MatkapojatMatkapojat

Lähde autolla Tanskaan näiden vinkkien kera

Tanskaan voi tutustua vaikkapa auton kyydissä. Tässä vinkit, miten lähteä autolla Tanskaan ja viettää monipuolinen loma.

Tanskasta löytyy monenlaiselle matkailijalle runsaasti tekemistä ja nähtävää. Se on varsinkin lapsiperheiden suosiossa, sillä Legoland on yksi lasten suosikki kohteista. Monipuolisten nähtävyyksien lisäksi Tanskaan on helppo matkustaa vaikkapa oman auton kyydissä.

Paras reitti kulkee Ruotsin kautta

Paras ja helpoin tapa matkata autolla Tanskaan on ajaa maahan Ruotsin kautta. Ruotsin reitti tarjoaa matkailijalle kaksi erilaista vaihtoehtoa.

Lautalla

Suomesta pääse kätevästi Ruotsiin laivalla. Autopaikka Siljan tai Viking Linen lautoille tulee varata etukäteen ja laivoja kulkee niin Turusta kuin Helsingistäkin. Ruotsiin voi toki ajaa maanteitä pitkin Pohjois-Suomesta.

Ruotsista Tanskaan kulkee useampi lautta. Lauttoja kulkee hyvin näillä reiteillä:

 • Göteborgista Frederikshavniin
 • Varbergista Grenåån
 • Helsingborgista Helsingøriin
 • Ystadista Rønneen

Reittejä liikennöivät Stella Line, Scandilines, HH Ferries ja BornholmerFærgen. Lauttapaikat tulee varata etukäteen.

Sillan kautta

Mikäli et vierasta ajamista ja haluat kokea yhden Euroopan näyttävimmistä silloista, kannattaa autolla Tanskaan matkustaa Juutinrauman siltaa pitkin. Tämä 16 kilometriä pitkä silta kulkee Malmöstä Kööpenhaminaan.

Silta on maksullinen ja siltamaksu on henkilöautolla noin 45 eurosta ylöspäin riippuen tilaatko lipun etukäteen netistä (halvin) vai et. Mikäli olet liikenteessä asuntovaunun kanssa, hinta on noin 94 eurosta ylöspäin, riippuen auton koosta.

ApolloApollo

Vaihtoehtoisesti autolla Tanskaan Saksan halki

Tanskalla on maarajaa ainoastaan Saksan kanssa ja omalla autolla Tanskaan voikin matkata myös Saksan kautta. Tällöin voit ottaa lautan Suomesta tai Ruotsista Saksaan ja jatkaa sieltä matkaasi Tanskaan.

Autolla Tanskaan ja Saksaan pääsee kätevästi, sillä maiden välillä ei ole hankalia tai pitkiä tulleja tai tarkastuspisteitä.

Tanska ja autonvuokraus

Mikäli et halua ajaa omalla autolla Tanskaan, voit vuokrata auton Tanskasta. Autonvuokraaminen on helppoja ja edullisimmin se onnistuu netissä esimerkiksi Auto Europen ja Holidaycars.comin sivuilla.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ajaminen Tanskassa

Entäpä sitten kun olet ajanut omalla autolla Tanskaan? Ajaminen Tanskassa on hyvinkin helppoa. Maan tiet ovat hyväkuntoisia, reitit tasaisia ja selkeitä. Koska Tanska ei ole mikään suuri maa, ovat välimatkat lyhyitä – voit nähdä melko paljon Tanskaa lyhyen loman aikana!

Nopeusrajoitukset

Tanskan teiden nopeusrajoitukset ovat seuraavanlaiset:

 • Taajamissa 50 km/h
 • Maanteillä 80 km/h
 • Moottoriteillä 130 km/h

Apua liikenteessä ja onnettomuustilanteissa

Tanskan tiepalvelun puhelinnumero on +45 70 10 80 90. Sieltä saatava apu on maksullista. Mikäli olet Autoliiton Plus –jäsen, voit pyytää heiltä palvelunumeron ennen matkaasi.

Mikäli joudut liikenneonnettomuuteen, voit ottaa yhteyttä yleiseen hätänumeroon, joka Tanskassa on 112. Kiireettömissä tapauksissa kannattaa ottaa mieluummin yhteyttä poliisin palvelunumeroon, joka on 114.

Liikennevahinkojen yhteydessä sinun tule täyttää ja allekirjoittaa kansainvälinen vahinkoilmoituslomake.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Tärkeät vinkit perheille

Matka autolla Tanskaan lasten kanssa on helppo keino viettää perheloma. Yllämainittujen reittien varrella on hyvin huoltoasemia ja levähdyspaikkoja, joten matka ei ole lapsiperheiden vaatimuksille hankala.

Kun matkaat autolla Tanskaan Legolandiin sinun tulee ylittää muutamia siltoja, jotka yhdistävät Tanskan saaret toisiinsa. Näistä Ison-Beltin sillalla on siltamaksu. Henkilöautolle maksu on 32 euroa ja asuntovaunuille 49 euroa. Muilla Tanskan silloilla maksuja ei ole.

Autolla Legolandiin

Legoland on monen lapsiperheen suosikkikohde. Tässä vinkit miten pääset autolla Tanskaan Legolandiin kesäloman viettoon.

Jos Tanskassa sijaitseva Legoland kiinnostaa, kannattaa sinun harkita loman tekemistä omalla autolla. Pääset autolla Legolandiin helposti ja halvalla, eikä lasten kanssa autolla matkustaminen ole ollenkaan huono vaihtoehto. Näiden vinkkien avulla jokaisen lomailijan on helppo matkustaa autolla Tanskaan Legolandiin.

Miksi matka autolla Legolandiin kannattaa?

Autolla Tanskaan ajaminen tai autonvuokraaminen Tanskassa kannattaa monestakin syystä. Legoland sijaitsee pienessä Billundin kaupungissa, jossa ei Legolandin lisäksi ole juuri muuta nähtävää. Siksi omalla autolla voit helposti nähdä lähistön kauniita aurinkorantoja ja matkata esimerkiksi Givskudin eläintarhaan. Voit myös vastaavasti säästää majoituskustannuksissa ja vuokrata loma-asunnon hieman Billundin ulkopuolelta.

Legoland itsestään on kohteena aivan ehdoton lapsiperheiden suosikki. Sisäänpääsymaksu on noin 40 euron luokkaa, jos ostat liput etukäteen. Paikanpäältä ostettuna hintaan tulee muutama euro lisää.

Entäpä ne Legolandin parhaimmat valttikortit? Legolandissa lapsi pääsee nauttimaan:

 • Legolandin huvipuiston laitteista (kuuluu lipun hintaan)
 • Legoista rakennetuista pienoiskaupungeista
 • Näköalajunilla ajelemisesta
 • Vesipuiston laitteista ja altaista

Tässä huvipuistossa riittää tekemistä useammaksikin päiväksi ja se soveltuu hyvin myös perheen pienimmille matkailijoille.

ApolloApollo

Mikä on paras reitti matkata autolla Legolandiin?

Paras reitti on mennä ensin lautalla Tukholmaan, joko Turusta tai Helsingistä. Matkaa autolla Tukholmasta Legolandiin voi sitten jatkaa joko lautalla tai ihanan Juutinrauman sillan kautta. Lauttareitit kulkevat:

 • Göteborgista Frederikshavniin
 • Varbergista Grenåån
 • Helsingborgista Helsingøriin
 • Ystadista Rønnee

Juutinrauman silta on kuitenkin se näyttävämpi reitti. Tämä silta on yksi Euroopan kauneimmista ja se kulkee Ruotsin Malmöstä Kööpenhaminaan. Kööpenhaminasta sinun tulee sitten ajaa noin 260 kilometriä länteen Jyllannin niemimaalle. Legoland sijaitsee sieltä löytyvästä pienestä Billundin kaupungista.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Mitä maksaa matka autolla Tanskaan Legolandiin?

Entäpä sitten ne kustannukset? Matka omalla autolla on varsin edullinen kunhan vain suunnittelet matkan huolella. Bensakustannukset riippuvat varsin pitkälti auton kulutuksesta, mutta niihin kannattaa varata muutama satanen.

Lauttamatkat Ruotsiin vaihtelevat myöskin hieman auton koon mukaan ja haluamasi hytin hintakin voi vaihdella. Yleisesti ottaen matka suuntaansa on noin 100 eurosta ylöspäin. Mikäli valitset siltareitin, tulee sinun maksaa kaksi siltamaksua:

 • Juutinrauman siltamaksu on 45 eurosta ylöspäin.
 • Juutinrauman siltamaksu asuntovaunulla on puolestaan 94 euroa.
 • Ison-Beltin siltamaksu Kööpenhaminan ja Billundin välillä on 32 euroa henkilöautoille.
 • Ison-Beltin siltamaksu asuntovaunuille on 49 euroa.

Hintoihin voi ehdottomasti vaikuttaa tekemällä varaukset lautoille ja silloille etukäteen netistä. Majoituksia kannattaa myös vertailla, jotta löydät sen halvimman hinnan.

Mikäli matkustat matkailuautolla Legolandiin, voit säästää huomattavasti majoituskustannuksista. Muuten yöpyminen kannatta esimerkiksi hieman Kööpenhaminan ulkopuolella esimerkiksi Odensen kaupungissa. Matka Tukholmasta Kööpenhaminaan onnistuu yhden päivän aikana.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Harkitse auton vuokrausta Tanskassa

Vaihtoehtoisesti voit matkata autolla Legolandiin vuokraamalla auton Tanskassa. Lennot Kööpenhaminaan tai suoraan Billundiin löytyy tarjouksien avulla varsin helposti ja auton vuokraaminen Tanskassa on helppoa ja edullista. Autonvuokraus muutamaksi päiväksi on noin muutaman satasen hintaista.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde rakastumaan Legolandiin

Matka autolla Tanskaan Legolandiin on varsin helppo, nautinnollinen ja yllättävän edullinen. Toki tähän ihanaan kohteeseen onnistuu matka ilman autoakin! Valmismatkat Legolandiin löytyvät esimerkiksi Matkavekalta ja ne ovat hyvä vaihtoehto silloin, kun haluat helpon ja yksinkertaisen loman.

Matka Legolandiin kannattaa kuitenkin ehdottomasti, menitpä sitten autolla tai lentäen!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde nauttimaan kauniista maisemista

Loman ei tarvitse alkaa vasta kohteessa ja matka autolla Tanskaan tarjoaa runsaasti nautintoja kotiovelta lähtien. Automatka on hieno tapa nähdä Euroopan maita ja reitit Tanskaan viihdyttävät monenlaista matkaseuruetta.

Nappaa siis vinkit automatkaan Tanskaan ja vietä viihdyttävä matka asfalttien sankarina!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti