Tukholman keskusta: Majoittuminen, ravintolat, nähtävyydet ja liikkuminen

Tukholman keskusta tarjoaa kaikkea mahdollista pikaiseen viikonloppulomaan. Tässä parhaimmat tärpit keskustan kohteisiin!

Tukholmaan on helppoa piipahtaa lomailemaan ja vaikka kaupungissa riittää nähtävyyksiä ja tekemistä joka puolella, ei aina tarvitse lähteä keskustaa kauemmaksi kalaan! Tukholman keskusta on nimittäin todella näppärä, tarjoten runsaasti kivaa tekemistä ja nähtävää kävelyetäisyydellä. Minne keskustassa sitten kannattaa majoittua ja mitä kaikkea alueella tulee kokea?

Majoitusvinkit Tukholman keskustaan

Ihan alkuun on hyvä tietää mikä Tukholman keskustaa oikein on. Tukholman ydinkeskustana pidetään nykyään Norrmalmin aluetta.

Hotellit Norrmalmissa eivät keskeisen sijaintinsa takia ole niitä Tukholman edullisimpia. Alueelta löytyy muun muassa yksi kaupungin hienoimmista hotelleista, eli Grand Hōtel.

Sinun on kuitenkin mahdollista löytää edullista majoitusta hintoja vertailemalla, sekä hyödyntämällä erilaisia tarjouksia. Muita suosittuja alueen hotelleja ovat muun muassa Hotel C Stockholm sekä Tegnérlunden. Mutta varsinkin kesäkuukausina hotellien hinnat alueella ovat korkeammat kuin muualla Tukholmassa.

Vanha Tukholman keskusta puolestaan löytyy Norrmalmin eteläpuolelta. Gamla Stan on todella suosittua majoitusaluetta ja monelle juuri tämä kaupunginosa on edelleen Tukholman ydinkeskustaa. Jos hotellia aivan ydinkeskustasta ei tunnu löytyvän riittävän edullisesti, harkitse etsimistä juuri Gamla Stanista.

ApolloApollo

Tukholman keskusta kartalla

Tukholma on shoppailijan unelma

Ostokset onnistuvat Tukholman keskustassa loistavasti ja Norrmalmista löytyy ostettavaa ihan jokaiselle.

Kävelykaduista Drottningatan ja Sergelgatan ovat täynnä erilaisia liikkeitä, joilta ostella niin vaatteita, tekniikkaa että kodin sisustustarvikkeita.

Tavaratalojen ystäviä puolestaan hemmottelevat:

  • Perinteikäs Åhlensin tavaratalo
  • Tunnettu NK:n tavaratalo
  • Uusi MOOD -tavaratalo

Voit lukea shoppailuvinkkejä Tukholmaan täältä.

Jos taas etsit perinteisempää toritunnelmaa, suuntaa katseesi kohti Hötorgetia. Viikonloppuisin torilla järjestetään kirpputorityylisiä markkinoita sekä erilaisia tapahtumia. Torilla myydään myös erilaista tavaraa ja herkkuja läpi vuoden.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Tukholman keskustan parhaat nähtävyydet

Norrmalmista löytyy runsaasti kivaa tekemistäkin viihdyttämään sinua Tukholman keskustan alueella ostosten lomassa. Ihaninta ajanvietettä on istuksia kauniissa Kungsträdgårdenin puistossa. Puisto on eräänlainen Tukholman keskuspuisto, jossa riittää runsaasti tapahtumia varsinkin kesäisin.

Kannattaa kävellä lisäksi Strömkajenille, joka on kaupungin keskuslaituri. Satamasta avautuvat kauniit näkymät Tukholman Kuninkaanlinnaan ja voipa sieltä ottaa kivoja risteilyitä Tukholman saaristoon.

Tukholman keskustasta löytyy lisäksi nämä suositut nähtävyydet:

  • Tukholman kaupunginteatteri
  • Ruotsin kuninkaallisen oopperan oopperatalo
  • Tukholman konserttitalo
  • Spelmuseum –pelimuseo, joka soveltuu erityisesti lapsille
  • Ruotsin kansallismuseo, eli taide- ja design –museo Nationalmuseum

Katso täältä Tukholman parhaat nähtävyydet tai jos olet museoiden ystävä, niin täältä löydät parhaat Tukholman museot.

Tukholman keskustassa voi herkutella ja pitää hauskaa

Norrmalmin alueella ei myöskään tarvitse jäädä nälkäiseksi. Alue on täynnä todella laadukkaita ravintoloita, joissa voi nauttia illallista hienoissa merkeissä. Lompakon puolesta ei kuitenkaan tarvitse pelätä liikaa, sillä keskustassa on runsaasti myös edullisempia paikkoja nauttia purtavaa. Kannattaa ehdottomasti katsastaa vaikkapa tavaratalojen tarjonta. Lisäksi Hötorgshallenin kauppahalli on täynnä tosi kivoja herkuttelupaikkoja monenlaiseen nälkään.

Iltaelämä Tukholman keskustassa ei ole niitä hurjempia ja melko moni paikka voi tuntua melko hintavalta. Americain ja Urban Deli Takbaren ovat melko suosittuja illanviettopaikkoja, jotka kannattaa pitää mielessä.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Liikkuminen keskustan alueella Tukholmassa

Tukholman keskusta on liikkumisen kannalta aivan loistava. Sinne on suorat yhteydet esimerkiksi Arlandan lentokentältä. Ydinkeskustan alue ei ole kovinkaan suuri, joten voit liikkua hyvällä ilmalla paikasta toiseen kävellen.

Jos sitten haluat liikkua Tukholman keskustasta muualle kaupunkiin, on Tunnelbana –metro helppo valinta. Keskustasta löytyy runsaasti metroasemia, joilta pääsee ihan joka puolelle kaupunkia. Jos tiedät liikkuvasi kaupungissa laajemmalti, kannattaa ehdottomasti harkita matkakortin ostoa – se takaa edullisemmat matkat!

Lisää tietoa Tukholman julkisesta liikenteestä.

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti