Päivä Tukholmassa – mitä tehdä ja kokea?

Onko sinulla edessäsi päivä Tukholmassa? Tässä vinkit mitä tehdä, jotta kaupungista saa kaiken irti.

Tukholma on ihana kaupunki, josta moni suomalainen löytää itsensä kerta toisensa jälkeen. Päiväristeilyt Tukholmaan ovat edelleen suosittuja ja miksei olisi, sillä kaupunki on täynnä tekemistä ja näkemistä. Jos päivä Tukholmassa on edessä, tässä vinkit mitä tehdä kaupungissa!

Tukholman parhaat elämykset yhdessä päivässä

Yhdessä päivässä Tukholmassa kerkiää tehdä yllättävän paljon, sillä kaupunki ei ole järkyttävän suuri ja sen julkinen liikenne tekee liikkumisesta helppoa. Hyvän ilman sattuessa Tukholma kannattaa kokea kävellen, mutta mikäli haluat liikkua paikasta toiseen, niin hyppää esimerkiksi bussien kyytiin. Tällöin näet paljon erilaisia nähtävyyksiä samalla, kun matkaat paikasta toiseen.

Tukholman vanhakaupunki

Kaksi parasta aluetta kiertelyyn

Alueiden puolesta Tukholmassa on ehdottomasti kaksi suosittua aluetta, joissa viettää päivä: Tukholman vanhakaupunki ja Södermalmissa sijaitseva SoFon alue. Molemmissa riittää kauniita kahviloita, ostosmahdollisuuksia ja paljon mielenkiintoista arkkitehtuuria, jota ihastella.

Veneretki Tukholmassa

Kokeile ohjattua kierrosta

Kiertoajelut ovat kiva tapa kokea päivä Tukholmassa. Kiertoristeily on hauskin tapa, jos Tukholmaa haluaa nähdä uudesta vinkkelistä. Laivoja lähtee melko usein esimerkiksi Strömkajen-laiturista.

Katso kaikki venekierrokset Tukholmassa ja varaa etukäteen >>

Katso kaikki muut kierrokset Tukholmassa ja varaa etukäteen >>

Tukholman kuninkaanlinna

Tukholman kiinnostavimmat nähtävyydet

Tukholma yhdessä päivässä antaa mahdollisuudet tutustua kaupungin lukuisiin nähtävyyksiin. Näistä Vasa museo vie sinut tutustumaan kaupungin historiaan, kun taas kuninkaanlinna Tukholmassa ihastuttaa kauniilla taiteellaan. Ruotsin musiikin suurimpiin bändeihin kannattaa puolestaan tutustua Abba-museossa. Tutustu myös muihin Tukholman museoihin.

Mall of Scandinavia

Laadukasta ostelua

Mikäli ostostenteko on sitä, mitä sinä haluat tehdä Tukholmassa, ei sinun kannata suunnata keskustassa sijaitsevaa Drottninggatania pidemmälle. Tältä kadulta löytyy niin huippumuoti kuin edullisemmatkin tavaratalot ja putiikit. Jos menojalkaa kuitenkin vipattaa, voit matkata Mall of Scandinaviaan, joka on pohjoismaiden suurimpia ostoskeskuksia.

Katso Mall of Scandinavian liikkeet: https://se.westfield.com/en/mallofscandinavia/stores

Gröna Lund huvipuisto

Päivä Tukholmassa – Mitä tehdä lasten kanssa?

Gröna Lund on ehdottomasti parasta, mitä tehdä lasten kanssa Tukholmassa. Tämä huvipuisto on auki yleensä joka päivä huhtikuusta aina syyskuun loppuun, vaikkakin joskus vain muutamina päivinä viikossa. Se on kesäisin varsin hauska paikka temmeltää ja huvipuiston ravintolat ja kahvilat takaavat, ettei täältä tarvitse poistua päivän aikana.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Mikäli puisto on jo koluttu ja nähty, voi lapset viedä päiväksi Tukholmassa muualle Djurgårdenin saarelle. Saari on vain noin 20-30 minuutin kävelymatkan päässä Sergels Torg aukiolta ja sieltä löytyvät muun muassa:

  • Junibackenin museo
  • Skansenin ulkoilmamuseo
  • Aquaria akvaario

Jo hieman vanhemmat lapset tykkäävät taatusti katsastella Tukholmaa korkeuksista. Kaknästornet on Ruotsin televisiotorni ja sinne voi suunnata keskustasta bussilla numero 69.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ravintola Tukholmassa

Vinkit ruokailuun

Tutustuminen kaupungin ravintoloihin ja kahviloihin on parasta mitä tehdä Tukholmassa, jos olet herkkusuu, kun aikaa on vain päivä. Onneksi keskustan alueella on runsaasti vaihtoehtoja, joten nälkäisenä Tukholman katuja ei tarvitse kulkea.

Tästä vinkit, missä Tukholmassa kannattaa nauttia herkkuja päivän eri aikoihin:

  • Brunssin nauttiminen STHLM – Brunch Clubissa Vasastanissa on parasta mitä tehdä aamulla nälän himon estämiseksi.
  • Nauti herkullista bao-leipää Hornsgatanissa sijaitsevassa Barabaossa lounaaksi.
  • Suuntaa Nytorgsgatanissa sijaitsevaan Meatballs – For the People ravintolaan kunnon lihapulla-annokselle.
  • Nappaa eväät Östermalmin kauppahallista päivän jokaiseen hetkeen.
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Päivä Tukholmassa voi koukuttaa

Kuten huomaat, päivä Tukholmassa voi sisältää runsaasti ihania asioita mitä tehdä ja kokea. Ehkäpä se suurin pulma onkin se, kuinka päivä Tukholmassa voi koukuttaa ja tähän kivaan kaupunkiin haluaa taatusti yhä uudelleen!

Anna naapurimaan pääkaupungin siis ihastuttaa sinutkin yhdessä päivässä!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti