MatkapojatMatkapojat

Kööpenhaminan joulu on makuja ja Tivolin tunnelmaa

Kööpenhaminan joulu viettelee matkailijan lukuisilla jouluisilla toreillaan sekä Tivolin kauniilla tunnelmalla. Tanskan pääkaupunki on joulukuussa ehdottomasti yksi Euroopan parhaimpia matkakohteita.

Kööpenhamina on helppo mieltää kesälomakohteeksi ja sinne suunnataankin usein juuri kevät ja kesäkuukausina. Mutta Kööpenhaminan joulu on kokemisen arvoinen, sillä suosittu matkailukaupunki tarjoaa joulukuussakin runsaasti tekemistä ja nähtävää. Erilaiset joulumaut ja –tuoksut viettelevät matkaajan ja hurmaudut taatusti kaupungin rennosta ja välittömästä ilmapiiristä.

Kööpenhaminan joulu on täynnä makuja, tuoksuja ja valoa

Joulukuu Kööpenhaminassa on siis täynnä tunnelmaa. Tanskan pääkaupunki on erityisen tunnettu loistavasta ravintolakulttuuristaan ja juuri jouluisia makuja kannattaa ehdottomasti nauttia Kööpenhaminassa. Ravintolat tarjoavat yleensä mahdollisuutta joululounaaseen, eli julefrokostin syömiseen läpi joulukuun. Tähän pitkän kaavan lounaaseen kuuluu:

  • Joululeipää ja kylmiä alkupaloja
  • Lämmintä ruokaa juustotarjottimineen
  • Jälkiruokaa leivoksineen ja pipareineen
  • Kyytipojaksi jouluolutta sekä snapseja

Lisäksi Kööpenhaminan joulutoreilla myydään ihania jouluherkkuja kuten paikallisia pipareita sekä mausteista ja lämmintä jouluviiniä. Kööpenhaminassa huomaakin juuri joulun alla ihanien makujen ja tuoksujen kirjon kaduilla kävellessä.

Kaupunki pistää muutenkin parastaan joulukuussa ja Kööpenhaminan kadut ovat hyvinkin koristeltuja ja valaistuja. Kaupunki on sopivan pieni kävelyretkiin ja vaikkapa pyöräilyyn säiden salliessa. Yksi ihanimmista Kööpenhaminan jouluperinteistä on perinteiset kajakkiajot. Pyhän Lucian päivänä tapahtuvassa tapahtumassa koristellut kajakit lipuvat halki kaupungin kanaalin. Jos olet joulukuussa vierailulla Kööpenhaminassa, kannattaa ehdottomasti harkita matkan ajoittamista juuri tämän hauskan juhlan tienoille.

ApolloApollo

Tivolin joulu

Tivolin joulu ihastuttaa

Kööpenhaminan joulu ei ole mitään ilman Tivolia. Tämä kuuluisa huvipuisto alue kuuluu Kööpenhaminan tunnetuimpiin ja suosituimpiin nähtävyyksiin. Tivoli muuntautuu todelliseksi joulumaaksi 16.11.2019-5.1.2020. Aluetta koristavat kuusenoksat, lumipeitteiset puut ja erilaiset joulukoristeet. Tivoli täyttyy peräti tuhannella joulukuusella, joten tunnelmaa tästä joulumaasta ei todellakaan puutu. Paikalta löytyy tietysti myös Joulupukki – Joulu Kööpenhaminassa onkin todella ihana elämys koko perheelle. Tivolin alueella on joulunakin pääsymaksu, mutta tunnelma alueella on ehdottomasti pienen pääsymaksun arvoinen. Tunnelma on nimittäin erityisen lämmin ja alueen ravintolat täynnä erilaisia herkuttelumahdollisuuksia.

Kotisivut: https://www.tivoligardens.com/en/saesoner/jul

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kööpenhaminan Tivoli kartalla

Apollo – Kööpenhamina

Löydä parhaat lomatarjoukset Kööpenhaminaan!

Etsi lomatarjouksia

Kööpenhaminan joulu koostuu kauniista joulutoreista

Joulukaupunkien parasta antia ovat tietenkin erilaiset joulutorit. Kööpenhaminan joulumarkkinat ovat todella viehättävät ja erilaisia toritapahtumia löytyy ympäri kaupungin.

Jos olet suuntaamassa Tivoliin, löydät alueelta kauniin joulutorin. Tivolin joulutori on noin 60 eri kojun muodostama ja torilta voit löytää mukaan erilaisia koristuksia ja nauttia paikallisista jouluherkuista. Tivolin joulutori Kööpenhaminassa vaatii pääsymaksun maksamisen alueelle, mutta onneksi Kööpenhaminassa on runsaasti muitakin eri markkinoita.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Voit löytää itsesi muun muassa näiltä joulutoreilta:

  • Højbro Pladsin joulutorilta
  • Kongens Nytorvin joulumarkkinoilta
  • FLID:n joulutorilta Nørrebrohallenissa (maksullinen)
  • Esrum Abbeyn joulutorilta (maksullinen)

Lähes kaikki Kööpenhaminan joulutorit aukeavat marraskuun puolessa välillä ja ovat auki aina loppiaiseen asti. Kaikilta toreilta löytyy runsaasti ihanaa osteltavaa, elämyksellisiä esityksiä sekä runsaasti maukkaita joulun makuja. Lisäksi päivittäin on nähtävissä erilaisia tanssi- ja lauluesityksiä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde jouluna Kööpenhaminaan

Kööpenhamina on yksi Pohjoismaiden kivoimpia lomakaupunkeja. Kaupunki soveltuu kaikenlaisille matkaajille, mutta juuri Legolandin läheisyyden johdosta Kööpenhaminaan kannattaa suunnata varsinkin lasten kanssa. Lisäksi juuri joulun vietto Kööpenhaminassa kannattaa. Koko kaupunki on täynnä jouluista tunnelmaa ja tapahtumia. Välitön tunnelma ja ehdottoman herkullinen tanskalainen joulukeittiö tekevät joulunvietosta kaupungissa todellisen elämyksen.

Kööpenhaminan joulu tulee siis kokea joko lomalla joulukuussa tai ihan vaikka itse jouluna!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti