Esittelyssä ihanimmat joulutorit Euroopassa – Top 8

Joulutorit Euroopassa tarjoavat loistavan tilaisuuden tutustua paikalliseen kulttuuriin ja kunkin maan makuihin. Tässä esittelyssä ihanimmat joulutorit, joissa virittäytyä joulutunnelmaan!

Euroopan joulumarkkinat ovat tunnettuja ympäri maailman. Niihin matkustetaan ihastelemaan paikallisia makuja ja etsimään kaunista täytettä pukinkonttiin. Jos siis haluat päästä joulutunnelmaan, ovat alla olevat joulutorit Euroopassa ehdottomasti matkan arvoisia.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Berliinin joulumarkkinat

1. Berliinin joulumarkkinat

Berliinissä ei tule joulutoreista puutetta, sillä siellä voi kerralla tutustua useampiin joulutoreihin. Ne perinteisimmät Berliinin joulumarkkinat löytää Gendarmenmarkt-aukiolta.

Vuonna 2021 Gendarmenmarkt-aukiolla järjestettävät joulumarkkinat pidetään 22.11. – 31.12.

Torilta löytyy runsaasti kojua, joissa on niin käsitöitä, tekstiilejä kuin maistuvia herkkujakin. Siellä viihdyttävät lisäksi erilaiset ohjelmanumerot, kuten hatuntekijät.

Vaikka joulutorit Euroopassa ovat usein ilmaisia, tulee monille Saksan joulumarkkinoille lunastaa pääsylippu. Tämä on kuitenkin yleensä vain noin euron hintainen.

Berliinin joulutori on avoinna aina marraskuun lopusta joulukuun loppuun saakka.

Tallinan joulumarkkinat

2. Tallinnan joulumarkkinat

Suomea lähimmät joulutorit Euroopassa löytyvät tietysti Tallinnasta. Tallinnan tunnelmallinen joulutori on viehättävä ja mukavan tiivis, jossa on helppo kulkea pientenkin lasten kanssa. Raatihuoneentorin komeat maisemat ja paikalle tuotu joulukuusi hurmaavat idyllisyydellään. Torin herkkuihin lukeutuvat ehdottomasti paikallinen hapankaali ja verimakkarat, joita kannattaa maistella.

Lisää tietoa: http://christmasmarket.ee/fi/

ApolloApollo

Wienin joulumarkkinat

3. Wienin joulumarkkinat

Itävallasta löytyvät Euroopan kauneimmat joulutorit ja näistä pääkaupungin Wienin joulumarkkinoita ei voi ohittaa. Wienin kauniiden katujen katveessa sijaitseva tori on täynnä lahjaideoita ja maukkaita herkkuja – Itävalta on tunnettu kakuistaan, joten niitä kannattaa ehdottomasti maistella! Joulutorilla voi kuunnella joululauluja joka perjantai, lauantai ja sunnuntai, ja alueella on myös lapsille suunnattua ohjelmaa. Wienin joulumarkkinat ovat yleensä auki aina marraskuun puolivälistä Tapaninpäivään asti.

Lisää tietoa: https://www.wien.info/en/shopping-wining-dining/markets/christmas-markets

Prahan joulumarkkinat

4. Prahan joulumarkkinat

Euroopan joulumarkkinat ovat täynnä iloa, joista Prahan joulumarkkinat ovat täydellinen esimerkki. Vanhankaupungin aukiolla sijaitsevat markkinat ovat täynnä musiikkia ja valoa. Kojut ovat koristeltu paikalliseen tapaan hyvin värikkäästi ja niistä löytyy runsaasi käsitöitä ja kauniita koristeita.

Lisää tietoa: https://www.praguest.com/en/december-in-prague/prague-magical-christmas-markets

Tukholman joulumarkkinat

5. Tukholman joulumarkkinat

Tukholman suurtorin joulumarkkinat ovat toinen aivan Suomen lähellä sijaitseva ihana Euroopan joulutori. Tori on toiminut joulun alla aina vuodesta 1837 asti ja Gamla Stanin, eli vanhankaupungin, ympäristö luo torille ihanat puitteet. Tukholman joulutori sopii erityisesti käsitöiden ystäville – saapa torilla nauttia lisäksi ihanasta glögistä ja pipareista!

Lisää tietoa: https://www.visitstockholm.com/guides/christmas-markets-in-stockholm/

Strasbourgin joulumarkkinat

6. Strasbourgin joulumarkkinat

Yhdet Euroopan vanhimmista joulutoreista järjestetään Strasbourgissa, Ranskassa. Sen juuret juontavat aina 1570-luvullee asti ja tori sijaitsee kätevästi aivan kaupungin keskustassa. Torilta löytyy runsaasti käsitöitä ja varsinkin kauniita joulukoristeita kotia kaunistamaan.

Monet parhaat joulutorit Euroopassa löytyvät itse asiassa Ranskasta. Jos Strasbourg ei jostain syystä kiehdo, ovat nämä Ranskan joulumarkkinat ehdottomasti aivan yhtä ihanat:

  • Colmarin joulumarkkinat
  • Amiensin joulumarkkinat
  • Montbéliardin joulumarkkinat
  • Metzin joulumarkkinat

Lisää tietoa: https://noel.strasbourg.eu/en/les-marches-de-noel

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Zagrebin joulumarkkinat

7. Zagrebin joulumarkkinat

Kroatia on kiehtova matkailumaa, joka on nopeasti nousemassa suomalaisten suosioon. Zagreb on kaupunkikohde vailla vertaansa ja sen joulumarkkinat ovat ehdottomasti yhdet Euroopan kauneimmista joulutoreista. Torilla on tunnelmaa ja tekemistä, sillä alueella on yleensä iso luistelurinki, karuselli ja runsaasti naposteltavia jouluherkkuja. Zagrebin joulutori on avoinna joulukuun alusta tammikuun alkuun saakka.

Lisää tietoa: https://www.visitzagreb.hr/zagreb-advent-christmas-market-guide/

Budapestin joulumarkkinat

8. Budapestin joulumarkkinat

Unkarin pääkaupunki Budapest hurmaa edullisuudellaan ja jouluherkuilla. Täällä kannattaa ehdottomasti maistella paikallista gulassia sekä napata mukaan kuuluisia suolakurkkuja! Kaupungin joulumarkkinat tarjoavat lisäksi runsaasti ohjelmaa kojujen lisäksi. Ohjelma vaihtelee kuorolauluista joulupukin vierailuun ja siihen voi tutustua etukäteen netissä. Joulutori Budapestissä avautuu jo marraskuun alussa ja se kestää yleensä aina tammikuun alkuun saakka.

Lisää tietoa: http://budapestchristmas.com/budapest-christmas-markets

Koe Joulutorit Euroopassa edullisesti ja helposti

Yllä mainitut joulumarkkinat Euroopassa on helppo kokea niin omatoimisesti kuin pakettimatkojenkin muodossa. Valmismatkoja joulutoreille tekevät esimerkiksi Matkapojat ja Ikaalisten Matkatoimisto. Vertaile omatoimi- ja valmismatkojen hintoja niin löydät sinulle sopivimman vaihtoehdon!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Unohtumatonta joulutunnelmaa

Valkkaa siis sinua kiehtovin matkakohde ja suuntaa Euroopan ihanimmille joulumarkkinoille. Joulutorit Euroopassa ovat loistava tapa virittäytyä joulutunnelmaan ja varmistaa, että lahjat on hankittu ajoissa ja ilman stressiä!

Joulutorit Euroopassa kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti