MatkapojatMatkapojat

Tukholman museot – 5 museota ja muutama ilmainen yllätys

Tukholman museot viihdyttävät monenlaisia matkailijoita. Niiden joukossa on runsaasti historiaa, kulttuuria ja lapsia kiehtovia viihdykkeitä!

Naapurimme pääkaupunki on monipuolinen lomakohde, jossa voi nauttia laadukkaasta shoppailusta ja kiehtovista nähtävyyksistä. Tukholman museot tuovat omanlaista iloa kaupunkilomaan, sillä kaupungissa riittää museoita moneen makuun. Mikä kivointa, kaupungissa on runsaasti myös ilmaisia museoita!

Parhaat Tukholman museot – Top 5

Alla esittelyssä Tukholman museoiden parasta antia, Top 5 –listan muodossa.

Ruotsin kansallismuseo

1. Nationalmuseum – Ruotsin kansallismuseo

Taiteen ja muotoilun esittelyyn keskittynyt Nationalmuseum eli Ruotsin kansallismuseo on yksi Tukholman suosituimpia. Museosta löytyy lukuisia huippuluokan teoksia muun muassa sellaisilta suuruuksilta kuin Rembrandt. Lisäksi täällä voi tutustua laadukkaaseen ruotsalaiseen maalaustaiteeseen.

Museo on ilmainen muuten paitsi erikoisnäyttelyiden osalta. Museon aukioloajat ovat vielä melko vaihtelevat pitkään jatkuneiden korjaustöiden johdosta. Varmista aukioloajat nettisivuilta.

Kotisivut: https://www.nationalmuseum.se/fi/tervetuloa-ruotsin-taide-ja-designmuseoon

Skansenin ulkoilmamuseo

2. Skansenin ulkoilmamuseo

Skansenin saarella sijaitseva ulkoilmamuseo on yksi Tukholman vanhimpia. Museo avautui jo 1891 ja se esittelee Tukholman elämää ajalta ennen teollista vallankumousta. Museo soveltuu hyvin myöskin lapsille ja nuorille – varsinkin kun alueella on myös kiehtova eläintarha.

Aikuisten lippu alueella maksaa 220 kruunua, eli reilut 20 euroa. Lasten lippu on 60 kruunun, eli hieman alle kuuden euron hintainen.

Skansenin ulkoilmamuseo on auki yleensä klo 10.00 aina klo 20.00 saakka.

Kotisivut: https://www.skansen.se/fi/suomi

Osta liput Skanseniin täältä >>

ApolloApollo

Fotografiska –valokuvamuseo

3. Fotografiska –valokuvamuseo

Viking Linen –terminaalin läheltä löytyy kiehtova Fotografiska. Valokuvaustaiteeseen keskittyvä galleria on lisäksi siitä kiva, että sen näyttely vaihtuvat tiheään tahtiin. Tänne voi siis palata yhä uudestaan.

Alle 12-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi, aikuisilta lippu maksaa hieman yli 130 kruunua, eli reilut 12 euroa. Museon aukioloajat ovat:

  • Sunnuntaista keskiviikkoon klo 9.00-23.00
  • Torstaista lauantaihin klo 9.00-1.00

Kotisivut: https://www.fotografiska.com/

Osta liput Fotografiskaan täältä >>


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Vasa–museo Tukholmassa

4. Vasa-museo

Tukholman museot –listaa ei voi tehdä ilman mainintaa Vasa –museosta. Kuuluisa laiva upposi neitsytmatkallaan 1600-luvulla mutta vuosisatoja myöhemmin se nostettiin merenpohjasta. Tunnetussa museossa on muitakin kiehtovia esineitä ja kertomuksia Ruotsin laivahistoriasta.

Alle 18-vuotiaat pääsevät museoon ilmaiseksi, aikuisten lipun maksaessa 150 kruunua, eli noin 14 euroa. Kesäkuukausina museo on avoinna klo 8.30-18.00.

Kotisivut: https://www.vasamuseet.se/fi

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Tukholman ABBA-museo

5. ABBA-museo

Yksi Tukholman hauskimpia museoita on ehdottomasti ABBA –museo. Tunnetun ruotsalaisen bändin musiikista ja historiasta kertova museo kiehtoo, vaikka et olisikaan sen suurempi ABBA –fani. Tänne kannatta tulla lapsienkin kanssa, sillä lapsille riittää hauskaa tekemistä ja ihasteltavaa museon kokoelmissa.

Museo on auki läpi vuoden, mutta aukioloajat kannattaa varmistaa aina netistä. Sisäänpääsymaksu on 250 kruunua, eli noin 23 euroa aikuisilta ja 95 kruunua, eli noin 9 euroa 7-15-vuotiailta.

Kotisivut: https://www.abbathemuseum.com/en/

Osta liput ABBA-museoon täältä >>

Parhaat ilmaiset Tukholman museot

Kaikkiin muihin yllä oleviin museoihin paitsi Nationalmuseumiin, on siis olemassa sisäänpääsymaksu. Monet Tukholman museot ovat kuitenkin ilmaisia, joten jos haluat matkailla tiukemmalla budjetilla, nähtävää kyllä riittää.

Parhaimpia ilmaisia museoita Tukholmassa ovat esimerkiksi:

  • Etnografinen museo
  • Historiallinen museo, eli Historiska Museet
  • Moderna Museet –modernintaiteen museo

Vieraile siis näissä museoissa silloin, kun haluat ihastella taidetta tai oppia uutta maan historiasta ilman sisäänpääsymaksuja.

Kannattaa myös muistaa, että Gamla Stanin kaupunginosa on kuin yksi suuri ulkoilmamuseo. Vanhat talot huokuvat historiaa, joten suuntaa Tukholman vanhaan kaupunkiin kun haluat nauttia kauniista arkkitehtuurista ja historiallisesti tärkeistä rakennuksista!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Hanki liput Tukholman museoihin ennakkoon

Tukholman museot eivät ole niitä suurkaupunkien kiireisimpiä ja jonottamaan joutuu melko harvoin. Kannattaa kuitenkin muistaa, että etukäteen netistä ostetut pääsyliput voivat monesti olla halvempia kuin paikanpäältä hankitut liput.

Myös Tukholma passin osto kannattaa. Kortin avulla voit vierailla peräti yli 60 museossa ja nähtävyydessä. Korttiin kuuluu myös Hop-On Hop-Off -bussi, jolla pääset liikkumaan ympäri Tukholmaa.

Tukholman museot kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti