MatkapojatMatkapojat

Maltan nähtävyydet vievät matkailijan ajassa taaksepäin

Maltan nähtävyydet vievät sinut linnoituksista huikeisiin temppeleihin. Tämän ihastuttavan saaren nähtävyydet lumoavat kokeneemmankin matkailijan.

Malta on suosittu matkakohde, jonne lähdetään usein rentoutumaan kuumille hiekkarannoille. Rantalomailun ohessa kannattaa kuitenkin kokea myös Maltan nähtävyydet, sillä niitä riittää ympäri saarta ja ne vievät sinut kiehtovalle aikamatkalle. Alla esittelyssä suosituimmat nähtävyydet Maltalla.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Suosituimmat Maltan nähtävyydet löytyvät Vallettasta

Maltan pääkaupunki Valletta on eittämättä koti maan suosituimmille nähtävyyksille. EU:n pienin pääkaupunki ei ole koolla pilattu, mutta sen pikkuruiset kadut kuljettavat sinut silti lukuisiin kiehtoviin paikkoihin. Vaikka suuntanasi olisikin jokin muu Maltan kohde, kannattaa päiväretki Vallettaan ehdottomasti toteuttaa, sillä sieltä löytyy parhaimpia Maltan nähtävyyksiä, kuten:

Pyhän Johanneksen katedraali Maltalla

1. Pyhän Johanneksen katedraali

Tunnetuin ja näyttävin kirkko Maltalla on ehdottomasti Pyhän Johanneksen katedraali. Vuonna 1577 valmistunut kirkko on täynnä koristeellisia yksityiskohtia. Kirkon uumenissa voi lisäksi ihastella Caravaggion kuuluisaa teosta, Johannes Kastajan mestausta.

Maltan Suurmestarin palatsi

2. Suurmestarin palatsi

Suurmestarin palatsi on Maltan hallinnollinen keskus – sieltä löytyy niin maan eduskunta, että Maltan presidentin virka-asuntokin. Palatsia on mahdollista mennä ihastelemaan sisältä käsin ja tämä kannattaa, sillä kauniita taideteoksia löytyy sieltä täältä ympäri upeaa palatsia.

ApolloApollo

Manoelin teatteri

3. Manoelin teatteri

Maltan nähtävyydet tarjoavat huikeita elämyksiä ja varsinkin klassisen musiikin ystävien kannattaa mennä Manoelin teatteriin konserttiin. Kaunis teatteri on yksi upeimmista ja akustiikaltaan todella loistava.

Voit varata liput täältä: http://booking.teatrumanoel.com.mt/

St. Elmon linnoitus Maltalla

4. St. Elmon linnoitus

Vallettassa kannattaa lisäksi vierailla St. Elmon linnoituksessa. Jykevä linnoitus on turvannut maan ja Vallettan rantoja jo vuosikausia. Linnoitukseen ei nykyään voi tutustua kuin tiettyinä aikoina, mutta vierailu kannattaa ehdottomasti, jos se vain sopii loma-aikatauluusi.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Maltan nähtävyydet Vallettan ulkopuolella

Vaikka monet nähtävyydet Maltalla löytyvätkin pääkaupungista, riittää Vallettan ulkopuolellakin mielekästä nähtävää. Suosituimmat nähtävyydet saarella ovat muun muassa:

Maltan megaliittiset muinaistemppelit

5. Megaliittiset muinaistemppelit

Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuvat Megaliittiset muinaistemppelit ovat tunnetuimpia nähtävyyksiä Maltalla. Noin 6000 vuotta sitten rakennetut temppelit ovat kiehtovat ja kauniit. Temppeleitä löytyy yhteensä seitsemän, niiden sijaitessa Maltan ja Gozon saarilla.

Apollo – Malta

Löydä parhaat lomatarjoukset Maltalle!

Etsi lomatarjouksia

Mdinan vanha kaupunki

6. Mdina

Maltan entinen pääkaupunki Mdina on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista kaupungeista. Mdinasta löytyy rutkasti nähtävää ja koska kaupungissa ei ole autoliikennettä, voit tutkailla nämä Maltan nähtävyydet kaikessa rauhassa.

Tunnetuimmat kaupungin nähtävyydet ovat:

 • Falson –palatsi
 • Mdinan vankityrmät
 • Mdinan katedraali
Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Maltan Kolme kaupunkia

7. Kolme kaupunkia

Maltan nähtävyydet sisältävät siis rutkasti kaupunkikohteita. Näistä vierailu kannattaa tehdä myös Kolmeen kaupunkiin eli Vittoriosaan, Sengleaan ja Cospicuaan. Linnoitettu ryhmittymä tunnetaan Kolmena kaupunkina, jokaisen osion tarjotessa mielenkiintoista nähtävää. Voit tutustua muun muassa:

 • Angelon linnakkeeseen
 • Vapahtajan patsaaseen
 • Kansantieteenmuseoon

Blue Grotto luola

8. Blue Grotto –luola

Luontokohteet ovat suosittuja Maltan nähtävyyksiä ja niitä kauniilla saarella riittää. Blue Grotton luola kalkkikivikallioineen on niitä tunnetuimpia. Saaren eteläpuolella sijaitseva luolasto on helpointa kokea ohjatun veneretken avulla. Luolasta ja sen edustalta löytyy runsaasti hylkyjä, joita on mahdollista ihastella lähemmin sukellusretkillä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Kivoimmat nähtävyydet lapsille Maltalla

Jos olet liikkeellä lasten kanssa, tarjoaa Maltan nähtävyydet myös perheen pienimpiä ja nuorimpia kiinnostavia vaihtoehtoja.

Lasten kanssa kannattaa ehdottomasti tutustua ainakin:

 • Esplora –tiedepuistoon Villa Bighissä, Kalkarassa
 • Ankkapuistoon Manoelin saarella Gzirassa
 • Maltan akvaarioon St. Paul´s Bayssa
 • Mediterraneo Malta Marine Park –puistoon Bahar ic-Caghaqissa
 • Popeye Village puistoon Triq Tal Prajjetissa

Hauskoja nähtävyyksiä siis riittää koko perheelle eri puolilla Maltan saaria. Lähde siis katsastamaan Maltan nähtävyydet ja nauti edullinen ja unohtumaton loma!

Maltan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti