Fotografiska – Modernia valokuvataidetta Tukholmassa

Rakastatko kauniita valokuvia ja kiehtovia näyttelyitä? Ota suunnaksi naapurimaamme pääkaupunki Tukholma ja sen ihana valokuvataiteen museo Fotografiska.

Fotografiska on modernin valokuvataiteen museo aivan Tukholman keskustassa. Upealla paikalla Tukholman satamaväylän varrella sijaitseva valokuvakeskus tarjoaa lomalaisille uskomattomia kokemuksia sekä mahdollisuuden upeiden tuliaisten osteluun keskuksen kiehtovassa kaupassa. Koska Fotografiskan näyttelyt vaihtelevat säännöllisesti, löydät valokuvakeskuksesta aina jotakin uutta ja mielenkiintoista lomaasi – sinne kannattaa siis ehdottomasti palata yhä uudelleen.

Osta liput Fotografiskaan täältä >>

Fotografiskan aukioloajat ja liput

Fotografiska sijaitsee siis Tukholman rannikolla osoitteessa Stadsgårdshamnen 22. Valokuvakeskuksen aukioloajat ovat:

  • Sunnuntaista keskiviikkoon klo 9.00-23.00
  • Torstaista lauantaihin klo 9.00-01.00

Voit siis nauttia valokuvakeskuksen annista myöhään yöhön saakka, mikä on todella kiva uutinen, jos olet kaupungissa pikapiipahduksella. Yöllinen vierailu valokuvia tutkimassa on erilainen kokemus, eikä se taatusti unohdu hetkessä.

Liput Fotografiskaan voi ostaa netistä tai paikanpäältä. Päivälippu on aikuisilta 165 kruunua, eli noin 15 euroa. Netistä tai mobiilisovelluksella ostetulla lipulla pääsee mahdollisten lippujonojen ohi, joten se on hyvä valinta monelle. Alle 12-vuotiaat lapset pääsevät valokuvakeskukseen ilmaiseksi. Lisäksi alennettu lippu on tarjolla senioreille sekä opiskelijoille. Tämän lipun hinta on 135 kruunua, eli hieman alle 13 euroa. Kannattaa huomioida ettei Fotografiskassa kelpaa käteinen, vaan liput tulee maksaa kortilla!

Valokuvakeskuksen jäseneksi on muuten mahdollista liittyä. Jos haluat tukea sen toimintaa ja käyt usein Tukholmassa, voi jäsenyyden hankkiminen kannattaa. Jäsenyydestä löytyy kattavasti tietoa netissä valokuvakeskuksen virallisilta kotisivuilta.

Kotisivut: https://www.fotografiska.com/

Fotografiska kartalla

Fotografiskan näyttelyt

Fotografiskan näyttelyt

Millaisia ovat sitten valokuvakeskuksen näyttelyt? Fotografiska on keskittynyt moderniin valokuvataiteeseen, sen näyttelyiden vaihdellessa muutamia kertoja vuodessa.

Valokuvakeskuksessa on usein kerrallaan noin neljä erilaista näyttelyä. Nyt kirjoitushetken näyttelyihin kuuluvat muun muassa:

  • Useiden valokuvataiteilijoiden töistä koostuvaa Nordic Life –näyttely, joka on esillä 1.3.2020 saakka.
  • Lu Yangin Delusional Mandala –näyttelyä 24.11.2019 asti.

Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Lisäksi pian avautuu Alex Pragerin Welcome Home –näyttely sekä Pentti Sammallahden Distant Land –näyttely. Molemmat ovat esillä aina ensi vuoden maaliskuun alkuun asti. Näyttelyistä on saatavilla runsaasti lisätietoja Fotografiskan nettisivuilla, mistä löydät tietoa niin tulevista, sen hetkisistä että menneistäkin näyttelyistä.

Valokuvakeskuksen näyttelyt ovat todella monipuoliset ja menneisiin näyttelyihin ovat kuuluneet muun muassa Vincent Petersin Light Within näyttely sekä James Nachtweyn Memoria. Fotografiskassa on kiva sekoitus niin tunnettujen valokuvataiteilijoiden töitä, että sekoitus uusia tuttavuuksia.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Mitä muuta löydät valokuvakeskuksesta?

Upeiden näyttelyiden lisäksi Fotografiskasta löytyy todella laadukas ravintola sekä kauppa, jossa tehdä upeita ostoksia. Fotografiskan ravintolan panoraamaikkunat takaavat upeat maisemat satamaväylään ja Djurgårdeniin. Ravintolan taustalla häärii suomalaisillekin tuttu Paul Svensson, joka tunnetaan vierailevana tähtenä Strömsö –ohjelmassa.

Ravintola pyrkii yhdistämään makuelämykset vastuullisen ja ympäristötietoisen raaka-aineiden käytön kanssa.

Ruokalistalta löytyy muun muassa:

  • Maukkaita kasvisruokia
  • Erikoisia ruoka-aineita ja -annoksia kuten kuusenoksia ja omena pitsaa
  • Kala-annoksia lisukkeeksi

Ravintolaan on mahdollista varata paikat ja varsinkin kiireisimpinä aikoine se kannattaa. Ruokailla voit yleensä niin brunssin, lounaan että illallisen muodossa. Tarkista ravintolan aukioloajat etukäteen, sillä ne ovat eri kuin itse valokuvakeskuksen.

Ruokailun ja valokuvien katselun jälkeen voitkin sitten piipahtaa vielä Fotografiskan kauppaan. Sieltä löytyy kortteja, julisteita ja kirjoja, jotka soveltuvat hyvin pieneksi Tukholman loman muistoksi!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Fotografiska muualla maailmassa

Jos tykkäät Fotografiskasta ja sen tavasta esitellä modernia valokuvataidetta, voit vierailla näyttelyissä muuallakin maailmassa. Valokuvataidekeskus löytyy nimittäin myös New Yorkista ja Tallinnasta!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti