MatkapojatMatkapojat

Nouki tästä tärkeimmät Splitin nähtävyydet lomaan

Splitin nähtävyydet vievät sinut kiehtoviin kirkkoihin ja upeisiin palatseihin. Nähtävää tässä  kauniissa kaupungissa riittää useammaksi päiväksi!

Adrianmeren rannalla sijaitseva Split on Kroatian suosituimpia matkakohteita. Vetovoimaa selittävät sen upeat ja monipuoliset rannat sekä kroatialainen ystävällisyys. Ovatpa Splitin nähtävyydet vielä ihastuttavan mielenkiintoisia. Nähtävyydet Splitissä vetävät niin lapsiperheitä, että aikuismatkailijoita puoleensa!

Tärkeimmät nähtävyydet Splitissä

Splitin nähtävyydet ovat keskittyneet mukavasti vanhankaupungin alueelle, joten niitä on helppo käydä ihastelemassa päivän aikana. Toki nähtävyyksiä löytyy myös muualta keskustasta sekä sen ulkopuolelta.

Tässä tärkeimpiä ja suosituimpia Splitin nähtävyyksiä:

Diocletianuksen palatsi Splitissä

1. Diocletianuksen palatsi

Vanhankaupungin tärkein ja vanhinta aluetta on Diocletianuksen palatsi. Palatsialueen historia ulottuu aina vuoden 300 tienoille, jolloin Rooman valtakunnan eläkkeelle jäänyt keisari Diocletianus rakennutti sen itselleen. Palatsi rappeutui pahoin Diocletianuksen kuoltua, mutta sitä on vuosisatojen saatossa uudistettu ja korjattu.

Palatsialueella on maksullisia ja maksuttomia alueita sekä osia. Alueesta saa hyvin tietoa Peristil –aukiolla sijaitsevasta matka-infosta. Palatsi alueen kivoja nähtävyyksiä itse palatsin ja kaupungin tuomiokirkon lisäksi ovat:

  • Vidovic –galleria
  • Muzej Gradan kaupunginmuseo
  • Jupiterin temppeli
  • Etnografinen museo

Kotisivut: http://www.diocletianspalace.org

ApolloApollo

Saint Domnius Cathedral

2. Saint Domnius Cathedral

Kirkot ovat kiehtovia Splitin nähtävyyksiä ja niistä roomalaiskatolinen Saint Domnius Cathedral on tunnetuin. Kirkko sijaitsee Diocletianuksen palatsin alueella ja sinne on 25 kunan, eli noin kolmen euron, pääsymaksu. Kirkon yhteydessä olevaan upeaan kellotorniin voi kiivetä hieman edullisemmin ja molemmat nähtävyydet voi nähdä 45 kunan, eli kuuden euron, hintaan.

Grgur Ninskin patsas

3. Grgur Ninskin patsas

Grgur Ninskin patsas on hauskimpia nähtävyyksiä Splitissä. Suuren patsaan kuriositeettina ovat sen varpaat. Isovarpaan hieromisen uskotaan nimittäin tuovan onnea ja unelmien täyttymystä henkilön elämään – ei siis muuta kuin varpaita hipelöimään!


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Rivan rantapromenadi

4. Rivan rantapromenadi

Rivan rantakatu on mieleenpainuva tuttavuus Splitissä. Palmujen ja katukahviloiden täyttämä katu laitureineen vie sinut taatusti lomatunnelmaan. Katua on kiva käyskennellä ja sen varrella olevaan Trg republike –aukioon kannattaa ehdottomasti mennä ihastelemaan vanhoja rakennuksia.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Mestrovic Gallery Splitissä

5. Mestrovic Gallery –ateljee

Kroatian tunnetuimpiin kuvanveistäjiin lukeutuva Šetalište Ivana Meštrovica suunnitteli ateljeen itselleen asuintaloksi ja ateljeeksi. Sodan takia hän ei kerinnyt asua talossa kuin muutaman vuoden, mutta talosta on sittemmin tehty todella viehättävä ateljee ja museo, jotka ovat varsinkin paikallisten suosimia nähtävyyksiä Splitissä. Ateljeehen on pieni, noin neljän euron pääsymaksu aikuisilta.

Kotisivut: https://mestrovic.hr/en/museum/mestrovic-gallery/

Splitin arkeologinen museo

6. Arkeologinen museo

Historian ystävät tykkäävät varmasti Kroatian arkeologisten muistomerkkien museosta, eli MUZEJ HRVATSKIH ARHEOLOŠKIH SPOMENIKA. Museoon ei ole pääsymaksua, eikä se ole kovin suuri, joten siellä kannattaa kyllä piipahtaa.

Kotisivut: https://www.mhas-split.hr/en/

Apollo – Split

Löydä parhaat lomatarjoukset Splitiin!

Etsi lomatarjouksia

Splitin nähtävyydet vievät myös luontoon

Yllä mainittujen nähtävyyksien lisäksi Split tarjoaa roppakaupalla luontonähtävyyksiä. Niihin on kiva tutustua reippaan kävelylenkin avulla ja luontokohteet soveltuvat myös lapsille.

Ehdottomasti suosituin luontokohde on Marjanin puistoalue. Alue sijaitsee aivan keskustan vieressä, suurten metsämaisemien tarjotessa upeasti mahdollisuuksia rentoutua. Marjanissa voi tutustua rentouttavan luonnon lisäksi:

  • Pieneen eläinpuistoon
  • Benen rantaan
  • Lukuisiin pikku kahviloihin ja ravintoloihin

Aivan Marjanin puistoalueen läheltä löytyy myös vanhimmat nähtävyydet Splitissä, eli Varosin tai Veli Varosin kaupunginosa. Kivitalot ja kapeat kadut ovat kiehtovia ja vievät sinut taatusti ajassa taaksepäin.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde katsomaan nämä nähtävyydet Splitin lähell

Jos Splitin nähtävyydet on jo koluttu, voit tehdä päiväretken lähistön ihastuttaviin nähtävyyksiin. Lähistöltä löytyvät, Makarskan ja Brelan kaupungit ovat todella kivoja kohteita upeine nähtävyyksineen. Molemmissa on myös kaunista rantaelämää, joten voit nähtävyyksien katselun lisäksi rentoutua rannalla!

Splitin nähtävyydet lisäävät lomaan mukavasti väriä ja toimintaa. Anna siis tämän kauniin kroatialaisen kaupungin ihastuttaa sinut itseensä!

Splitin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti