MatkapojatMatkapojat

Parhaat Korfun nähtävyydet niin kaupungissa kuin saarella

Kreikan kauneimpiin saariin kuuluva Korfu on uskomaton lomaelämys. Korfun nähtävyydet varmistavat lisäksi, että lomasi on varmasti hauska ja tekemisentäyteinen!

Korfun nähtävyydet ovat keskittyneet saaren pääkaupunkiin, eli Korfuun. Nähtävää riittää kuitenkin muuallakin, mutta Korfun kaupunkiin kannattaa ehdottomasti tutustua, olitpa sitten viettämässä aikaa missä tahansa saaren ihanista lomakohteista. Tässä esittelyssä ne ihanimmat nähtävyydet Korfussa, niin kaupungissa kuin muuallakin saaressa.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Korfun nähtävyydet kaupungissa

Aloitetaan Korfun kaupungin nähtävyyksistä, sillä ne ovat ne suosituimmat saaren nähtävyydet. Kaupunkiin kannattaa tutustua vaikkapa yhden päivän ajan, jolloin kerkiät nähdä joukon ihania nähtävyyksiä.
Palaio Frourio – vanha linnake

1. Palaio Frourio – vanha linnake

Korfun kaupungin päänähtävyys on Vanha linnake, Paleo Frourio. Spianada –aukion vieressä sijaitseva linnake on ollut saarelle tärkeä jo vuosisatoja. Linnakkeen sisälle on muutaman euron pääsymaksu, mutta se kannattaa maksaa ja tutustua sisäosiin. Siellä on muun muassa:

  • Lukuisia kirkkoja
  • Kaunis kirjasto
  • Upea kellotorni

Neo Frourio – Uusi linnake

2. Neo Frourio – Uusi linnake

Linnakkeet eivät tähän lopu, vaan ne ovat suosittuja Korfun nähtävyyksiä. Uusi linnake ei nimensä mukaisesti kyllä ole montakaan vuotta Vanhaa linnaketta uudempi. Siihenkin kaupungissa kannattaa kuitenkin tutustua muutaman euron hintaan. Uudesta linnakkeesta on todella upeat näkymät Korfun kaupunkiin ja satamaan.

ApolloApollo

Mon Repón palatsi

3. Paleopolis

Paleopolis on Korfun kaupungin vanha markkinapaikka, jonka ympäristössä on runsaasti kiehtovia kohteita. Alueen arkeologinen museo on ehdottomasti näkemisen arvoinen, sillä se kertoo mielenkiintoisia tarinoita saaren ja kaupungin historiasta. Alueella on lisäksi suosittu Mon Repón palatsi, joka on todella kaunis tuttavuus.

Kanonin ja Pontikonisin saaret Korfulla

4. Kanonin ja Pontikonisin saaret

Kaupungin eteläosista löytyvät yhdet ihanimmat Korfun nähtävyydet. Kanonin ja Pontikonisin saariin liittyy runsaasti kiehtovia tarinoita ja molemmista löytyy kauniit kirkot, jotka ovat saaren päänähtävyyksiä. Saarille on ihana mennä viettämään vaikka aurinkoista päivää!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Muut Korfun nähtävyydet

Loman Korfun saarella ei kuitenkaan tarvitse keskittyä vain saaren pääkaupunkiin. Nähtävyyksiä Korfussa riittää siis muuallakin kuin Korfun kaupungissa.

Achillionin palatsi

5. Achillionin palatsi

Unkarin keisarinna Elisabet, eli Sissi, vieraili usein Korfun saarella ja rakennutti saarelle Achillionin palatsi. Tämä arkkitehtuurisesti jännittävä kartano on hauska tuttavuus ja sen puutarhassa on kiva istuksia ja nauttia lämpimistä päivistä.

Kotisivut: http://www.achillion-corfu.gr/default_en.html

Apollo – Korfu

Löydä parhaat lomatarjoukset Korfuun!

Etsi lomatarjouksia

Paleokastritsan luostari

6. Paleokastritsan luostari

Paleokastritsassa sijaitseva luostari on kiva nähtävyys, jossa piipahtaa nopeasti. Luostarissa on pieni museo, erilaisine ikoneineen ja raamattuineen. Nähtävyys on täysin ilmainen ja sieltä avautuvat kauniit näkymät ympäristöön, sillä luostari sijaitsee kukkulalla.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Angelokastron linnake

7. Angelokastron linnake

Kuten todettua, linnakkeita Korfussa riittää. Angelokastron linnake rakennettiin jo 1200-luvulla, aikaan jolloin alue toimi Korfun pääkaupunkina. Linnakkeeseen on vain parin euron pääsymaksu ja sieltä avautuvat upeat näkymät saarelle.

Hylätty kylä Vanha Perithia Korfulla

8. Vanha Perithia

Vanha Perithia on Korfun kauneimpia nähtävyyksiä. Kylä on nykyään hylätty, mutta siellä on muutamia kahviloita sekä majatalo, jossa yöpyä. Vanha Perithia on viehättävä ja ajaton – hylättyjä katuja kävellessä voi helposti tuntea palaavansa ajassa taaksepäin! Varsinkin jos tykkäät valokuvauksesta, niin kannattaa ehdottomasti kylässä vierailla.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tutustu Korfun nähtävyyksiin retkillä tai omatoimisesti

Yllä mainittuihin Korfun nähtävyyksiin voi tutustua helposti erilaisilla ohjatuilla retkillä ja kierroksilla. Retket voi valita matkatoimistojen palveluista tai kysyä niistä lisätietoja esimerkiksi hotellistasi. Ohjatut retket Korfulla ovat usein todella edullisia.

Toki Korfun nähtävyydet voi kiertää omatoimisestikin. Julkiset vievät edullisesti ja kätevästi kaikkiin yllä mainittuihin nähtävyyksiin ja niiden lähelle. Kannattaa myös harkita auton vuokraamista, sillä se on edullinen tapa tutustua saareen ja sen idyllisiin pikkukyliin lähemminkin!

Korfun nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti