MatkapojatMatkapojat

Maltan hintataso 2020 mahdollistaa edelleen edullisen loman

Edullista matkakohdetta etsittäessä, kannattaa Malta pitää mielessä. Maltan hintataso on nimittäin edellään varsin miellyttävä matkailijan kukkarolle.

Maltan hintataso on toki noussut hieman viime vuosina, mutta se on silti keskimäärin yhä Suomen hintatasoa matalampi. Hintataso mahdollistaa varsin edullisen loman kauniissa maisemissa, joten pientä saarivaltiota ei kannata unohtaa, kun etsit viehättävää ja halpaa lomakohdetta. Millaisella budjetilla Maltalle sitten kannattaa lähteä?

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Maltan hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 35€
Hotelli – 3 tähteä 110€
Hotelli – 4 tähteä 180€
Hotelli – 5 tähteä 240€
Ateria – edullinen ravintola 15€
Ateria – McDonald’s 8€
Olut – ravintolassa 2-3€
Coca-Cola – ravintolassa 1,5-2€
Cappuccino 2€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,7€
Taksi – aloitus 10€
Taksi – per km 2,9€
Bussilippu – per suunta 1,3€
Bensa – per litra 1,4€

Kattava lista Maltan hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/country_result.jsp?country=Malta

Apollo – Malta

Löydä parhaat lomatarjoukset Maltalle!

Etsi lomatarjouksia

Maltan matkojen hinnat

Lennot Maltalle on helppo löytää, sillä niitä löytyy niin suorina kuin välilaskullisina lentoina todella runsaasti. Lennot kallistuvat hieman suosituimpiin loma-aikoihin, joten hintoja kannattaa vertailla ja varata ajoissa. Edestakaiset lennot on mahdollista löytää jopa noin 300 eurolla.

Entäpä sitten majoittuminen Maltalla? Maltan hintataso majoituksen suhteen vaihtelee melkoisesti. Tarjolla on edullisia hostelleja, joissa voit yöpyä jopa 15-20 eurolla, mutta Maltalla on tarjota myös luksusluokan hotelleja suolaisempaan hintaan.

Hotellit maksavat keskimäärin seuraavanlaisesti:

  • Yhden tähden hotellit noin 70 euroa yöltä
  • Kolmen tähden hotellit reilut 80 euroa yöltä
  • Viiden tähden hotellit hieman alle 200 euroa yöltä

Hotellien hintoja kannattaa aina vertailla ja huomioida kesän suositumpien matkustuskuukausien nostava vaikutus hintoihin.

ApolloApollo

Maltan hintataso ei jätä nälkäiseksi tai janoiseksi

Ruoan hinta Maltalla on hieman noussut viime vuosista, sillä Maltalla on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana EU:n nopeimmin kasvava talous. Edullinen ruokailu onnistuu kuitenkin edelleen melko helposti.

Ravintoloiden hinnat ovat halvimmissa ravintoloissa noin 10-15 euron luokkaa aterialta. Kolmen ruokalajin aterian maksaessa kahdelta henkilöltä noin 50 euroa hyvälaatuisessa ravintolassa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Kahviloissa ja paikallisissa leipomoissa on kivan edullista ja niitä kannattaakin hyödyntää edullisen lounaan tai aamiaisen nauttimiseen. Pasteija ja kahvi maksavat yleensä vain noin alle 5 euroa yhteensä.

Maltan hintataso alkoholin suhteen on edelleenkin edullinen. Tässä hieman esimerkkihintoja silloin kun jano yllättää:

  • Oluttuoppi noin 2,50 euroa.
  • Oluttölkki kaupasta noin 1,40 euroa.
  • Viinipullo ravintolassa noin 8-10 euroa.
  • Viinipullo kaupasta noin 5,50 euroa.
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Maltan julkinen liikenne

Liikkuminen Maltalla ei maksa maltaita

Malta on melko pieni saarivaltio, joten liikkuminen on edullista, sillä voit vain kävellä paikasta toiseen lomakohteessasi. Esimerkiksi pääkaupunki Vallettassa voi huoletta kävellä paikasta toiseen.

Bussiyhteydet paikasta toiseen ovat puolestaan kattavat ja hyvät, yksisuuntaisen lipun maksaessa yleensä alle 2 euroa. Koska Malta koostuu kolmesta eri saaresta, niiden väliä voi matkata lautoilla. Lauttojen hinnat ovat noin alle 5 euroa suuntaansa.

Taksi on edullinen vaihtoehto liikkumiseen vaikkapa lentokentältä hotellille. Kyydit alkavat yleensä 10 euron perusmaksusta ylöspäin, yhden kilometrin matkan lisätessä kustannuksiin vain noin 3 euroa.

Kannattaa muuten harkita auton vuokraamista, mikäli haluat nähdä Maltaa hieman enemmänkin. Hintoja vertailemalla Maltan autonvuokraus on hintatasoltaan varsin edullista ja autolla ajelu on kiva tapa tutustua saarivaltioon!

Yleisesti ottaen autonvuokraus tulee maksamaan noin 20 euroa per päivä. Huomioi, että saarelta toiseen on mahdollista matkata autolautan kyydissä, lauttamaksujen ollessa noin 15 euron luokkaa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Kivaa tekemistä ja nähtävää edullisesti

Maltan hintataso takaa lomallesi myös rutkasti kivaa tekemistä. Maltalla on mahdollista nähdä roppakaupalla nähtävyyksiä ilman minkäänlaista maksua, sillä monet nähtävyydet ovat ilmaisia. Joihinkin museoihin, näyttelyihin ja nähtävyyksiin on pieni pääsymaksu, joka ei juuri koskaan ole yli 10 euron – usein vain noin muutamia euroja. Nähtävyyksiin sekä erilaisille retkille voi lisäksi löytää edulliset liput etukäteen esimerkiksi GetYourGuiden avulla, joten tekemisen puutteesta ei tarvitse kärsiä, eikä lomabudjettia venyttää loputtomiin nähtävyyksien takia.

Jos siis haluat rentoa lomaa edullisesti, mahdollistaa Maltan hintataso juuri tämänkaltaisen loman. Lähde siis tutustumaan tähän pieneen eurooppalaiseen helmeen!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti