MatkapojatMatkapojat

Kroatia lomakohteena on tulvillaan aurinkoa ja merta

Kroatia matkakohteena on täynnä kaunista luontoa ja kiehtovia nähtävyyksiä. Sinne kannattaa suunnata myös edullisen hintatason takia.

Kroatia on kasvattanut suosiotaan suomalaisten matkailijoiden keskuudessa. Maan edullinen hintataso houkuttelee luokseen ja se hurmaa kauneudellaan sekä ystävällisyydellään. Adrianmeren rannalla sijaitsevalla maalla on yli 6 000 kilometriä rantaviivaa. Merellinen kohde soveltuu niin aktiiviseen kuin rentouttavaankin lomaan.

Milloin ja minne Kroatiassa kannattaa matkata?

Kroatian ilmasto on varsin miellyttävä ja maahan voi hyvin matkata läpi vuoden, riippuen hieman siitä, minkälaisia ilmoja lomaltasi haluat. Kroatian sään voi summata näin:

  • Rannikolla vallitsee tyypillinen Välimeren ilmasto, joten kesät ovat kuumia ja kuivia, kun taas talvella sataa enemmän sään ollessa leuto.
  • Sisämaan ilmasto on leuto ja sateisempi läpi vuoden.
  • Kesän lämpötilat ovat noin +20 asteen tuntumassa sisämaassa ja +30 asteen tuntumassa rannikolla.
  • Talvella sisämaassa voi olla pakkasta, kun taas rannikolla sää pysyy lämpöasteiden puolella.

Kroatia lomakohteena on suosittu juuri kesäkuukausina ja rantaloma onnistuu silloin mainiosti. Mutta Kroatiaan voi matkata hyvin kesäkuukausien ulkopuolellakin ja maa tarjoaa mahdollisuudet talvilomaankin vaikkapa laskettelun merkeissä.

Mitkä sitten ovat parhaimmat Kroatian lomakohteet? Tässä muutama idea kohteista, jotka kannattaa pitää mielessä.

ApolloApollo

Dubrovnikin kaupunki

Dubrovnik

Dubrovnik on ihastuttava kaupunkikohde Kroatian eteläosissa. Tämä historiallinen kaupunki tarjoilee runsaasti nähtävyyksiä. Dubrovnikista on helppo tehdä retkiä Kroatian saaristoon ja muun muassa Mljetin kansallispuistoon.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Hvar Kroatia

Hvarin saari

Monet Kroatian lomakohteet sopivat perheille ja näistä Hvarin saari on yksi kivoimmista vaihtoehdoista. Saari on rauhallinen, idyllinen ja hillitty. Sinne on helppo matkata lautalla esimerkiksi Splitistä tai Dubrovnikista.

Biograd Kroatia

Biograd

Biograd on kaupunki minne Kroatiassa kannattaa mennä jos hamuat aktiivilomaa. Satamakaupunki tarjoaa loistavat puitteet vesiurheiluun. Toki kaupungin rannoilla on hyvä myös ottaa aurinkoa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kroatia lomakohteena – runsaasti makuja ja nähtävyyksiä

Mitä Kroatian lomalta sitten tulee odottaa? Kroatia lomakohteena on täynnä mahdollisuuksia niin makunautintoihin kuin kauniisiin nähtävyyksiin. Maan ruokakulttuuri on kiehtova ja matkailijan tuleekin nauttia muun muassa näitä herkkuja:

  • Burek piirakat
  • Prsut kinkku
  • Cevapcicit eli lihapyörykät
  • Vinjak konjakki

Kroatian nähtävyydet ovat puolestaan historiallisia ja keskittyvät usein maan kauniisiin luontomaisemiin. Kroatian parhaimpiin nähtävyyksin kuuluvat muun muassa nämä ihastuttavat paikat:

Apollo – Kroatia

Löydä parhaat lomatarjoukset Kroatiaan!

Etsi lomatarjouksia

Plitvicen putoavat järvet Kroatiassa

Plitvicen putoavat järvet

Kroatian keskiosissa sijaitseva Plitvicen kansallispuisto on tunnettu sen 16 järvestään, jotka yhdistyvät kauniiden vesiputousten avulla toisiinsa. Maisemat ovat henkeäsalpaavat ja alueella voi vierailla päiväretkellä, sillä sinne kulkee paljon julkisia liikennevälineitä ympäri Kroatian.

Lue lisää täältä: https://www.earthtrekkers.com/how-to-visit-plitvice-lakes-travel-guide/

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Diocletianuksen Palatsi Splitissä

Diocletianuksen Palatsi

Split on suosittu lomakohde ja siellä sijaitseva Diocletianuksen Palatsi on näkemisen arvoinen. Muurien sisältä löytyy kivoja liikkeitä, historian havinaa ja kauniita taloja.

Kotisivut: http://www.diocletianspalace.org/

Särkyneiden suhteiden museo Kroatiassa

Särkyneiden suhteiden museo

Zagrebissa sijaitseva museo on maailman hauskimpia, vaikka sen aihealue onkin toki surullinen. Museon esineet ovat nimittäin sinne lahjoitettuja esineitä ja niillä kaikilla on merkitystä epäonnisissa suhteissa.

Kotisivut: https://brokenships.com/

Edullinen hintataso houkuttaa matkailijoita

Kroatian hintataso on Suomea edullisempi. Koska kesä on maassa matkailijoiden sesonkiaikaa, on keskikesän hinnat usein kalliimmat, kuin jos matkustat maahan sesongin ulkopuolella.

Kroatia matkakohteena tarjoaa mahdollisuudet niin pakettimatkoihin kuin omatoimimatkaankin. Suoria lentoja on viikoittain eri kaupunkeihin ja maahan voi halvimmillaan lentää noin 150 eurolla. Majoituksia kannattaa ehdottomasti vertailla netin matkaportaalien avulla ja varsinkin yksityismajoitus voi onnistua hyvinkin halvalla.

Varaa siis matka tähän Adrianmeren helmeen!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti