmalle, mutta usein halvemmalle kentälle ja autonvuokraamista kohteessa – ajaminen Alpeilla on itsessään kiehtova kokemus.
  • Matkusta sesongin ulkopuolella ja suosi alkutalvea ja loppukevättä. Lunta riittää usein vielä mainiosti!
  • Etsi äkkilähtöjä, sillä ne ovat Alpeille aina todella edullisia.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde rakastumaan Alppimaisemiin

Hiihtomatkat Alpeille tarjoavat siis runsaasti valinnanvaraa ja matkalla voi kerätä roppakaupalla elämyksiä niin rinteillä kuin niiden ulkopuolellakin. Alpit ovat oivallinen kohde kaikille, jotka rakastavat lunta, aurinkoa ja hauskanpitoa!

Etsi siis unelmiesi hiihtomatka ja vietä ikimuistoinen loma rinteillä!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti