LomarengasLomarengas

Kööpenhaminan lentokenttä (CPH)

Saattaa sisältää mainoslinkkejä.

Kööpenhaminan lentokenttä on moderni ja toimiva kenttä kaupungin keskustan lähellä. Lentokenttä toivottaa sinut tervetulleeksi Tanskan pääkaupunkiin todella stressittömästi.

Noin 30 miljoonaa matkustajaa kulkee vuosittain läpi Kööpenhaminan lentokentän. Vuodesta 1925 asti toiminut lentokenttä on käynyt läpi uudistuksia viime vuosina. Kööpenhaminan lentokenttä on valittu useissa äänestyksissä yhdeksi maailman mukavimmista. Kentältä löytyykin hyvät palvelut varmistamaan onnistuneen loman aloituksen ja lopetuksen.

Kööpenhaminan lentokentältä löytyy peräti kolme terminaalia

Kööpenhaminan lentokenttää kutsutaan usein Kastrupin lentokentäksi, sillä se sijaitsee Kastrupissa. Päälentokenttänä toimiva kenttä on kuitenkin kaikille juuri se Kööpenhaminan kenttä. Se sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä Kööpenhaminasta, joten sen sijainti on todella keskeinen.

Kööpenhaminan lentokenttä koostuu kolmesta pääterminaalista. Terminaalit ovat lentojen puolesta jakautuneet:

  • Kotimaan lentoihin terminaali 1:stä
  • Ulkomaan lentoihin 2 ja 3 terminaaleista

Suomesta saapuvat lennot lentävät usein terminaali 2:n.

Kaikki terminaalit ovat kävelyetäisyyden päässä toisistaan, mutta niiden välillä kulkee jatkuvasti ilmainen bussi. Mikäli sinun täytyisi siis vaihtaa terminaalia vaihtolennon takia, voit kulkea välin busseilla vain noin 5 minuutissa.

Vuokraa auto Kööpenhaminan lentokentältä

Artikkeli jatkuu alla
Holiday ClubHoliday Club
Artikkeli jatkuu...

Kööpenhaminan lentokentän palvelut

Kööpenhaminan lentokenttä tarjoaa kattavat palvelut matkaajille. Langaton verkkoyhteys on saatavilla melko laajalti ja kentällä toimii useita pankkeja sekä valuutanvaihtopisteitä. Lapsillekin löytyy leikkipaikkoja ja lisäksi autonvuokraaminen on kentällä helppoa.

Kaupat ja ravintolat

Ravintoloita, kahviloita ja kauppoja riittää monenlaiseen makuun. Voit löytää niitä sopivasti ennen turvatarkastusta sekä sen jälkeenkin. Kahvilat ja ravintolat tarjoavat todella laadukkaita vaihtoehtoja sekä tuttuja pikaruokaravintoloita.

Kaupat ovat monipuoliset tarjonnaltaan. Voit ostaa niin huippumuotia, että kivoja tanskalaisia tuliaisia. Tax free –liikkeet myyvät edullisesti monenlaisia tuotteita. Huomioi muuten, että Tanskassa ei virallisesti myydä nuuskaa, vaan lentokentältä löytyy chewing tobacco –nimellä myytävää pureskeltavaa tupakkaa.

Kööpenhaminan lentokenttähotelli

Lentokenttähotelli

Kööpenhaminan lentokentän yhteydessä toimii laadukas Clarion Hotel Copenhagen Airport –hotelli. Hotelli sijaitsee terminaali 3:n yhteydessä. Hotelli on hyvä valinta, jos saavut kentälle todella myöhään tai lentosi lähtee aikaisin aamulla. Myös vaihto- ja jatkolentojen kannalta hotelli on laadukas ja melko edullinen.

Artikkeli jatkuu alla
EbookersEbookers
Artikkeli jatkuu...

Liikkuminen Kööpenhaminan lentokentältä keskustaan

Kööpenhaminan lentokentältä on helppo jatkaa matkaa kohti kaupungin keskustaa. Matkan voi taittaa:

Junalla ja metrolla

Junalla ja metrolla keskustaan pääsee lentokentältä 13 minuutissa. Metro- ja juna-asemat sijaitsevat Terminaali 3:n yhteydessä. Yhdensuuntainen juna- ja metrolippu maksaa 36 kruunua, eli hieman alle viisi euroa.

Osta junaliput täältä >>

Bussilla

Bussitkin liikkuvat Kööpenhaminan keskustaan. Linja 5A lähtee kaikkien kolmen terminaalin ulkopuolelta ja se vie Kööpenhaminan päärautatieasemalla, pysähtyen matkanaikana muuallakin keskustassa. Lippu maksaa saman verran kuin metro- ja junaliput, matkan kestäessä noin 30 minuuttia. Bussit kulkevat öisinkin, mutta hieman päiväsaikaa harvemmin.

Taksilla

Taksi lentokentältä keskustaan kuljettaa perille noin 20 minuutissa. Taksilla matkustaminen on Tanskassa kuitenkin melko kallista ja matka keskustaan maksaa keskimäärin 250-300 kruunua, eli 30-40 euroa. Taksit sijaitsevat terminaali 3: ja 1: ulkopuolella.

Matkaaminen muualla Tanskaan

Lentokentältä on helppo jatkaa matkaa toki muuallekin Tanskaan ja jopa Ruotsiin. Juna-asemalta lähtee säännöllisesti junia muun muassa Mälmöön ja Terminaali 3:n taksit kuljettavat sinut myös pyynnöstä Ruotsin puolelle!

Artikkeli jatkuu alla
Hotels.comHotels.com
Artikkeli jatkuu...

Kööpenhaminan lentokentän yhteystiedot

Kööpenhaminan lentokentän yhteys- ja osoitetiedot ovat:

Kööpenhaminan lentokenttä

Lufthavnsboulevarden 6
DK 2770 Kastrup
Tanska – Denmark
+45 (0)32 313 231

Kentän kotisivut: https://www.cph.dk/

Kööpenhaminan lentokenttä kartalla

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

LomarengasLomarengas

Naantalin KylpyläNaantalin Kylpylä

Jätä kommentti