MatkapojatMatkapojat

Kroatian hintataso verrattuna Suomeen 2020

Kroatia on nousemassa hiljalleen yhdeksi suomalaisten suosikeista, eikä syyttä, sillä se on loistava kohde edullisuutensa puolesta. Kroatian hintataso verrattuna Suomeen on nimittäin varsin suotuisa ja maassa onnistuu edullinen sekä rentouttava loma helposti. Tässä hieman vinkkejä ja tietoa miltä Kroatian hintataso 2020 oikein näyttää.

Yleisesti ottaen Kroatian hintataso on noussut viime vuosina, mutta se on vielä silti Suomeen verrattuna huokeampi. Kroatian hintataso Suomeen verrattuna on noin 30% matalampi, mutta alueellisia eroja löytyy myös Kroatiasta ja kaupungeissa hinnat ovat korkeammat kuin maaseudulla.

Kroatian hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 30€
Hotelli – 3 tähteä 50€
Hotelli – 4 tähteä 100€
Hotelli – 5 tähteä 200€
Ateria – edullinen ravintola 7€
Ateria – McDonald’s 5€
Olut – ravintolassa 2€
Coca-Cola – ravintolassa 1,8€
Cappuccino 1,5€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,9€
Taksi – aloitus 2€
Taksi – per km 0,8€
Bussilippu – per suunta 1,4€
Bensa – per litra 1,4€
Apollo – Kroatia

Löydä parhaat lomatarjoukset Kroatiaan!

Etsi lomatarjouksia

Kroatian hintataso: matkat

Kroatiaan tehdään Suomesta valmismatkoja, mutta lennot ja majoituksen voi toki varata myös erikseen. Lennot Suomesta Kroatiaan maksavat noin 150-200 euron luokkaa, riippuen lentoajankohdasta ja lentoyhtiöstä.

Tässä muutama esimerkiksi valmispaketeista, joita on tarjolla Ebookersin sivuilla:

  • Viikko Splitissä kolmen tähden hotellissa 553 euroa per henkilö
  • Viikko Splitissä viiden tähden hotellissa 784 euroa per henkilö
ApolloApollo

Kroatian hintataso: majoittuminen

Majoittuminen on matkan yksi suurimpia kustannuksia, mutta Kroatiassa on varsin helppo löytää edullinen majapaikka. Hinnat vaihtelevat kyllä alueittain ja matkailijoiden suosimat kohteet ovat luonnollisesti hieman hintavampia verrattuna pienempiin ja tuntemattomimpiin kohteisiin.

Tässä muutama vertailu hotellien hinnoista kahdessa Kroatian suosituimmista paikoista:

Dubrovnikin kaupunki

Kroatian hintataso: Dubrovnik

Viiden tähden hotellit Dubrovnikissa maksavat noin 450 euroa per yö. Halvimmissa ja vaatimattomimmissa kahden tähden hotelleissa huoneen voi saada niinkin halvalla kuin 60 euroa per yö. Dubrovnik on yksi Kroatian suosituimmista kohteista, joten sen hintataso Suomeen verrattuna ei ole aivan niin paljon edullisempi, mutta eroa kuitenkin löytyy.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Splitin rannikko

Kroatian hintataso: Split

Split on toinen suosittu lomakohde Kroatiassa. Kroatian hintataso verrattuna Suomeen on Splitissä huomattavampi ja sieltä voi löytää majapaikan halvemmalla. Viiden tähden hotellien hinnat ovat alimmillaan noin 350 euron luokkaa per yö ja kahden tähden majoituksen voi löytää peräti 40 euron hintaan per yö.

Hintataso on hotelleissa kalleimmillaan heinä- ja elokuun sesonkiaikaan. Näiden kuukausien ulkopuolella hinnat voivat tippua muutamia kymmeniä euroja per yö.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kroatian hintataso: liikkuminen

Kroatian hintataso taksikyytien osalta on edullinen. Takseilla on yleensä 2,50 euron lähtömaksu. Lentokenttätaksit maksavat enemmän kuin kohteiden paikalliset taksikyydit.

Mikäli haluat säästää rahaa, kannattaa hypätä julkisen liikenteen kyytiin. Kroatian hintataso verrattuna Suomeen on julkisten osalta suuri ja esimerkiksi paikallisbussit eivät yleensä maksa 20 euroa enempää liikkuessa kaupungista toiseen.

Liikkuminen onnistuu Kroatiassa helposti myös autolla ja autonvuokraaminen on varsin edullinen tapa. Autonvuokraus maksaa yleensä noin 60 euron luokkaa per päivä, mutta hinnat tippuvat melko paljon lomakausien ulkopuolella.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Kroatian hintataso: ruoka ja juoma

Kroatian hintataso verrattuna Suomeen on huomattavin juuri ruuan ja juoman osalta. Esimerkiksi olut on Kroatiassa huomattavista halvempaa ja tuopin paikallista olutta voi saada peräti 1,6 euron hintaan. Viinikin on yleisesti ottaen reilusti halvempaa.

Ravintoloissa syöminen on huomattavasti edullisempaa Suomeen verrattuna. Kahden aikuisen ja kahden lapsen seurue voi helposti nauttia aterian 40 eurolla. Ruoka-annosten hinnat ovat usein vain noin kuuden euron luokkaa.

Kroatian hintataso verrattuna Suomeen

Voi siis sanoa, että Kroatian hintataso verrattuna Suomeen on varsin suotuisa matkailijan kannalta. Vaikka hinnat ovatkin nousseet viime vuosina hieman, on maassa matkustaminen silti edullista. Erilaisia hakukoneita käyttämällä, voi matkat Kroatiaan kaikenlisäksi löytää hyvinkin halvalla.

Jos siis haluat kiehtovan, helpon, rentouttavan ja edullisen loman, kannattaa suunnaksi ottaa Kroatia!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti