Esittelyssä Tukholman joulutori 2019- kaunista ja lämmintä

Tukholman joulunvietto on lämminhenkistä ja kaunista. Varsinkin Tukholman joulutori on vierailemisen arvoinen näin joulun alla!

Tukholmaan voi matkata ympäri vuoden ja kaupunki on varsin kiva matkakohde joulun alla. Tukholma joulukuussa on täynnä valoa ja iloista menoa. Joka vuosi kaupungissa avautuva Tukholman joulutori on loistava paikka kokea naapurimaan jouluperinteet. Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää Tukholman joulutorista!

Ei vain yksi, vaan useampi tori

Tukholmassa ei itse asiassa ole vain yhtä joulutoria, vaan kaupungista löytyy useita toreja sekä joulumarkkinoita, joissa vierailla. Maukkaat joulunmaut ja tuoksut sekä kauniit jouluvalot valtaavat kaupungin kadut ja kaupat, joten Tukholmassa riittää tekemistä joulunystäville. Alla esittelyssä ne tunnetuimmat joulutorit ja –markkinat Tukholmassa, eli:

  • Tukholman vanhankaupungin joulutori
  • Skansenin joulumarkkinat
  • Kuninkaanlinnan joulumarkkinat

Tukholman vanhankaupungin joulutori 2019

Tukholman suurtorin joulumarkkinat järjestetään Tukholman vanhassa kaupungissa, eli Gamla Stanissa. Markkinoiden juuret juontavat aina vuoteen 1837 asti, vaikkakin ne pitivät välillä taukoa. Nykymuodossaan ja samalla paikalla joulumarkkinat ovat järjestetty aina vuodesta 1915 asti, joten ne ovat perinteiset ja ruotsalaisille hyvin tärkeät.

Tukholman vanhankaupungin joulutori on täynnä makunautintoja, sillä siellä on tarjolla glögiä, pipareita ja muita perinteikkäitä jouluherkkuja. Kojuissa myydään lisäksi runsaasti käsitöitä ja varsinkin keramiikka sekä tekstiilit ovat torilla ehdottoman kauniita. Tämä Tukholman joulutori on hyvä paikka lahjaostoksille!

Joulumarkkinat suurtorilla ovat avoinna tänä vuonna joka päivä 23.11-23.12.2019 Tori avautuu aamulla kello 11 ja kojut ovat auki aina kello 6 asti illalla.

Kotisivut: http://www.stortorgetsjulmarknad.com/

ApolloApollo

Joulutori Skansenilla 2019

Skansenin ulkoilmamuseon tori on monen mielestä se paras Tukholman joulutori. Skansenin markkinoillakin on perinteikäs historia, sillä ne on järjestetty aina vuodesta 1903 lähtien. Tämä Tukholman joulutori hehkuu vanhanajan henkeä ja ne ovat kuin katsaus menneiden aikojen joulunviettoon.

Skansenin joulutorilta löytyvät perinteiset jouluherkut, ruokien ja juomien muodossa. Siellä on lisäksi runsaasti käsitöitä ja lahjaideoita pukinkonttiin. Markkinat ovat avoinna viikonloppuisin kello 10-4 välillä. Ensimmäinen aukioloviikonloppu vuonna 2019 on 30. marraskuuta ja viimeinen joulukuun 22.

Skansenilla riittää runsaasti erilaista tekemistä ja nähtävää pitkin joulukuuta joulutorin lisäksi, joten sinne kannattaa ehdottomasti suunnata. Mikäli aikeissasi on viettää jouluaatto Tukholmassa, on Skansenin joulu kokemisen arvoinen tapahtuma!

Kotisivut: https://www.skansen.se/en/julmarknad-p%C3%A5-skansen

Tukholman joulutori Drottningholmin linnalla 2019

Drottningholmin linnan edustalla järjestetään joka vuosi kaksipäiväiset joulumarkkinat, jotka ovat ehdottomasti kokemisen arvoinen tapahtuma. Tämä huikean kaunis linna tarjoaa melkoiset puitteet joulutunnelmaan. Tämä Tukholman joulutori juhlistaa aina ruotsalaista käsityötä, joten sieltä on helppo noukkia mukaan joululahjoja. Tarjolla on toki jouluherkkuja, kuten:

  • Juustoja
  • Leipiä
  • Joulukalaa ja silliä
  • Glögiä

Markkinoiden yhteydessä voi tutustua Tukholman kuninkaanlinnaan, jossa on lapsille erityistä puuhaa aina torin aukioloaikojen yhteydessä. Tänä vuonna tämä Tukholman joulutori on avoinna 7.-8.2019.

Kotisivut: https://www.kungligaslotten.se/english/calendar/events/christmas-market-at-drottningholm.html

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Joulu Tukholmassa on tunnelmallinen ja iloinen

Jouluista puuhaa riittää ympäri Tukholman, joten se on varsin kaunis joulukaupunki. Varsinkin Lucian päivän aikaan kaupungissa on runsaasti erilaisia tapahtumia, aina konserteista ravintoloiden tempauksiin. Joulukonsertteja järjestetään pitkin joulukuuta ja niitä kannattaa mennä kuuntelemaan. Varsinkin Tukholman suurkirkon konsertit ovat kaunis tapahtuma.

Ihanaa jouluntunnelmaa Tukholmassa

Tukholman joulutorit ja markkinat ovat ehdottomasti Euroopan parhaimmistoa. Kun Tukholma on vielä niin lähellä ja sinne on helppoa ja edullista matkustaa, kannattaa sinunkin virittää itsesi joulutunnelmaan vierailemalla naapurimaan pääkaupungissa!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tukholman joulutorit kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti