MatkapojatMatkapojat

Mihin Kroatiassa kannattaa mennä?

Kroatia on Euroopan ehdottomia matkailuhelmiä. Mihin Kroatiassa kannattaa mennä, jotta sinäkin pääset nauttimaan maan ihanimmista puolista?

Vastaus siihen, mihin Kroatiassa kannattaa mennä, riippuu hyvin paljon siitä, mitä lomaltasi haluat. Kroatian vahvoihin puoliin kun liittyy juuri maan monipuolisuus – maassa onnistuu rentouttava rantaloma, urheilullinen aktiiviloma ja kiehtova kaupunkilomakin varsin helposti, tai sitten näiden yhdistelmä. Katsasta tästä siis ne parhaimmat kohteet minne Kroatiassa kannattaa mennä.

Kroatian paras lomakohde rantalomaan

Aloitetaan siitä, mihin Kroatiassa kannattaa suunnata, jos toiveissa on perinteikäs aurinkoloma. Kroatia tarjoaa runsaasti rantakohteita, näiden ollessa hyvinkin edullisia ja soveltuen lämpimään lomaan aina keväästä syksyyn asti. Jos siis haluat jotakin uutta Espanjan ja Kreikan tilalle, niin pidä nämä kohteet mielessä:

Korčulan saari

Korčulan saari

Pieni, mutta sitäkin monipuolisempi Korčulan saari on loistava kohde rantaloman viettoon. Saaren pääkaupunki Korčula on täynnä historiaa sekä ihastuttava rantoja, joissa rentoutua. Saari tunnetaan lisäksi loistavasta paikallisesta ruokakulttuurista, joten siihen kannattaa ehdottomasti tutustua. Lisäksi vierailua saaren viinitiloilla voi suositella!

Splitin rannikko

Split

Splitin hurmaava kaupunki soveltuu perinteisen yhdistelmäloman viettoon, mutta se on varsin hyvä kohde niin sanotuksi välietapiksikin. Split on nimittäin ehdottomasti hyvä kaupunki mihin kannattaa lentää Kroatiassa. Kaupungista voi sitten tehdä retkiä muualle – tai vuokrata auto ja jatkaa matkaa loman ajaksi johonkin toiseen paikkaan! Splitistä on kätevä tutkia vaikkapa:

  • Bračin saaren ihanat rannat
  • Hvarin saaren luontokohteet
  • Krkan luonnonpuiston vesiputouksia
  • Sibenikin historiallisia linnoituksia

Tietysti Split on itsessään myös ihana kohde. Kaupunki tarjoaa shoppailua, hyvää ruokaa ja upeita nähtävyyksiä rantojen lisäksi.

Täältä löydät vertailun Splitistä ja Dubrovnikista.

ApolloApollo
Pula, Kroatia

Pula

Istrian niemimaa on aluetta, mihin Kroatiassa kannattaa mennä, kun haussasi on aurinko. Pula on melko iso kaupunki, mutta sen läheltä löytyy runsaasti kivoja luontokohteita sekä kuumia hiekkarantoja, joissa nauttia lämmöstä ja rauhasta. Varsinkin sukeltajat tykkäävät taatusti tästä kohteesta.

Mihin Kroatiassa kannattaa mennä kaupunkilomalle?

Kroatiassa riittää runsaasti hyviä kohteita kaupunkilomailuun – kuten vaikkapa juuri yllä mainittu Split. Edullisen hintatasonsa ansiosta voit viettää Kroatian tunnelmallisissa kaupungeissa hyvinkin edullisen loman tasokkaan ruoan, juoman ja kulttuuriviihdykkeiden parissa. Mikä sitten on Kroatian paras lomakohde kaupunkilomaan?


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Zagreb, Kroatia

Zagreb

Maan pääkaupunki Zagreb on auttamatta loistava kaupunki lomakohteeksi. Historiallinen kaupunki jakautuu kahteen osaan, vanhan kaupungin tarjotessa tunnelmallista arkkitehtuuria ja nähtävyyksiä ja uudemman osan kaupunkia viehättäessä puistoillaan ja kahviloillaan. Kaupunki on kivan rauhallinen vaikka väkeä riittääkin – täällä tunnelma säilyy silti leppoisana.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Dubrovnikin kaupunki

Dubrovnik

Toinen satumaisen kaunis kaupunkikohde Dubrovnik on loistava lomakohde yhdistelmälomaan. Game of Thrones –fanit tunnistavat kaupungin maisemat taatusti, sillä suosittua sarjaa on kuvattu alueella. Kaupunki huokuu romanttista vanhan ajan historiaa, tarjoten lukuisia mahdollisuuksia nauttia Dubrovnikin kahviloista ja pikku putiikeista. Kuten todettua, täällä yhdistyy lisäksi ranta- ja kaupunkiloma, sillä Dubrovnik on tunnettu loistavista rannoistaan.

Apollo – Kroatia

Löydä parhaat lomatarjoukset Kroatiaan!

Etsi lomatarjouksia

Minne lapsien kanssa?

Kroatia soveltuu lomakohteeksi niin aikuisille, että lapsiperheillekin. Minne Kroatiassa kannattaa mennä jos mukana on lapsia? Hyviä kohteita ovat etenkin:

  • Dubrovnikin ranta- ja kaupunkilomakohde
  • Rovinjin romanttinen kalastajakylä
  • Rabacin suuri rantaparatiisi
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Minne Kroatiassa kannattaa mennä talvella?

Kesäkohteiden lisäksi löydät rutkasti kohteita, mihin Kroatiassa kannattaa mennä talvella. Esimerkiksi laskettelun ystävät tietävät, että maa on kehittänyt muutamia huippunimiä vuosien saatossa, joten lasketteluloma onnistuu myös Kroatiassa! Esimerkiksi kauniit Plitvice –järvet ovat myös oiva talvikohde, sillä alueella on pieni laskettelukeskus.

Toki yllä mainitut kaupunkikohteet ovat myös paikkoja, mihin Kroatiassa kannattaa mennä talvella. Ilmasto ei tarjoa monissakaan paikoin Suomen kaltaisia pakkasia, joten kaupunkiloman vietto talvella on miellyttävä kokemus vaikkapa ihan tammikuussakin.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti