MatkapojatMatkapojat

Näin koet Norjan vuonot autolla

Vuonot ovat Norjan tunnetuin matkailuvaltti. Sinäkin voit nyt ottaa Norjan vuonot autolla haltuun helposti sekä edullisesti.

Naapurimaamme tarjoaa runsaasti kaunista luontoa ja kiehtovia kaupunkeja sekä kyliä, joihin tutustua. Läheisyytensä ansiosta auto on todella hyvä tapa tutustua tähän kauniiseen maahan ja erityisesti sen vuonomaisemiin, tai sitten lentää paikan päälle ja vuokrata Norjasta auto. Tässä vinkit, joiden avulla pääset kokemaan Norjan vuonot autolla.

Autolla Norjaan: omalla vai vuokra-autolla?

Aivan ensimmäiseksi kannattaa miettiä haluatko tutustua Norjaan omalla vai vuokra-autolla. Kummatkin vaihtoehdot ovat mahdollisia, ja pitkälti valinta riippuu tietysti vähän siitäkin, missä päin Suomea asut.

Auton vuokraaminen Norjassa on helppoa, eikä maassa ajamiseen tarvita muuta kuin suomalainen ajokortti. Auton vuokraamisen etuihin kuuluu helppouden lisäksi myös se, että auton vuokraaminen paikan päällä jättää enemmän aikaa nähdä maata, sillä siirtymisen voi tehdä vaikkapa lentäen tai laivalla Ruotsiin ja vuokrata sieltä auto. Auto on myös mahdollista vuokrata Suomesta, ja siirtyä siitä laivalla Tukholmaan, josta sitten ajaa Ruotsin läpi Norjaan. Huom. Auton hinta saattaa kuitenkin nousta, kun se viedään toiseen maahan.

ApolloApollo

Vuokra-autoja varattaessa kannattaa tutkailla eri autonvuokraussivustoja, jotta löydät parhaan tarjouksen. Norja vuonot autolla onnistuvat ainakin näiden yritysten kautta:

Norjan vuonot autolla: minne matkata?

Minnepä Norjassa sitten kannattaa autolla mennä? Mikäli vuonot ovat erityisesti mielessä, kannattaa suunnata autolla suoraan Pohjois-Norjaan. Pohjois-Norjasta löytyy runsaasti ihastuttavia reittejä. Tässä muutama reittivinkki:

Trollstigen

Tämä matkailijoiden suosikki takaa, että koet parhaat Norjan vuonot autolla. Tie kipuaa jopa 850 metrin korkeuteen, ja mutkaiset maisematiet tarjoavat runsaasti vuoristoja ja laaksoja, joihin tutustua. Tällä reitillä riittää neulansilmämutkia, sillä niitä löytyy peräti 11 kappaletta.

Sognefjord

Sognefjord eli Sognevuono tarjoaa paljon kauniita reittejä autoilijoille, sillä tässä yli 200 kilometrin mittaisessa vuonossa riittää kiemurtelevia reittejä ja kyliä, joissa pysähtyä. Sognefjordiin voi ajaa neljässä tunnissa Bergenistä.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Matka Lofooteille

Autolla voi ajella myös Norjaan kuuluville Lofooteille. Tämän reitin voi aloittaa jo Ruotsista, sillä E10-tie kulkee sinne Törestä ja matkaa Kiirunan kautta Norjan puolelle. Norjan Raftesundista voi sitten aloittaa varsinaisen 230 kilometrin mittaisen matkan Lofoottien halki.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Tie Bergenistä Hardangerinvuonoon

Hardangerfjorden eli Hardangerinvuono on Norjan toiseksi suurin vuono ja ehdottomasta näkemisen arvoinen. Sinne voi matkata esimerkiksi Bergenistä, ottamalla suunnaksi alueella sijaitsevan Oddan kylän. Kylästä voi sitten helposti ajella muita lähistöllä olevia reittejä ja kokea vuonon komeuden.

Tie Budista Kårvågiin

Atlantin rannikkoa myötälevä reitti on mukava ajokokemus. Reitti on vain 35 kilometriä pitkä, mutta sen ajamiseen kannattaa ottaa aikaa. Reitin varrella on nimittäin ihana pysähtyä katselemaan rannikkomaisemia.

Apollo – Norja

Löydä parhaat lomatarjoukset Norja!

Etsi lomatarjouksia

Autolla Norjaan: budjetti?

Millainen on sitten autolla Norjaan matkan hinta noin yleisesti ottaen? Norjan vuonot autolla voi kokea varsin edullisesti, etenkin jos käytät autonvuokraamojen tarjouksia hyväksesi. Auton vuokraaminen Norjassa on hyvin samanhintaista kuin Suomessa, ja neljän päivän hinnat vaihtelevat 200-300 euron välillä. Bensalla tankkaaminen maksaa hieman yli 1,5 euroa litralta.

Autolla Norjaan –budjettiin kannattaa huomioida Norjan tietullimaksut, joita on voimassa useilla reiteillä. Tietullit kuitenkin vaihtelevat ja muuttavat paikasta toiseen, sillä niillä rahoitetaan teiden kunnostamista. Usein hinnat vaihtelevat 2-8 euron välillä. Tietullit voi maksaa:

  • Ennakkoon AutoPASS –järjestelmässä.
  • Jälkikäteen, joko tiemaksuasemalla tai Kr-Service –palvelupisteessä.

Joillakin reiteillä tulee myös matkata lautalla, jonka maksut hoidetaan lauttamatkan yhteydessä. Hinnat vaihtelevat paljon reitin pituuden ja matkaseurueen lukumäärän sekä auton mukaan.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Autolla Norjaan elämyksiä hakemaan!

Mikäli jylhät maisemat ja kaunis luonto kiinnostavat, tulee sinun ehdottomasti suunnata autolla Pohjois-Norjaan. Naapurimaamme tarjoaa autoilijalle runsaasti ihania reittejä, joihin rakastua sekä paljon nähtävyyksiä. Norjan vuonot autolla voi kokea vinkkiemme avulla hyvinkin edullisesti.

Valitse siis suosikki reittisi ja vuokraa auto Norjan matkallesi!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti