Parhaimmat Kreetan nähtävyydet rentoon lomaan

Kreetan nähtävyydet vievät kauniiseen luontoon ja kulttuuririkkaan historian keskelle. Nähtävyydet takaavat monipuolista tekemistä kaikenlaisille matkailijoille.

Kreetan saari on suomalaisten kestosuosikkeja, sillä aurinkovarma kreikkalainen saari on helppo ja edullinen lomakohde. Kreetalla ei tarvitse turhia jännittää, vaan voit nauttia lomatunnelmasta ensi hetkistä alkaen. Lomasta mukavan tekevät rantojen lisäksi Kreetan nähtävyydet. Valikoi tästä suosikkisi seuraavalle lomallesi.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kiehtovimmat Kreetan nähtävyydet

Kreetan parhaat nähtävyydet ovat täynnä kaunista luontoa ja kulttuuria. Saarella syntyi ensimmäinen eurooppalainen korkeakulttuuri, eli minolainen kulttuuri, noin 2600-1400 ennen ajanlaskumme alkua, joten menneisyyden jälkiä on helppo päästä tutkimaan ympäri saaren.

1. Knossos–palatsi

Monelle se Kreetan paras nähtävyys on Knossos–palatsi, joka sijaitsee viiden kilometrin päässä Iraklionista. Kuuluisa palatsi on tärkeä minolais palatsi, joka on kooltaan varsin valtava. Alueen rauniot ovat kiehtova katsaus menneisyyteen, vaikkakin jäljellä olevat jäänteet eivät ole alkuperäisen palatsin osia.

Alueelle on alle 10 euron pääsymaksu, mutta kannattaa ehdottomasti harkita yhdistelmälippua Iraklionissa sijaitsevaan arkeologiseen museoon, joka on todella mielenkiintoinen nähtävyys!

Málian palatsi

2. Málian palatsi

Historialliset palatsit ovat yleisiä Kreetan saarella ja Knossoksen palatsin lisäksi esimerkiksi Málian palatsi on todella suosittu nähtävyys. Myös sen historia ulottuu minolaisaikaan, joskin palatsin alkuperäistä nimeä ei tiedetä.

ApolloApollo

Arkadin luostari Kreetalla

3. Arkadin luostari

Rethymnonista löytyvä Arkadin luostari on kauniimpia Kreetan nähtävyyksiä. Luostari on toiminut jo Bysantin ajoilta asti, vaikkakin jäljellä olevat rakennukset ajoittuvat 1500-luvulle. Luostari on toiminut saaren puolustamisen keskuspaikkana ja inspiraationa taiteilijoille. Luostarin yhteydessä on kaunis puutarha, pieni museo sekä toiminnassa oleva kirkko.

Apteran muinainen kaupunki

4. Apteran muinainen kaupunki

Hania on suosittu matkakohde, jonka lähellä ovat useat ihanat Kreikan nähtävyydet. Niistä Apteran muinainen kaupunki on kiehtovan historian lisäksi todella kaunis. Rauniot sijaitsevat vehreällä niityllä, joka varsinkin keväisin täyttyy kauniista kukkasista!

Samarian rotko Kreetalla

5. Samarian rotko

Kuten todettua, nähtävyydet Kreetalla eivät ole vain kulttuurinähtävyyksiä, vaan kaunista luontoakin kannattaa mennä tutkimaan tarkemmin. Samarian rotko, eli Samaria Gorge, on todella näyttävä paikka. Noin 16 kilometrin polku kannattaa käydä patikoimassa, sillä reitti on vaikuttava – ihan rapakunnossa reittiä ei kuitenkaan kannata lähteä tallomaan!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Elafonissi ranta

6. Elafonissin ranta

Kreetan lounaisosissa sijaitseva Elafonissin ranta on saaren tunnetuimpia nähtävyyksiä. Elafonissi on valokuvauksellinen ja kaunis. Jylhät ympäröivät kalliot ja turkoosi merivesi ihastuttavat matkailijaa. Rannalle kannattaa ehdottomasti tulla nauttimaan aurinkoisista päivistä ainakin kerran matkan aikana.

Apollo – Kreeta

Löydä parhaat lomatarjoukset Kreetalle!

Etsi lomatarjouksia

Hania, Kreeta

7. Hanian kaupunki

Hania, joka tunnetaan myös Chania nimellään, on Kreetan tärkeimpiä kaupunkeja ja suositusta lomakohteesta löytyvät useat Kreetan nähtävyydet. Varsinkin vanhankaupungin alue on täynnä historiallisesti tärkeitä nähtävyyksiä. Kaupungin kuuluisin nähtävyys on sen venetsialainen majakka.

Parhaat Kreetan nähtävyydet lapsille

Monet Kreetan nähtävyydet tarjoavat runsaasti nähtävää myös lapsille. Lapsia kiehtovia nähtävyyksiä ovat ainakin:

  • Kreetan vesipuistot kuten Limnoupolis Hanian lähellä sekä Hernoissoksen lähellä sijaitseva Aqua Plus.
  • Cretaquarium –vesipuisto Iraklionin lähellä
  • Spinalongan saari
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Hyödynnä opastettuja retkiä

Kreetan nähtävyydet voi kokea omatoimisesti, mutta myös opastettujen retkien avulla. Niitä kannattaa hyödyntää, sillä ne ovat hyvin edullisia ja laadukkaasti järjestettyjä. Retkiä voi löytää edellä mainittuihin nähtävyyksiin, mutta lisäksi kannattaa harkita erilaisia päiväretkiä. Varsinkin veneretket ovat kiehtovia ja niitä tehdään eri puolilla Kreetan saarta.

Kreetan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti