MatkapojatMatkapojat

Oslon lentokenttä (OSL) – nuori kenttä täynnä palveluita

Oslon lentokenttä on varsin uusi lentokenttä, joka toivottaa matkailijan tervetulleeksi Norjan kauniiseen pääkaupunkiin. Kenttä on matkustajamäärillä mitattuna pohjoismaiden toisiksi vilkkain Kööpenhaminan lentokentän jälkeen, joten hulinaa hyvällä kentällä riittää.

Oslon vanha lentokenttä korvattiin vuonna 1998 valmistuneella uudella lentokentällä, josta on tullut suosittu ja paljon käytetty kenttä. Oslon lentokenttä on todella moderni, sen toimiessa Norjan tärkeimpänä kansainvälisenä kenttänä. Noin 48 kilometriä Oslon keskustasta sijaitseva kenttä on viralliselta nimeltään Oslo-Gardermoenin lentokenttä, sen kahden terminaalin jakautuessa kotimaan- ja ulkomaanlentoihin.

Oslon kenttä on täynnä palveluita

Uusi lentokenttä tarjoaa kattavat palvelut lomalaisille. Kentältä voi tehdä valuutanvaihdon tai autonvuokrauksen näppärästi sekä hyödyntää erilaiset lounge- ja business-palvelut. Kenttä on varsin avara ja tilava, istumapaikkojen ollessa melko hyvät kentän kävijämääriin nähden. Tupakointi on myös mahdollista sille varatuilla alueilla sekä lentokentän ulkopuolella.

Ostokset

Koska Norja ei ole EU:n jäsenmaa, on lentokentällä loistavat mahdollisuudet tax free –ostosten tekoon. Kentältä löytyykin Euroopan suurin tax free –myymälä. Kaupat ovat monipuoliset ja löydät niin kosmetiikkaa että lahjatavaroita. Laadukkaita norjalaisia tuotteita on myös hyvin saatavilla. Nuuskan ystävät voivat lisäksi ostaa nuuskaa lentokentältä varsin edullisesti.

Ravintolat ja kahvilat

Oslon lentokentällä on kattava tarjonta erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Voit nauttia esimerkiksi Wagamaman aasialaisia herkkuja tai kokeille perinteisiä norjalaisia leivoksia W.B. Samsonissa. Syötävää löytyy helposti niin pikkunälkään että suurempaankin mielitekoon.

Vuokraa auto Oslon lentokentältä

ApolloApollo

 

Oslon lentokenttähotelli

Lentokenttähotelli

Varsinaista lentokenttähotellia ei Oslon lentokentältä löydy, mutta lähiympäristössä on silti erilaisia hotelleja. Lähin hotelli on Radisson Blu Airport Hotel, josta on muutaman minuutin kävelymatka lentokentällä. Lisäksi lähellä on Park Inn by Radisson Oslo Airport sekä Gardemoen Airport hotel, joista kaikista voi matkata kentälle kävellen.

Oslon lentokenttä tarjoaa monipuoliset kulkuyhteydet

Julkiset liikennevälineet kuljettavat nopeasti Oslon lentokentältä keskustaan ja vaihtoehtoja on varsin hyvin. Kentältä on mahdollisuus päästä kaupunkiin:

Junalla

Juna on vaivattomin tapa matkata Oslon lentokentältä kaupunkiin. Airport Express Train juna sekä paikalliset VY junat vievät eripuolille Osloa, muun muassa Oslon päärautatieasemalle. Junamatka keskustaan kestää vain 20 minuuttia. Junalipun hinta riippuu hieman siitä, minne haluat matkata. Aikuistenliput ovat alkaen noin 150 norjan kruunua, eli noin 15 euroa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Bussilla

Sinun on lisäksi mahdollista hypätä bussin kyytiin. Vaihtoehtoja on todella runsaasti, sillä lentokentältä Oslon keskustaan operoi useampikin bussiyhteys. Vaihtoehtoina ovat muun muassa:

  • Ruter –bussit
  • Airport Express Coach, eli SAS Flybussen kyydit
  • Nettbuss –bussit

Liput vaihtelevat hieman yhtiön mukaan, mutta kyseessä on muutamien eurojen arvoiset liput. Lippujen hinnat sekä eri yhtiöiden aikataulut näet lentokentän nettisivuilta.

Apollo – Oslo

Löydä parhaat lomatarjoukset Osloon!

Etsi lomatarjouksia

Taksilla

Taksi on hintavin vaihtoehto, mutta tietenkin varsin kätevä tapa matkata suoraan hotelliin. Varsinkin lapsiperheet voivat haluta ottaa taksin Oslon lentokentältä tai kentälle lomallaan. Tuloaulassa sijaitseva Avinor Information Center on kätevin tapa tutkia taksien hintoja ja vaihtoehtoja kentällä – siellä voit myös varata kyydin, joka on yleensä valmis muutamassa minuutissa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Oslon lentoaseman (OSL) yhteystiedot

Tässä vielä Oslon lentokentän yhteystiedot:

Oslo-Gardemoen
PO Box 100
Edvard Munchs veg
NO-2061 Gardermoen
Norway
Puh. +47(0)64 81 20 00

Kotisivut: https://avinor.no/en/airport/oslo-airport/

Huomioi Oslon toinen lentokenttä

Vaikka Gardemoenin lentokenttä on Oslon virallinen sekä tunnetuin lentokenttä, löytyy Oslosta toinenkin kenttä. Sandefjord Torpin lentokenttä on pienempi ja yleisesti vain halpalentoyhtiöiden käytössä. Tältä kentältä keskustaan on mahdollista matkata bussilla myös Ruotsin Göteborgiin!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Oslon lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti