MatkapojatMatkapojat

Kroatia lasten kanssa – edullinen vaihtoehto perhelomaan

Perheen kesälomakohdetta valittaessa kannattaa mielessä pitää Kroatia. Kroatia on lasten kanssa nimittäin todellinen valttikortti upeina rantoineen ja edullisine hintoineen!

Kroatiaan on matkattu Suomesta jo jonkin aikaa, mutta lapsiperheet eivät vielä ole aivan löytäneet tähän ihastuttavaan kohteeseen. Tämä on sääli, sillä Kroatian kauniit kylät ja kiehtovat kaupungit tarjoavat lapsiperheille todella runsaasti vaihtoehtoja. Tässä neljä syytä, miksi Kroatia lasten kanssa on perheloma parhaimmillaan!

1. Upeaa luontoa joka puolella

Kroatia on lapsiperheille täynnä uskomattomia luontoelämyksiä. Kaunista merta, upeita vuoristomaisemia ja seikkailumaisia metsiköitä riittää tutkittavaksi joka puolella. Niiden avulla lapset saa liikkeelle, joten vauhtia ei ainakaan lomasta tule puuttumaan!

Kroatian parhaimpia luontoelämyksiä ovat:

  • Kristallinkirkkaat rantavedet varsinkin Makarskan alueella
  • Luonnonpuistot, kuten Biokovon ja Krkan luontopuistot
  • Hvarin kaunis saari rantoineen
ApolloApollo

2. Joukon monipuolisia lomakohteita

Kroatia ei lasten kanssa tarkoita vain yhtä hyväksi havaittua kohdetta, jonne kaikki lapsiperheet suuntaavat. Maa on todella monipuolinen kohdevalikoiman suhteen ja lapsiystävällisenä maana koet olosi Kroatiassa taatusti tervetulleeksi.

Minne Kroatiassa lasten kanssa kannattaa suunnata? Parhaat lomakohteet Kroatiassa lapsiperheille ovat ainakin:

Istrian niemimaa, Kroatia

Istrian niemimaa

Pohjois-Kroatiassa sijaitseva Istrian niemimaa on kaunista aluetta perhelomaan. Alueella on runsaasti hyviä rantoja, mutta myös roppakaupalla kiehtovaa historiaa. Hyviä kohteita alueella ovat ainakin Pula ja Porec. Istriasta löytyy myös Kroatian suurin vesipuisto, Aquapark Aquacolors Porec, sekä kiva dinopuisto.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Makarskan riviera, Krotia

Makarskan Riviera

Kroatia tarjoaa lisäksi kauniin Makarskan Rivieran ranta-alueen. Tänne on helppo suunnata niin Dubrovnikista kuin Splitistäkin. Koko rannikko on täynnä hyviä lomakeskuksia, joiden vilkkaat rannat harrastuksineen kutsuvat kaiken ikäisiä. Jos Kroatia pienen lapsen kanssa kiehtoo, on juuri tämä loistavaa aluetta leppoisaan lomailuun.

Dubrovnikin kaupunki

Dubrovnik

Kaupunki- ja rantaloma yhdistää loistavasti myös suositussa Dubrovnikissa. Kaupunki on kivoimpia paikkoja, minne Kroatiassa lasten kanssa voi mennä, sillä kaupungissa on hurjasti historiallisia nähtävyyksiä, jotka kiehtovat myös lapsiakin. Täältä onnistuvat myös upeat päiväretket lähistöllä oleviin saariin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

3. Maistuvaa ruokaa koko perheelle

Kroatia pienten lasten kanssa on ehdottomasti yksi helpoimpia ruokailun suhteen. Ruokakulttuuri sopii nimittäin suomalaisen lapsenkin makuun ja maassa on tarjolla runsaasti hyvää kotiruokaa ilman suurempia kommelluksia. Jälkiruokiakin löytyy, joisa varsinkin italialaistyylinen jäätelö ihastuttaa taatusti kaikkia matkailijoita! Maan ravintolakulttuuri on lisäksi todella lapsiystävällinen, joten lasten kanssa ruokailu ei ole ahdistavaa.

4. Runsaasti tekemistä ja mielenkiintoista nähtävää

Kroatia tarjoaa lapsille sopivasti tekemistä ja nähtävää rannalla löhöilyn lisäksi. Kuten mainittu, maan kaunis luonto kutsuu ehdottomasti erilaisille retkille, joista esimerkiksi patikointi luontopuistoissa on todella hauskaa puuhaa!

Muitakin retkiä Kroatiassa on helppoa ja mukavaa tehdä. Kroatian saaristo lukuisine saarineen on loistava myös erilaisten veneretkien tekoon. Näitä järjestetään todella runsaasti niin toisiin kaupunkikohteisiin, että alueen parhaimmille rannoillekin.

Apollo – Kroatia

Löydä parhaat lomatarjoukset Kroatiaan!

Etsi lomatarjouksia

Sitten ovat vielä nähtävyydet ja hauskuudet lapsille. Kroatiassa voi vierailla:

  • Vesipuistoissa ja teemapuistoissa
  • Luolastoissa
  • Vanhoissa linnoissa ja linnoituksissa
  • Keskiaikaisissa kirkoissa
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Kroatia lasten kanssa onnistuu edullisesti ja helposti

Mikä parasta, perheloma Kroatiassa ei kaada matkabudjettia. Vaikka maan hintataso onkin hieman noussut viime vuosina, on se vielä Suomeen verrattuna varsin edullinen. Kroatia tarjoaa lapsiperheille edullisen loman, joka onnistuu niin pakettimatkojen kuin omatoimimatkojenkin avulla. Valmiita pakettimatkoja löytää monilta matkatoimistoilta kuten vaikkapa Matkavekalta.

Perheloma Kroatiassa onnistuu läpi vuoden

Mainittakoon vielä sekin ilouutinen, että Kroatia lasten kanssa ei ole vain loistava kesälomakohde. Maahan voi periaatteessa matkata läpi vuoden, sillä suosituimpien rantakohteiden säät ovat lämpimät jo alkukeväästä pitkälle syksyyn asti.

Tämän lisäksi kaupunkilomaa voi lähteä viettämään talvellakin, eikä esimerkiksi Splitin tai Dubrovnikin lämpötilat laske paljon +10 lämpöastetta matalammaksi talvellakaan. Jos sitten haluatte laskettelemaan, onnistuu sekin Kroatian pienissä, mutta tunnelmallisissa laskettelukohteissa.

Kroatia mahdollistaa lasten kanssa siis monipuolisen ja rentouttavan loman koko perheelle!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti