MatkapojatMatkapojat

Ota Tukholman julkinen liikenne haltuusi näillä vinkeillä

Tukholman julkinen liikenne tarjoaa matkailijalle helpon ja edullisen tavan nähdä kaupunkia. Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää Tukholman julkisesta liikenteestä.

Tukholman julkinen liikenne kattaa niin kätevän metroverkoston, kuin laajan bussiliikenteenkin. Julkinen liikenne kulkee laajasti ympäri Tukholmaa ja se on kätevin ja edullisin tapa nähdä Tukholman parhaat nähtävyydet. Alla tärkeimmät tiedot julkisen liikenteen käyttöön Tukholmassa.

Liikkuminen julkisilla Tukholmassa

Tukholman julkinen liikenne koostuu seuraavista liikkumismuodoista:

  • Metro
  • Bussit
  • Raitiovaunut
  • Lautat
  • Paikallisjunat

Näistä metroverkosto on ehdottomasti kätevin. Se kattaa noin 100 metroasemaa ja asemien yhteydessä on melkein aina kahviloita ja ostospaikkoja. Metrot eivät kulje yöaikaan, jolloin bussit ovat paras liikkumisväline. Bussit ovat toki hyvä valinta päivälläkin ja esimerkiksi Viking Linen terminaalista pääsee suoraan keskustaan bussin kyydillä. Linja 69 on erinomainen Tukholman nähtävyyksien puolesta.

Jos olet matkalla Djurgårdeniin, kannattaa liikkumisvälineeksi valita raitiovaunu. Spårväg City –linja kulkee Sergelin torilta Djurgårdeniin. Lautalla taas voi kulkea Slussenilta Gröna Lundiin.

ApolloApollo

Lippujen hinnat

Matkailijan kannattaa ehdottomasti ostaa matkakortti, joka käy koko Tukholman julkisessa liikenteessä. Tällainen Tukholman julkinen liikenne –lippu on voimassa 24 tuntia, mutta sen voi valita kestämään myös 72 tuntia pitempien lomien aikana. Vuorokauden kortti maksaa 125 kruunua eli noin 12 euroa. 72 tunnin lipulla on hintaa 270 kruunua eli noin 26 euroa.

Julkisille voi matkustaa myös kertalipun avulla, jolloin lipun hinta vaihtelee hieman ostotavasta riippuen. Hintaan vaikuttaa muun muassa se, lataatko lipun matkakortille vai hankitko paperisen kertalipun. Matkakorttiin ladattaessa kertalippu on 31 kruunua eli 3 euroa ja paperinen lippu maksaa 44 kruunua, joka on noin 4 euroa. Kertalippu on voimassa 75 minuuttia.

7-19-vuotiaat lapset matkustavat Tukholmassa alennettuun lippuhintaan. Tällöin lipun hinta on:

  • Kertalippu: 21 kruunua (noin 2 euroa) kortille ladattuna ja 30 kruunua (noin 3 euroa) paperilipusta
  • 24-tunnin matkakortti: 85 kruunua eli noin 8 euroa
  • 72-tunnin matkakortti: 165 kruunua eli noin 16 euroa

Alle 7-vuotiaat lapset matkustavat ilmaiseksi.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Lippujen osto

Matkakortin ostoon kuuluu 20 kruunun eli noin 2 euron pantti. Tämän voi halutessaan saada takaisin, kun kortin palauttaa lippujen myyntipisteeseen.

Kaikki Tukholman julkinen liikenne –lippupalvelut onnistuvat SL-center –pisteissä, joita löytyy asemien yhteydestä. Matkakorttien osto onnistuu myös paikallisissa Pressbyråneissä. Nämä ovat verrattavissa Suomen R-kioskeihin.

Halutessaan liput voi ostaa kännykällä. Löydät linkit Tukholman julkisen liikenteen sivuille alla olevasta Lisätietoja –kohdasta, josta löytyvät tiedot myös julkisen liikenteen kännykkäsovelluksen lataamiseen.

Huomioi myös se, ettei lippuja voi ostaa bussissa, vaan se tulee ostaa ennen bussiin nousemista. Jokaisella bussiasemalla on kuitenkin yleensä automaatti, josta lipun osto onnistuu.

Lippuja ostettaessa matkassa on hyvä olla hieman käteistä, sillä kaikissa pisteissä ja automaateissa ei kortin käyttö aina onnistu.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Tukholman julkinen liikenne lasten kanssa

Tukholman julkinen liikenne ja lapset eivät ole mahdoton yhtälö. Tukholma on yksi lapsiystävällisimmistä kaupungeista ja esimerkiksi metroasemilla on hyvin hissejä, mikäli olet liikenteessä vaunujen kera.

Tämän lisäksi julkiset liikkumisvälineet sisältävät usein tilaa vaunuille. Vaunuista ja rattaista ei tarvitse maksaa lisämaksuja julkisilla liikuttaessa. Huomioi myös, että yksi vanhempi voi matkustaa ilmaiseksi rattaiden kanssa liikuttaessa Tukholman busseissa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lisätietoja

Lisätietoja kannattaa ehdottomasti lähteä etsimään Tukholman julkisen liikenteen virallisilta nettisivuilta osoitteessa https://sl.se/en/. Sieltä löytyy runsaasti tietoa myös englanniksi, mikäli ruotsin taidot ovat ruosteessa!

Tukholman julkinen liikenne –reittiopas on myös ladattavissa niin Android kuin Apple puhelimiinkin. SL-Reseplanerare och biljetter –sovellus on hyvä tapa tutkia julkisen liikenteen karttoja ja reaaliaikaisia matkustustietoja.

Lataa Androidille: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sl.SLBiljetter&hl=fi

Lataa Applelle: https://itunes.apple.com/se/app/sl-reseplanerare-och-biljetter/id918418291?mt=8

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti