Split vai Dubrovnik – Kumpi kohde sopii juuri sinulle?

Kroatianlomaa suunniteltaessa voi kohteiden valinta osoittautua ongelmaksi, sillä ihania paikkoja maassa riittää. Valitako esimerkiksi Split vai Dubrovnik?

Split ja Dubrovnik ovat Kroatian suosituimpia matkakohteita, joista molemmat tarjoavat runsaasti mielenkiintoista tekemistä, kiehtovaa nähtävää sekä riittävästi rentoutumista kauniilla rannoilla. Mutta kumpi on parempi lomakohteeksi juuri sinulle: Split vai Dubrovnik? Se onkin kinkkinen kysymys, joten tarkastellaanpa hieman molempia kohteita.

Splitin rannikko

Split – ostoksia ja historiallisia nähtävyyksiä

Splitin kaupunki on loistava sekoitus ranta- ja kaupunkielämää. Iso kaupunki on koostaan huolimatta ihanan kiireetön, vaikka siellä riittääkin kuhinaa koko ajan. Rento tunnelma on todella tarttuvaa, eikä väkijoukot haittaa – ne pikemminkin värittävät rentouttavaa lomaa. Säät tarjoavat puolestaan lämpöä aina alkukesästä loppusyksyyn, jos haussasi on kunnon rantaloma. Kaupunkiin voi myös matkata tutustumaan läpi vuodenkin, silloin kun haluat pääosin nauttia kulttuurista ja nähtävyyksistä.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Vaikka rantoja Splitistä löytääkin, on kaupunki juuri ehdoton kaupunkilomakohde upeine nähtävyyksineen. Kroatian edullinen hintataso houkuttelee nauttimaan kaupungin loistavista kahviloista ja ravintoloista. Kaupunki on myös shoppailijan paratiisi, sillä ostoskeskuksia on runsaasti ja edullisia löytöjä on helppo tehdä.

Yllä mainittujen vinkkien lisäksi kaupungissa tulee ehdottomasti tutustua:

  • Diocletianuksen palatsiin
  • Marjanin kukkulaan ja sen pinjametsiköihin
  • Riva –rantabulevardiin

Katso täältä Splitin nähtävyydet.

Dubrovnikin kaupunki

Dubrovnik – dramaattisia maisemia ja kiehtovia rantoja

Historian havinaa löytyy runsaasti myös Dubrovnikista, kaupungin ollessa yksi Unescon maailmanperintökohteita. Games of Thrones –fanit tunnistavat kaupungin linnoitukset myös TV-sarjasta, sillä sitä kuvattiin kaupungissa vuosia. Katso kaikki Game of Thronesin kuvauspaikat Dubrovnikissa täältä. Entisöity vanhakaupunki onkin todella vaikuttava näky, jonka kaduilla viihtyy pitkään.

Tunnelmallinen kaupunki sopii lämpimän rantaloman viettoon hyvin jo alkukeväästä ja ilmat pysyvät lämpimänä aina pitkälle syksyyn. Rantoja löytyy moneen makuun niin kauniista kivisistä rannoista aina pehmeisiin hiekkarantoihin. Splitin tavoin tännekin voi matkata kaupunkilomalle myös talvella.

Dubrovnikista on helppoa tehdä lisäksi kivoja päiväretkiä. Matkailijan kannattaa ehdottomasti harkita retkeä:

  • Lokrumin saareen uimarannoille
  • Mljetin kansallispuistoon

Splitin tavoin myös Dubrovnik soveltuu perinteiseen shoppailulomaan. Kaupungissa on kivasti erilaisia ostosmahdollisuuksia, hintatason ollessa hyvinkin edullinen.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Kumpi valita lomakohteeksi – Split vai Dubrovnik?

Valitako siis Split vai Dubrovnik? Molemmat ovat loistavia matkakohteita ja valinta on todellakin sinun käsissäsi. Rantaloma onnistuu kyllä molemmissa, mutta aivan perinteisempää rantaelämää etsivien kannattaa suunnata Dubrovnikiin. Pelkkää kaupunkilomaa hakevat saattavat taas helpommin rakastua juuri Splitiin. Nähtävyyksiä ja tekemistä riittää kuitenkin molemmissa kaupungeissa todella runsaasti.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Split vai Dubrovnik lasten kanssa?

Entäpä kumpi on parempi jos olet liikkeellä lasten kanssa? Se onko Split vai Dubrovnik parempi lasten kanssa, riippuu täysin juuri teidän perheen toiveista. Rantoja ja tekemistä kun löytyy molemmista. Dubrovnik on ehkä kuitenkin hitusen suositumpi perheiden keskuudessa.

Koska kyseessä on kuitenkin vilkkaat matkakohteet, aivan pienten lasten kanssa voi huolettomampi vaihtoehto olla suunnata Makarskaan. Siellä voit nauttia perinteisemmästä rantalomasta ja tehdä päiväretken vaikkapa juuri Dubrovnikiin!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Voinko nähdä molemmat?

Valitako siis Split vai Dubrovnik? Jos sinua edelleen mietityttää kumpi on parempi kohde juuri sinulle, voit tietysti harkita matkaa, jolla näet molemmat! Välimatka Split ja Dubrovnikin välillä on maanteitse noin 229 kilometriä, joten ihan mahdottomasta matkasta ei ole kysymys autolla kuljettaessa.

Vuokra-autolla voit ottaa joko:

  • Bosnian kautta kulkevan lyhyemmän reitin, johon kuluu noin 3,5 tuntia.
  • Kroatian kautta kulkevan pidemmän reitin, johon kuluu reilut 4 tuntia.
  • Lisäksi välillä operoi bussiyhteys – se kestää noin reilut 4,5 tuntia.

Jos siis et osaa valita lähteäkö Splitiin vai Dubrovnikiin, ota vuokra-auto allesi ja käy tutkimassa molempia kaupunkeja viikon lomalla!

Apollo – Split

Löydä parhaat lomatarjoukset Splitiin!

Etsi lomatarjouksia
BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti