MatkapojatMatkapojat

Münchenin joulumarkkinat 2019 tarjoavat yllätyksiä

Keski-Eurooppa on kuuluisa joulumarkkinoistaan ja varsinkin Saksaan matkataan nauttimaan joulutunnelmasta. Saksan ihanista joulutoreista ovat Münchenin joulumarkkinat niistä yhdet taianomaisimmista.

Münchenin joulumarkkinat tarjoavat upeat puitteet ja runsaasti elämyksiä kaikenlaisille joulunystäville. Markkinoiden paras puoli onkin juuri monipuolisuus – kaupungista löytyy niin perinteisiä joulutoreja, että markkinoita hauskoilla twisteillä ja erikoisuuksillaan. Kun siis haluat jouluusi jotakin hauskaa ja elämyksellistä, suuntaa tutkimaan millainen on München joulukuussa.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Perinteisin Münchenin joulutori 2019

Kaikista tunnetuin ja suurin joulutori Münchenissä löytyy Marienplatzilta. Christkindlmarkt Marienplatz nimellä kulkeva joulutori on Münchenin vanhassa kaupungissa lähellä suosittuja ostoskatuja ja kauppoja, joten joululahjaostokset onnistuvat helposti niin torilla että sen lähettyvillä. Aukio on täynnä upeita kojuja, joista löydät erilaisia herkkuja ja käsitöitä jouluteemalla höystettynä. Joulutori on avoinna vuonna 2019 marraskuun 27. päivästä aina joulukuun 24. päivään.

Muut perinteiset Münchenin joulumarkkinat löytyvätkin sitten:

  • Sternenplatzl Rindermarktin aukiolta
  • Weichnachtsdorf im Kaiserhof Residenz aukiolta
  • Viktualienmarktin aukiolta
  • Chinesischer Turmista Münchenin englantilaisesta puistosta
  • Sendlingerin torilta

Niistä varsinkin Sendlingerin torin joulutori tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia juuri joululahjoihin, kun taas Chinesischer Turmin joulutori on upean romanttinen paikka aikuisille.

ApolloApollo

Erikoisimmat Münchenin joulumarkkinat

Jos sitten haluat kokea jotakin erilaista, tarjoavat Münchenin joulutorit uusia elämyksiä. Perinteisten joulumarkkinoiden sijaan kannattaa katsastaa nämä kaupungin upeimmat ja hieman erikoisemmat torit.

Tollwood Winterfestival

Tollwood Winterfestival, Theresienwiese

Ihastuttava joulutori on ulkoiselta olemukseltaan melko perinteinen, mutta tunnelma torilla on ainutlaatuinen. Joulutori on enemmänkin kuin iso festivaali, sen ollessa usein auki aina aamuyön tunneille saakka. Lisäksi tori täyttyy kansainvälisistä herkuista ja näyttävistä taideteoksista joka vuosi.

Kotisivut: https://www.tollwood.de/en/tollwood-winterfestival/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Keskiaikainen joulutori Wittelsbacher aukiolla

Keskiaikainen joulutori Wittelsbacher aukiolla

Joulu Münchenissä voi viedä sinut ajassa taaksepäin aina keskiaikaan. Tämä ihastuttava joulutori on lähellä Odeonsplatzin aukiota. Torilla voi juoda rommia vanhoista käsintehdyistä savituopeista ja ostella ihania vanhanaikaisia käsitöitä lahjaksi.

Kotisivut: http://www.mittelaltermarkt-muenchen.de/mittelaltermarkt_html/seiten/start_en.html

Märchenbazar, Leonrodplatz

Märchenbazar, Leonrodplatz

Jos satut olemaan Münchenissä jouluna, tulee sinun suunnata Märchenbazariin. Torilla on hyvin psykedeelinen tunnelma vilkkuvaloineen ja kauniine katutaiteineen. Torilta löytyy ihania kansainvälisiä ruokia ja käsitöitä, joita ostella. Mikä parasta, tori on auki juuri jouluna silloin, kun monet muut Münchenin joulumarkkinat sulkevat ovensa!

Kotisivut: https://maerchenbazar.de/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Pinkki joulutori Münchenissä

Pinkki joulutori, Stephansplatz

Seksuaalivähemmistöjen suosioon on noussut ihastuttava pinkki joulutori Stephansplatzilla. Tämä erikoinen joulutapahtuma on hyvinkin ystävällinen ja kutsuva. Alueella on usein hyviä esityksiä ja mukavan riehakas tunnelma. Iloinen ilmapiiri tarttuu taatusti ja torilla kannattaa ehdottomasti vierailla joulukuussa!

Kotisivut: https://www.pink-christmas.de/

Vinkit Münchenin joulutoreille

Münchenistä löytyy siis joulutoreja ihan jokaiselle. Voit rakastua perinteisiin, tunnelmallisiin joulumarkkinoihin tai löytää ihan omanlaista joulutunnelmaa vaihtoehtoisilta joulutoreilta. Tämä kiva saksalainen kaupunki on ehdottomasti yksi hauskimpia joulukaupunkeja.

Münchenin joulumarkkinat aukeavat pääsääntöisesti aivan marraskuun lopussa. Torit ovat auki yleensä jouluaattoon tai aatonaattoon. Kuten mainittua, monet torit ovat kiinni jouluna, mutta osa avaa ovensa jälleen joulun jälkeen ja pysyy avoinna joko uuteen vuoteen tai loppiaiseen saakka.

Mitä kaikkea Münchenin joulumarkkinoilla sitten tulee kokeilla? Varsinkin saksalaiset jouluherkut löytyvät taatusti kaikilta yllä mainituilta toreilta ja niissä kannattaa maistella ainakin:

  • Glühweinia, eli paikallista glögiä
  • Feuerzangenbowlea, eli sokerilla maustettua rommia
  • Gebrannte mandelneita, jotka ovat paahdettuja manteleita
  • Wursteja eli saksalaisia makkaroita
  • Lebkuckeneita, jotka ovat piparinkaltaisia keksejä

Münchenin joulumarkkinat tarjoavat siis runsaasti jouluisia makuja ja mielenkiintoista tekemistä. Kun valinnanvaraa vielä torien suhteen on runsaasti, kannattaa joulumatka Müncheniin ehdottomasti!

Tutustu myös ehdottomasti Berliinin joulumarkkinoihin.

Lisää tietoa: https://www.bavaria.by/experiences/city-country-culture/christmas-markets/christmas-market-munich/

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Münchenin joulumarkkinat kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti