MatkapojatMatkapojat

Norjan matkakohteet – näihin kohteisiin kannattaa matkata

Naapurimaamme Norja on täynnä kauniita ja mielenkiintoisia matkakohteita. Tässä katsaus mitkä Norjan matkakohteet ansaitsevat paikkansa jokaisen matkailijan suunnitelmissa.

Norja tunnetaan jylhästä ja kauniista luonnostaan. Sen matkailuvaltteja ovat ehdottomasti maan upeat vuonot, joissa voi ihastella vuorten karuutta ja meren kauneutta. Norjan matkakohteet ovat täynnä juuri näitä upeita luontokohteita, mutta maan historialliset kaupungit ja kylät ovat lisäksi kiehtovia. Matkailu Norjassa on henkeä salpaavaa ja mieltä avartavaa.

Viisi kiehtovinta luontokohdetta Norjassa

Monet Norjan luontokohteet ovat osoitus maan upeasta luonnosta ja henkeäsalpaavista maisemista. Tässä viisi kohdetta, jotka kannattaa nähdä ja kokea, jos mielesi halajaa kauniisiin ja rentouttaviin maisemiin.

Lofootit, Norja

1. Lofootit

Lofoottien saariryhmä on maan kiehtovimpia kohteita. Saarten vuorilla onnistuu niin patikointi kuin kalliokiipeilykin ja talven tullessa Lofooteille voi tehdä lasketteluloman. Tänne on ehdottomasti hyvä matkata myös omalla autolla Pohjois-Suomesta käsin.

Viralliset sivut: https://lofoten.info/lofoten

Briksdalsbreen jäätikkö

2. Briksdalsbreen jäätikkö

Norjan matkatkohteet ovat täynnä kiehtovia jäätiköitä ja vuonoja, niiden tarjotessa mahdollisuuksia erilaisiin aktiviteetteihin patikoinnista vuorikiipeilyyn. Briksdalsbreen jäätikkö on maan kauneimpia ja niitä helpoimpia saavuttaa. Patikointi ei kestä kuin noin tunnin, joten tottumattomampikin matkailija voi saavuttaa jäätikön helposti.

ApolloApollo

Geirangerinvuono Norjassa

3. Geirangerinvuono

Vuonot ovat tietenkin ne Norjan tunnetuimmat matkakohteet ja niitä löytyy ympäri maan. Yksi kauneimmista vuonoista on Geirangerinvuono, jonka korkeimpaan kohtaan Dalsnibbaniin (1 476 m) tulee ehdottomasti matkata. Niitä muita näkemisen arvoisia vuonoja ovat muun muassa:

  • Nærøyfjorden vuono
  • Sognefrjodin vuono
  • Lysefjordin vuono

Lue täältä miten voit kokea Norjan vuonot autolla.

Apollo – Norja

Löydä parhaat lomatarjoukset Norja!

Etsi lomatarjouksia

Røroksen kylä

4. Røroksen kylä

Luontoa ja norjalaista kulttuuria voi ihastella pienessä Røroksen kylässä. Puurakennuksistaan tunnettu kylä on Unescon maailmanperintökohde ja kaupungilla on vahva kaivoshistoria. Kauniissa kylässä pääsee hyvin ajassa taaksepäin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Runden saari, Norja

5. Runden saari

Runden saari on pieni, mutta kaunis. Saaren eläimet ovat eksoottisia ja siellä voi ihastella esimerkiksi vekkuleita lunni-lintuja. Kauniissa luonnossa on ihana tehdä patikkaretkiä ja saarelle voi tehdä retken vaikkapa Alesundista käsin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kolme kiehtovaa kaupunkia Norjassa

Parhaimmat matkakohteet Norjassa eivät rajoitu vain luontokohteisiin, vaan maan kaupungitkin tarjoavat runsaasti ihastuttavia paikkoja vierailuun. Tässä Norjan kolme kiehtovinta kaupunkia.

Oslo, Norja

Oslo

Norjan matkailukohteista puhuttaessa ei voi olla mainitsematta maan pääkaupunkia. Oslo on loistava kohde kaupunkilomaan. Oslon nähtävyyksiä ovat muun muassa:

  • Munch museo
  • Norjan kansallisgalleria
  • Viikinkilaivojen museo
  • Vigelandsparken patsaspuisto

Bergen, Norja

Bergen

Norjan toiseksi suurin kaupunki on tunnettu värikkäästä vanhasta kaupungistaan. Puiset rakennukset, jylhät kaupunkia ympäröivät vuoret ja tunnelmalliset ravintolat ovat ehdottomasta Bergenin parasta antia.

Stavanger, Norja

Stavanger

Stavanger on täynnä kiehtovia ja historiallisia kohteita, joista kaupungin Sverd i fjell miekkamonumentti on jykevä näky. Miekat kertovat vuonna 872 tapahtuneesta Hafrsfjordin taistelusta, jonka johdosta Norjasta tuli yksi suuri kuningaskunta pienten läänien yhdistyessä. Kaupungissa on lisäksi kaunis katedraali, joka on Norjan vanhin.

Norjan matkakohteet ovat automatkailijan unelma

Matkailu Norjassa on helppoa varsinkin autolla. Norjaan voi suunnata omalla autolla, mutta auton voi vuokrata monista Norjan kaupungeistakin. Auton avulla voi nähdä muun muassa Pohjois-Norjan matkakohteet, kuten Lofootit, kätevästi!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Anna Norjan kauneuden ilahduttaa

Kaikki nämä Norjan matkatkohteet voi kokea niin talvella kuin kesälläkin. Norjan kaunis luonto tarjoaa samanlaista värien kirjoa kuin kotimaamme Suomikin. Varsinkin syksyisin monet luontokohteet ovat kauneimmillaan.

Anna siis naapurimaan ihastuttaa kiehtovilla kohteillaan!

Norjan matkakohteet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti