Pohjois-Italia autolla: vinkit ja ideat helppoon matkaan

Italia on tunnettu hienoista automerkeistä ja maa kannattaakin kokea ite myös auton kyydissä. Tässä vinkit, joilla Pohjois-Italia autolla on juuri sitä mitä siltä haluat.

Pohjois-Italia tarjoaa runsaasti kauniita ja jylhiä vuoristomaisemia, idyllisiä pikkukyliä, sekä joukon historiallisia kaupunkeja. Siellä nauttii niin mieli kuin kehokin, sillä alue on täynnä tekemistä ja kokemista. Italia on tietenkin tunnettu myös ruokakulttuuristaan, joka ei taatusti jätä matkailijaa kylmäksi Pohjois-Italiassakaan.

Pohjois-Italia autolla: parhaat vinkit matkantekoon

Mitä sitten kannattaa ottaa huomioon, jotta Pohjois-Italia autolla onnistuu edullisesti ja helposti. Auton vuokraaminen on hyvin helppoa Italiassa, eikä se ole juurikaan Suomea kalliimpaa. Hintoja kannattaa aina vertailla eri vuokrapalveluiden sivuilta. Katsasta esimerkiksi nämä sivustot, joihin löydät linkit ylempää artikkelista:

  • Rentalcars.com
  • Autoeurope
  • Holidaycars.com
  • Expedia
  • Ebookers

Edullisinta vaihtoehtoa metsästävät voivat lentää Etelä-Saksaan ja vuokrata auton sieltä, jatkaen sitten matkaa Pohjois-Italiaan. Auton vuokraaminen Saksassa voi nimittäin onnistua halvemmin!

Tässä vielä muutamat tärkeät vinkit, jotka pitää mielessä:

  • Monet pienimmät vuoristotiet suljetaan talvisin, joten varmista aina reitit etukäteen.
  • Tiet vuoristossa ovat todella kiemurtelevia, joten aja rauhassa ja varaudu ruuhkiin.
  • Joidenkin reittien varrella on tietulleja, joiden maksut voi hoitaa käteisellä tai kortilla (huomattavasti kätevämpi).
  • Italialaiset ovat temperamenttisia autoilijoita, joten varaudu herkkiin kaasujalkoihin.
  • Lue Autoliiton ohjeet Euroopassa ajamiseen tästä.

Pohjois-Italian matkakohteet

Pohjois-Italian matkakohteet tarjoavat runsaasti mahdollisuuksia. Alueelta löytyy hyviä kohteita varsin tiiviisti, joten auton avulla pääset nauttimaan useat eri kohteet saman loman aikana.

Pohjois-Italian kaupungit ovat ne kiehtovimmat kohteet, jotka kannattaa pitää mielessä kun suunnittelet lomaa alueelle.

Bolzanon alppikaupunki

Bolzanon alppikaupunki

Jos Alppien jylhät maisemat ja kiemurtelevat vuoristotiet kiehtovat, kannattaa suunnaksi ottaa Bolzanon kaupunki. Kaupunki on lähellä Itävallan rajaa ja sieltä pääsee kätevästi autolla muualle Pohjois-Italiaan. Kaupungissa kannattaa ehdottomasti vierailla Etelä-Tirolin arkeologisessa museossa.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Venetsia, Italia

Venetsian kanaalikaupunki

Venetsia ei paljon esittelyjä kaipaa. Vaikka tämä veden äärellä oleva kaupunki ei kuulosta ehkä parhaalta kohteelta autoilijoille, kannattaa sinne ajaa esimerkiksi muualta vaikka päiväretken ajaksi. Venetsia ei ole se halvin Pohjois-Italian kohde, joten siellä voi piipahtaa päivällä ja ajaa sitten autolla alueen pikkukyliin yöpymään. Venetsia tarjoaa matkailijalle paljon historiallisia nähtävyyksiä ja tekemistä.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Milano, Italia

Milanon muotikaupunki

Pohjois-Italia autolla tarkoittaa myös tutustumista alueen shoppailukohteisiin, joista muodin mekka Milano on ehdoton ykkönen. Kaupungin ympärillä on runsaasti outlet –tehtaanmyymälöitä, joihin on helppo ajella vuokra-autolla. Milanossa on runsaasti myös elämyksiämkulinaristeille esim. kaupungin kahvilakulttuuri on kokemisen arvoinen.

Pohjois-Italia: nähtävyydet

Nähtävyyksien puolesta Pohjois-Italia tarjoaa runsaasti kauniita luontokohteita. Pohjois-Italian järvet kuuluvat ehdottomasti autoilevan matkailijan kohdelistalle. Jos haluat kokea Pohjois-Italian autolla, kannattaa matka suunnitella näiden ihanien Pohjois-Italian järvien ympäristöön:

Comojärvi Italiassa

Comojärvi

Bergamon kaupungin pohjoispuolella sijaitseva Comojärvi on ihastuttava alue. Järven ympäristön rannat ovat kuvankauniit ja tarjoavat ylelliset puitteet lomailuun. Idyllisissä pikkukylissä on kiva vierailla ja tutustua italialaiseen elämäntyyliin tarkemmin.

Kotisivut: https://www.lakecomo.is/

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Gardajärvi Italiassa

Gardajärvi

Noin sadan kilometrin päässä Bergamosta sijaitsee Italian suurin järvi, Garda. Tämä satumainen alue on helppo kiertää juuri autolla ajellen pikkukylästä toiseen. Vuorien ympäröivän järven lähellä voi tehdä vaikka mitä, patikoinnista rannalla löhöilyyn.

Lähde kokemaan Pohjois-Italian vuoristoreitit

Mikäli haluat kokea elämäsi seikkailun, niin ota suunnaksi Pohjois-Italia. Tulet taatusti kohtaamaan ihastuttavia maisemia, kauniita reittejä, kiinnostavia kohteita ja maistuvia makuelämyksiä. Pohjois-Italia autolla on edullinen ja helppo tapa nauttia juuri näistä asioista.

Etsi siis unelmiesi loma ja nauti Pohjois-Italian teistä!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti