Ateenan hintataso 2020 – edullisuus kutsuu antiikkiin

Ateenan kaupunki on yksi merkittävimpiä eurooppalaisia kaupunkeja kulttuurillisesti. Tarkoittaako tämä suosio sitten sitä, että Ateenan hintataso on pilvissä?

Kreikan pääkaupunki tarjoilee kattavasti antiikinaikaisia nähtävyyksiä ja maittavaa ruokaa. Kaupunki on jo pitkään ollut yksi matkailun suurkaupunkeja, jonka johdosta Ateenan hintataso onkin usein korkeampi kuin muualla Kreikassa. Hinnat eivät kuitenkaan ole erityisen korkeat verrattuna vaikkapa Suomeen ja matkailu Ateenassa onnistuu varsin edullisesti.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Ateenan hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 20-35€
Hotelli – 3 tähteä 120€
Hotelli – 4 tähteä 135€
Hotelli – 5 tähteä 230€
Ateria – edullinen ravintola 11€
Ateria – McDonald’s 6€
Olut – ravintolassa 4€
Coca-Cola – ravintolassa 1,8€
Cappuccino 3€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,9€
Taksi – aloitus 3,5€
Taksi – per km 0,8€
Bussilippu – per suunta 1,4€
Bensa – per litra 1,6€

Kattava lista Ateenan hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Athens

Apollo – Ateena

Löydä parhaat lomatarjoukset Ateenaan!

Etsi lomatarjouksia

Ateenan matkan hinta halpenee vertailemalla

Kaupunkiloma Ateenassa onnistuu kätevästi omatoimisesti. Lentoja kaupunkiin löytyy niin suorina kuin jatkoyhteyksineenkin ja majoitusta Ateenassa löytyy monenlaiseen hintaan. Yleisesti ottaen, Ateenan hintataso matkan hinnan suhteen on kaupunkilomien edullisimmasta päästä.

Lentoja Ateenaan on saatavilla siis runsaasti Suomesta. Halvimmillaan lennot voi löytää jopa alle 50 euron, mutta yleisesti ottaen hinnat ovat noin 100 euron molemmin puolin.

Ateena on suuri kaupunki, joten majoitusvaihtoehtoja on runsaasti. Niiden valinnassa kannattaa kuitenkin olla tarkkana – edullinen majapaikka kun voi olla todella kaukana keskustasta ja siten tehdä lomasta hankalampaa.

Parhaimmat alueet hotellien suhteen ovat Monastiraki- ja Syntagma –metroasemien lähialueet. Aivan edullisimmillaan voit löytää hostellimajoitusta peräti 20 euron hintaan, mutta hieman hotellien yöhinnat alkavat noin 60 eurosta.

Valmismatkoja löytyy runsaasti ja näidenkin osalta Ateenan hintataso on edullinen.

ApolloApollo

Onko Ateena kallis liikkua?

Kuten todettua, Ateena on todellinen suurkaupunki, joka on levinnyt laajalle alueelle viime vuosikymmeninä. Ne tärkeimmät nähtävyydet ovat melko mukavasti keskittyneet, joten kävely onkin hyvä tapa nähdä kaupunkia.

Ateenan hintataso julkisen osalta on kuitenkin varsin edullinen, joten metroa ja busseja kannattaa hyödyntää. Tässä tietoa lippujen hinnoista:

  • Yksittäinen lippu maksaa 1,40 euroa
  • Päivälippu on 4,50 euroa
  • Kolmen päivän rajaton lippu 22 euroa

Kolmen päivän lippu kannattaa ehdottomasti, sillä sen avulla voit matkata myös lentokentälle!

Taksi kuljettaa matkailijaa Ateenassa lisäksi varsin edullisesti. Noin viiden kilometrin matka maksaa reilut seitsemän euroa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ateenan hintataso houkuttelee herkuttelemaan

Kreikkalaiset herkut ovat suomalaiseen makuun ja Ateenan hintataso ruuan osalta on varsin miellyttävä. Suosituimpien nähtävyyksien lähistöltä löytyvien ravintoloiden ja kahviloiden hinnat ovat kalliimpia kuin hieman laitamilla olevien paikkojen, joten joskus kannattaa katsella ruokapaikkoja hieman kauempaa.

Tässä esimerkkejä erilaisista ruokavaihtoehdoista hintoineen:

  • Leivonnaiset kahviloista ja leipomoista noin 1-3 euron luokkaa
  • Sämpylä- ja salaattityylinen lounas noin 5 euroa
  • Pikaruoka-ateria noin 8-10 euroa
  • Laadukas illallinen noin 15 euroa

Baareja ja tavernoita löytyy moneen budjettiin. Viinit ovat marketeissa melko edullisia, noin kahdeksan euron hintaisia. Oluttuoppi ravintolassa tai baarissa vaihtelee kahdesta viiteen euroon.

Ateenan nähtävyydet kokee parhaiten yhteispassilla

Ateenan nähtävyydet ovat yksi syy miksi kaupunkiin kannattaa matkustaa. Kaupungista löytyy todella mielenkiintoisia kulttuurinähtävyyksiä, varsinkin antiikin ajoilta.

Ateenan hintataso nähtävyyksien osalta voi tuntua melko kalliilta, varsinkin jos ostat liput erikseen ja vasta paikanpäältä. Mutta hintaan voi vaikuttaa seuraavin tavoin:

  • Harkitse 30 euron arvoisen passin ostoa (katso alta), sillä se mahdollistaa vierailun monissa eri paikoissa viiden päivän ajan
  • Tutki muitakin yhdistelmälippuja haluamiisi nähtävyyksiin
  • Osta liput netistä etukäteen

Toki Ateenassa riittää paljon katseltavaa ja nähtävää ilmaiseksikin. Ihan vain puistojen tutkiminen ja paikasta toiseen kävely on mukavaa ajanvietettä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Ateenan hintataso ostosten suhteen

Kunnon kaupunkilomaan kuuluu aina shoppailu. Onko Ateena kallis ostosten tekoon? Ateenan hintataso on edullinen varsinkin vaatteiden osalta. Niitä löytää edullisesti kaupungin outlet –myymälöistä, kuten vaikkapa Factory Outletistä. Lisäksi vintage –muotia on saatavilla Exarchia –alueen liikkeistä.

Vaatteiden lisäksi Ateenan hintataso on edullinen erikoisempien alkoholijuomien ja herkkujen osalta. Näitä kannattaa ehdottomasti tutkia Ateenan toreilla ja elintarvikekaupoissa.

Vietä siis ihana ja rentouttava loma Ateenan hintatasosta nauttien!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti