Ateenan nähtävyydet vievät matkailijan antiikin aikoihin

Kreikan pääkaupunki Ateena on kiehtova lomakohde täynnä nähtävää. Kaikista kiehtovimmat Ateenan nähtävyydet vievät matkailijan ajassa taaksepäin aina antiikin aikoihin!

Ateena on yksi maailman vanhimpia kaupunkeja ja länsimaisen kulttuurin kehto. Ei siis ihme, että Ateenan nähtävyydet vievät sinut ihastelemaan antiikin ajan taruja. Kaupungista löytyy koettavaa ja nähtävää ihan joka kulmalta, joten kaupunkiin haluaa palata yhä uudestaan!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tärkeimmät Ateenan nähtävyydet

Koska nähtävyyksiä tässä suurkaupungissa riittää, kannattaa ensimmäisellä Ateenan lomallaan keskittyä niihin kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Suosituimmat Ateenan nähtävyydet vievät usein ajassa taaksepäin, mutta riittää kaupungissa uudempaakin nähtävää!

Akropolis, Ateena

1. Akropolis

Ateenan paras nähtävyys on auttamatta Akropoliksen kukkula Parthenonin temppeleineen. Sen voi nähdä melkein mistä tahansa kohtaa kaupungia ja kukkulan päältä taas avautuvat upeat maisemat kaupunkiin.

Parthenonin temppeli on tietenkin se tunnetuin nähtävyys, mutta Akropolista löytyy muutakin nähtävää aina patsaista erilaisiin raunioihin. Akropoliin museo on ehdottomasti kokemisen arvoinen tuttavuus.

Kotisivut: http://odysseus.culture.gr/h/3/eh351.jsp?obj_id=2384

Ateenan Kansallinen arkeologinen museo

2. Kansallinen arkeologinen museo

Kansallinen arkeologinen museo on maan suurin ja maailmanlaajuisestikin todella merkittävä näyttelyineen. Viidestä jatkuvasta näyttelystä sekä useista vaihtuvista esittelyistä koostuva museo on puutarhoineen lisäksi todella kaunis.

Kotisivut: https://www.namuseum.gr/en/

ApolloApollo

Agoran rauniot

3. Agoran rauniot

Antiikkisia nähtävyyksiä Ateenassa riittää, joista Agoran entinen markkina-alue on yksi kiehtovimpia. Agora toimi ennen torialueena, jossa käytiin kauppaa ja keskusteluja. Kauniita raunioita on kiva ihastella ja lähistöltä löytyy muita mielenkiintoisia nähtävyyksiä kuten vanha Hadrianin kirjasto.

Apollo – Ateena

Löydä parhaat lomatarjoukset Ateenaan!

Etsi lomatarjouksia

Pyhien apostolien kirkko, Ateena

4. Pyhien apostolien kirkko

Agoran alueelta löytyvä Pyhien apostolien kirkko on ainoa rakennus, joka jätettiin paikoilleen, kun arkeologiset kaivaukset Agorassa lähtivät käyntiin. Bysanttilainen kirkkorakennus on varsin viehättävä ja sisältä löytyy vielä runsaasti alkuperäistä alttaritaidetta.

Olympoksen Zeuksen temppeli – Olympieion

5. Olympoksen Zeuksen temppeli – Olympieion

Ateenan nähtävyydet voivat viedä sinut tutkimaan myös Zeus –jumalalle rakennettua Olympieion –temppeliä. Massiivinen temppeli on suurelta osin tuhoutunut, mutta komeat kivipaalut kertovat menneen ajan loistosta. Läheltä löytyy myös kiva puistoalue lapsille.

Panathinaikon -stadion

6. Panathinaikon –stadion, eli Olympiastadion

Urheilun ystävät tietenkin tietävät, että nykyajan olympialaiset juontaa antiikin Kreikkaan. Näiden aikojen suurin rakennus olikin juuri Panathinaikon stadion, jossa kilpailtiin erilaisten lajien parissa. Alkuperäinen stadion ei kuitenkaan ole enää pystyssä, vaan nykyinen rakennus on vuoden 1896 olympialaisia varten rakennetun stadionin jäljennös.

Kotisivut: http://www.panathenaicstadium.gr/Default.aspx?tabid=84&language=en-US

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ateenan kansallispuutarha

7. Ateenan kansallispuutarha

Lapsille parhaat nähtävyydet Ateenassa voivat viedä vaikkapa juuri ihanaan kansallispuutarhaan, National Gardensiin. Puutarhasta löytyy pieni eläintarha, ankkalampi sekä mukava leikkipuisto. Kuumina kesäpäivinä puistossa viihtyvät kaikenikäiset matkailijat ja paikalliset, joten se kannattaa pitää mielessä, jos haluat hieman rauhoittua.

Sýntagman aukio

8. Sýntagman aukio

Historialliset nähtävyydet eivät ole ainutta katseltavaa kaupungissa. Uudempaa Ateenaa edustaa kauniisti Sýntagman aukio aivan kansallispuutarhan lähellä. Aukio on suosittu kohtaamispaikka ja sitä reunustavat rakennukset ovat kauniita. Alueella on lisäksi runsaasti laadukkaita kahviloita.

Ateenan Akatemia

9. Ateenan uusklassinen trilogia

Ateenan uusklassisen trilogian muodostamat uudemmat Ateenan nähtävyydet ovat näyttäviä ja kiinnostavia. Trilogia koostuu:

  • Ateenan Akatemia
  • Kreikan kansalliskirjastosta
  • Ateenan yliopistosta

Uudet rakennukset ovat rakennettu kuitenkin vanhan ajan tyyliin ja niiden avulla on kiva kurkistaa siihen, miltä kaupunki loistovuosinaan oikein näytti!

Attikan eläinpuisto - Attica Zoological Park

10. Attikan eläinpuisto

Lapsille sopivia Ateenan nähtävyyksiä löytyy myös lisää hieman kaupungin laitamilta, esimerkiksi aivan Ateenan lentokentän läheltä. Attikan eläinpuistossa on paljon nähtävää, joten se on ehdottomasti hyvää ajanvietettä koko perheelle.

Osta liput Attikan eläinpuistoon >>

Koe Ateenan nähtävyydet helpoiten hankkimalla liput ennakkoon

Tärkeimmät nähtävyydet Ateenassa eivät ole yleensä ilmaisia, mutta lippujen hinnat eivät kohoa pilviin, jos vain muistat noudattaa muutamia jippoja. Lippujen hintaan voi vaikuttaa:

  • Selaamalla lippuja etukäteen netistä esimerkiksi GetYourGuiden avulla
  • Suosimalla yhdistelmälippuja
  • Hyödyntämällä alennuksia
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Koe uutta, vanhaa ja kaikkea siltä väliltä Ateenassa

Ateenan nähtävyydet ovat siis sopiva sekoitus uutta ja vanhaa. Historiallisesti merkittävässä kaupungissa viihtyy varmasti ja nähtävyyksiä riittää useampaankin matkaan!

Ateenan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti