Top 6 Zagrebin nähtävyydet

Kroatian pääkaupunki Zagreb on yllättävä kaupunkikohde jo kaiken nähneille matkailijoille. Tässä mielenkiintoisimmat Zagrebin nähtävyydet lomaohjelmaan!

Kroatiasta on nousemassa entistä suositumpi lomakohde. Maahan lähdetään yleensä nauttimaan auringosta ja rentoutumaan sen kauniisiin rantalomakohteisiin. Mutta maan pääkaupunki Zagreb tarjoaa myös ihasteltavaa ja mielenkiintoisia nähtävyyksiä, joita tulla katsastamaan vaikka vähän kauempaakin. Zagrebin nähtävyydet ovat sopiva sekoitus historian havinaa sekä kaunista arkkitehtuuria.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kiinnostavimmat Zagrebin nähtävyydet – Top 6

Mitä nähtävyyksiä Zagrebissa tulee siis nähdä? Tässä kaupungin tärkeimmät ja kiehtovimmat kohteet lomapäivien ratoksi.

Zagrebin katedraali

1. Zagrebin katedraali

Kaupungin näyttävin maamerkki on upea Zagrebin katedraali. Uusgoottilaisen katedraalin kaksoistornit kohoavat kaupungin kattojen ylle, tarjoten todella komean näkymän läheltä ja kaukaa. Aivon alkuperäinen ei Zagrebin katedraali kuitenkaan ole, vaikka alkuperäistä tyyliä onkin pyritty kunnioittamaan ja jäljittelemään sen uudelleenrakennuksessa. Yritä vierailla katedraalissa messun tai konsertin aikaan, sillä sen urut ovat monesti luokiteltu maailman parhaimpien urkujen joukkoon.

Lisää tietoa: http://www.zg-nadbiskupija.hr/home

Pyhän Markuksen kirkko Zagrebissa

2. Pyhän Markuksen kirkko

Zagrebin nähtävyydet eivät kirkkojen osalta lopu katedraaliin, vaan kaupungin vanhimpiin rakennuksiin kuuluva Pyhän Markuksen kirkko on vierailun arvoinen. Kirkko on pieni, mutta kiehtovasti maalattu ja erityisen suloinen rakennus. Kesäkuukausien aikaan kirkon edustalla on lisäksi mielenkiintoinen vahdinvaihto, jota kannattaa mennä ihastelemaan!

ApolloApollo

Mirogojn hautausmaa

3. Mirogojn hautausmaa

Hautausmaat eivät ehkä ole perinteisintä nähtävää lomamatkoilla, mutta Mirogojn hautausmaa on ehdottomasti yksi kiehtovimpia nähtävyyksiä Zagrebissa. Vuorenrinteellä sijaitseva hautausmaa on täynnä upeita rakennuksia ja vehreää luontoa. Pyhäinpäivänä hautausmaa puhkeaa lisäksi upeaan valaistukseen, paikallisten tuodessa sinne kukkia ja kynttilöitä.

Kotisivut: https://www.gradskagroblja.hr/default.aspx?id=2446

Kula Lotrščak-torni

4. Kula Lotrščak –torni

Niin sanottu varkaiden torni, eli Kula Lotrščak on kiehtova nähtävyys tässä kroatialaisessa kaupungissa. Tornissa sijaitseva tykki laukaistaan aina puolelta päivin ja silloin alueella on varsinainen kuhina. Lisäksi tornin yhteydessä on pieni ja suloinen kauppa sekä taidegalleria. Tornista avautuvat kaiken lisäksi hurjan kauniit maisemat Zagrebiin.

Grič Tunnel Zagrebissa

5. Grič Tunnel –tunneli

Toisen maailmansodan aikaan rakennettu tunneli yhdistää kaksi katua toisiinsa ja on uusimpia Zagrebin nähtävyyksiä. Tunneli tarjosi sodan keskellä suojaa pommeilta ja helpotti liikkumista – 1990-luvulla siellä järjestettiin puolestaan lukuisia rave-bileitä. Mikään erityisen kaunis nähtävyys tunneli ei todellakaan ole, mutta siellä on usein erilaisia tapahtumia, joten kannattaa piipahtaa katsastamassa tunnelia.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Zagreb 360° näköalatorni

6. Zagreb 360° – Zagreb Eye

Mainitut Zagrebin nähtävyydet voi käydä katsastamassa Zagreb Eye ja Zagreb 360 nimistään tunnetusta näköalatornista. Hissi vie katsomaan kaupunkia yläilmoista ja varsinkin aurinkoisella säällä maisemat ovat huikeat. Tasanteelta löytyy myös kiva kahvila, jossa nauttia pientä purtavaa samalla, kun ihastelet kauniin kaupungin kattoja.

Kotisivut: https://www.zagreb360.hr/en/

Zagrebin nähtävyydet: saavu vaikka kauempaakin

Zagreb sijaitsee Kroatian pohjoisosissa ja sinne on helppo tulla vierailulle muualtakin. Voit tulla ihastelemaan nämä nähtävyydet autolla vaikka Slovakiasta tai Kroatian rannikolta. Tämä kannattaa, sillä Zagreb on varsin viehättävä kaupunki ja siellä voi nähtävyyksien lisäksi tehdä edullisia ostoksia.

Jos haluat, voit nähdä myös lähistön nähtävyydet autolla ja tehdä päiväretkiä kaupungista. Lähistön nähtävyyksistä kannattaa huomioida ainakin:

  • Samoborin kaupunki ja Somoborsko gorje –rotko
  • Vrbovecin kaupunki maaseutuineen
  • Karlovacin kaupunki, jossa järjestetään loistavat olutfestivaalit elokuusta syyskuuhun
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Koe Zagreb läpi vuoden

Zagrebin nähtävyyksiä pääsee ihastelemaan läpi vuoden. Kaupunki soveltuu erinomaisesti esimerkiksi joulun aloittamiseen tunnelmallisine toreineen sekä kauniiksi kesälomakohteeksi kiehtovine puistoineen. Antaudu siis Kroatian lumottavaksi ja katsasta yllä olevat ihanat Zagrebin nähtävyydet seuraavalla lomallasi!.

Zagrebin nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Jätä kommentti