MatkapojatMatkapojat

Kreetan hintataso 2020 viimeistelee onnistuneen loman

Kreeta on Kreikan suosituimpia lomasaaria, jonne matkataan rentoutumaan ympäri maailman. Onko Kreetan hintataso sen johdosta sitten kallis?

Suosio matkailijoiden keskuudessa voi useinkin tarkoittaa hintojen nousuja. Mutta vaikka Kreeta onkin todellinen matkailun suosikkisaari, ei Kreetan hintataso huimaa päätä. Kaunis kreikkalainen saari on yleisesti ottaen kivan edullinen ja vaihtoehtoja löytyy niin budjettimatkailijalle, että luksusta etsivällekin – lomaa tässä suositussa saaressa ei siis hintojen takia todellakaan kannata jättää tekemättä.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Kreetan hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 15-20€
Hotelli – 3 tähteä 64€
Hotelli – 4 tähteä 100€
Hotelli – 5 tähteä 220€
Ateria – edullinen ravintola 10€
Ateria – McDonald’s 5€
Olut – ravintolassa 4€
Coca-Cola – ravintolassa 1,5€
Cappuccino 2,5€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,8€
Taksi – aloitus 1,5€
Taksi – per km 0,7-1,3€
Bussilippu – per suunta 1,8€
Bensa – per litra 1,6€

Kattava lista Kreetan hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Crete-Greece

Apollo – Kreeta

Löydä parhaat lomatarjoukset Kreetalle!

Etsi lomatarjouksia

Kreetan hintataso matkojen suhteen 2020

Kreetan hintataso on Suomea edullisempi ja siksi saarelle löytääkin matkoja usein todella halvalla. Kreetan suosio suomalaisten keskuudessa tarkoittaa runsaasti vaihtoehtoja, sillä monet tunnetuimmat matkanjärjestäjät tekevät saaren suosikkikohteisiin runsaasti edullisia pakettimatkoja aina keväästä syksyyn saakka.

Valmiiden pakettimatkojen hinnat tietenkin vaihtelevat riippuen kestosta ja haluamastasi hotellista. Keskimäärin matkoja löytyy kuitenkin 500 euron molemmin puolin.

Matkailija voi tietenkin lähteä lomalle omatoimisestikin. Lennot kannattaa yleensä ottaa Ateenaan, josta sitten voit ottaa lautan tai jatkolennon Kreetalle. Lentoja on mahdollista löytää parilla sadalla eurolla, hintojen kallistuessa lomasesongin aikaan.

Majoitusvaihtoehtoja Kreetalla riittää. Suurimpiin kaupunkeihin kuten Haniaan ja Rethymnoon on helppo löytää edullista majoitusta aina hostelleista hienompiin hotelleihin ajankohdasta riippumatta. Suositummat rantalomakohteet kuten Platanias ja Gerani eivät aina ole helpoimpia omatoimimatkailun kannalta, sillä alueiden hotellit täyttyvät usein juuri pakettimatkalaisten myötä ja siten todella edullisia majapaikkoja löytää helpoiten valmiina pakettimatkoina.

Kreetan hintataso majoituksen suhteen vaihtelee todella paljon ajankohdasta riippuen. Tässä vinkit edullisen majoituksen löytämiseksi Kreetalta:

  • Hinnat ovat huokeimmat pääsiäisen aikaan sekä heinä-elokuussa
  • Edullisempaa keväisin ja syksyisin, sekä tietenkin talvella
  • Vertaile eri hotellisivustoja ja suosi äkkilähtöjä
ApolloApollo

Kreetan hintataso kutsuu herkuttelemaan

Kreikkalainen ruoka on tunnetusti suomalaiseen makuun. Herkuista pääsee Kreetan lomallaan nauttimaan toden teolla, sillä Kreetan hintataso ruuan suhteen on edullinen. Tässä hieman hinta-esimerkkejä ravintoloissa:

  • Pikaruoka-ateria noin 5-6 euroa.
  • Edullisessa, kahvilamaisessa ravintolassa ateria maksaa noin 10 euroa.
  • Laadukas keskitason ravintola kolmen ruokalajin kattauksella noin 30 euroa.
  • Hienompi illallinen viineineen noin 60 euroa.

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Alkoholi on kaupoissa melko edullista, varsinkin viinipullojen osalta. Ravintoloissa ja baareissa hinnat ovat hieman korkeammat, mutta eivät Suomen hintatasoa kalliimmat kuitenkaan. Oluttuoppi irtoaa paikasta riippuen 3-5 eurolla.

Ruoka kaupasta ostettuna on myös hyvä vaihtoehto, varsinkin aamupalan tai lounaan nauttimiseksi silloin kun haluat säästää. Esimerkiksi sämpylöitä, juustoa ja tuoreita hedelmiä voi löytää muutamalla eurolla ateriaa kohden. Kilo omenoita esimerkiksi maksaa vain reilun euron!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Matkusta ympäri Kreetan saarta edullisesti ja helposti

Entäpä sitten Kreetan hintataso liikkumisen osalta? Paikallisliikenne on melko toimivaa, bussien kulkiessa säännöllisesti kaupunkien ja kylien väliä. Yhdensuuntainen lippu on parin euron hintainen, joten julkinen liikenne on hyvä valinta retkien tekoon tai Kreetan nähtävyyksien ihasteluun.

Taksikaan ei ole mitenkään hurjan kallis matkustusmuoto. Taksien perushinta on päivisin n. 70 senttiä kilometriltä ja öisin hieman reilun euron kilometriltä. Taksi Hanian lentokentältä keskustaan on noin 15 euroa ja vaikkapa Plataniaksen lomakeskukseen noin 30 euroa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Kauniita käsitöitä edullisesti kotiin viemisiksi

Kreetan hintataso ostosten suhteen kutsuu käsityöostoksille. Käsityöt ovat todella laadukkaita juuri Kreetalla, eikä niiden hinnat ole kovinkaan kalliit. Kotiin viemiseksi kannattaa lisäksi ostaa edullisia ruokatarvikkeita, kuten yrttejä ja makeisia. Suurimmista kaupungeista löytyy runsaasti vaihtoehtoja ostosten suhteen. Edullisimpia ostoksia käsitöiden ja elintarvikkeiden lisäksi ovat tupakkatuotteet sekä nahkatuotteet. Kotiin viemiset löytää taatusti jo muutamalla kympillä.

Jos siis haluat laadukkaan loman ilman suurempaa stressiä, suuntaa Kreetalla. Suosittu matkailukohde tarjoaa loistavat puitteet rentouttavaan aurinkolomaan, eikä Kreetan hintataso huimaa päätä!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti