MatkapojatMatkapojat

Kööpenhaminan lentokenttä (CPH)

Kööpenhaminan lentokenttä on moderni ja toimiva kenttä kaupungin keskustan lähellä. Lentokenttä toivottaa sinut tervetulleeksi Tanskan pääkaupunkiin todella stressittömästi.

Noin 30 miljoonaa matkustajaa kulkee vuosittain läpi Kööpenhaminan lentokentän. Vuodesta 1925 asti toiminut lentokenttä on käynyt läpi uudistuksia viime vuosina. Kööpenhaminan lentokenttä on valittu useissa äänestyksissä yhdeksi maailman mukavimmista. Kentältä löytyykin hyvät palvelut varmistamaan onnistuneen loman aloituksen ja lopetuksen.

Kööpenhaminan lentokentältä löytyy peräti kolme terminaalia

Kööpenhaminan lentokenttää kutsutaan usein Kastrupin lentokentäksi, sillä se sijaitsee Kastrupissa. Päälentokenttänä toimiva kenttä on kuitenkin kaikille juuri se Kööpenhaminan kenttä. Se sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Kööpenhaminasta, joten sen sijainti on todella keskeinen.

Kööpenhaminan lentokenttä koostuu kolmesta pääterminaalista. Terminaalit ovat lentojen puolesta jakautuneet:

  • Kotimaan lentoihin terminaali 1:stä
  • Ulkomaan lentoihin 2 ja 3 terminaaleista

Suomesta saapuvat lennot lentävät usein terminaali 2:n.

Kaikki terminaalit ovat kävelyetäisyyden päässä toisistaan, mutta niiden välillä kulkee jatkuvasti ilmainen bussi. Mikäli sinun täytyisi siis vaihtaa terminaalia vaihtolennon takia, voit kulkea välin busseilla vain noin 5 minuutissa.

Vuokraa auto Kööpenhaminan lentokentältä

ApolloApollo

Kööpenhaminan lentokentän palvelut

Kööpenhaminan lentokenttä tarjoaa kattavat palvelut matkaajille. Langaton verkkoyhteys on saatavilla melko laajalti ja kentällä toimii useita pankkeja sekä valuutanvaihtopisteitä. Lapsillekin löytyy leikkipaikkoja ja lisäksi autonvuokraaminen on kentällä helppoa.

Kaupat ja ravintolat

Ravintoloita, kahviloita ja kauppoja riittää monenlaiseen makuun. Voit löytää niitä sopivasti ennen turvatarkastusta sekä sen jälkeenkin. Kahvilat ja ravintolat tarjoavat todella laadukkaita vaihtoehtoja sekä tuttuja pikaruokaravintoloita.

Kaupat ovat monipuoliset tarjonnaltaan. Voit ostaa niin huippumuotia, että kivoja tanskalaisia tuliaisia. Tax free –liikkeet myyvät edullisesti monenlaisia tuotteita. Huomioi muuten, että Tanskassa ei virallisesti myydä nuuskaa, vaan lentokentältä löytyy chewing tobacco –nimellä myytävää pureskeltavaa tupakkaa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Kööpenhaminan lentokenttähotelli

Lentokenttähotelli

Kööpenhaminan lentokentän yhteydessä toimii laadukas Clarion Hotel Copenhagen Airport –hotelli. Hotelli sijaitsee terminaali 3:n yhteydessä. Hotelli on hyvä valinta, jos saavut kentälle todella myöhään tai lentosi lähtee aikaisin aamulla. Myös vaihto- ja jatkolentojen kannalta hotelli on laadukas ja melko edullinen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kööpenhaminen lentokentältä keskustaan edullisesti julkisilla

Helpointa ja edullisinta Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan on matkustaa julkisilla kulkuvälineillä. Julkiset liikkumismuodot ovat Tanskassa hyvät ja voit tehdä matkan seuraavilla kulkuneuvoilla:

Metrolla

Lentoaseman terminaali 3:n päässä sijaitsee metroasema, josta kulkee metro Kööpenhaminan keskustaan:

  • Päivisin 4-6 minuutin välein
  • Öisin 15-20 minuutin välein

Metromatka keskustaan on vain noin 13 minuutin mittainen ja sen kyydissä on mahdollista päästä Christianshavniin, Kongens Nytorville ja Nørreportiin.

Metrolla matkustamisen hinta riippuu läpikuljettavista alueista ja matkalla lentokentältä keskustaan kuljetaan kolmen alueen läpi. Siksi yksittäinen lippu maksaa noin 36 kruunua, eli hieman alle viisi euroa. Jos aiot käyttää metroa lomallasi enemmän, kannattaa päivälipun ostaminen.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Junalla

Terminaali 3:sta lähtee lisäksi juna, jonka kyydissä voi matkata muuallekin Tanskaan tai jopa Ruotsiin. Junayhteys Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan kulkee päärautatieasemalle – jos majoituksesi on rautatieaseman lähellä, esimerkiksi Tivolissa, on juna paras vaihtoehto. Matka kestää noin 13 minuuttia, yhdensuuntaisen lipun maksaessa saman verran kuin metroliput. Junia kulkee noin 10 minuutin välein ja lisäksi öisin 1-3 kertaa tunnissa.

Bussilla

Yksi vaihtoehto on myös hypätä bussin kyytiin. Linja 5A vie sinut keskustaan kaikista terminaaleista. Bussi kuljettaa sinut päärautatieaseman lisäksi muillekin keskustan asemille. Yksittäinen lippu maksaa saman verran kuin metro- ja junaliput, matkan keston riippuen siitä, minne olet matkalla – päärautatieasemalle pääsee reilussa 30 minuutissa. Linja-autoja kulkee myös öisin.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Taksi vie keskustaan nopeasti

Kööpenhaminan lentokentältä voi napata myös taksin keskustaan. Taksilla matkustaminen ei ole aivan halpaa lystiä Tanskassa, kyydin maksaessa noin 250-300 kruunua, eli noin 30-40 euroa. Takseja löytyy terminaali 3:n ja 1:n ulkopuolelta. Matka keskustaan kestää noin 20 minuuttia.

Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan vuokra-autolla

Voit tietenkin harkita oman auton vuokraamista. Jos haluat nähdä Kööpenhaminan lisäksi vaikkapa Legolandin, on vuokra-auto kiva vaihtoehto. Auto kannattaa varata ennen matkaa – silloin voit nauttia rennosta saapumisesta sekä asioiden selvittelystä kentällä ja hyötyä netin tarjouksista.

Voit myös varata yksityiskuljetuksen täältä >>

Apollo – Kööpenhamina

Löydä parhaat lomatarjoukset Kööpenhaminaan!

Etsi lomatarjouksia

Matkaaminen muualla Tanskaan

Lentokentältä on helppo jatkaa matkaa toki muuallekin Tanskaan ja jopa Ruotsiin. Juna-asemalta lähtee säännöllisesti junia muun muassa Mälmöön ja Terminaali 3:n taksit kuljettavat sinut myös pyynnöstä Ruotsin puolelle!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Kööpenhaminan lentokentän yhteystiedot

Kööpenhaminan lentokentän yhteys- ja osoitetiedot ovat:

Kööpenhaminan lentokenttä

Lufthavnsboulevarden 6
DK 2770 Kastrup
Tanska – Denmark
+45 (0)32 313 231

Kentän kotisivut: https://www.cph.dk/

Kööpenhaminan lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti