Tukholman vanhakaupunki – nähtävyydet, liikkeet ja ravintolat

Tukholman vanhakaupunki on suomalaistenkin suosikkipaikkoja Ruotsin pääkaupungissa. Tässä vinkit niin ensikertalaisille, kuin muillekin matkailijoille!

Tukholmaan suunnataan Suomesta läpi vuoden, lentäen ja laivalla! Kaupunkikohde jaksaa ihastuttaa ja varsinkin sen vanhakaupunki, eli Gamla Stan, on täynnä mielenkiintoista nähtävää ja tekemistä. Tukholman vanhakaupunki jaksaa aina yllättää, olitpa liikkeellä ensimmäistä kertaa tai tekemässä jälleen uuden vierailun kaupunkiin!

Tukholman vanhan kaupungin parhaat nähtävyydet

Tukholman vanhan kaupungin historia juontaa aina 1200-luvulle saakka, mikä takaa runsaasti historiallisia nähtävyyksiä lomaohjelmistoon. Stadsholmenin saarella sijaitseva alue on täynnä kauniita rakennuksia. Paras tapa tutustua kaupunkiin onkin ihan vain kävely ympäri kapeita kujia. Jos sitten haluat vierailla joissakin tietyissä paikoissa, ovat vanhan kaupungin alueen ehdottomimmat nähtävyydet nämä:

Tukholman kuninkaanlinna

1. Kuninkaanlinna

Tukholman kuninkaanlinna on tunnetuin ja suosituin nähtävyys vanhassa kaupungissa. Vierailu linnassa kannattaa, sillä ulkoa hieman vaatimattoman näköinen linna on sisältäpäin erityisen koristeellinen ja kaunis.

Kotisivut: https://www.kungligaslotten.se/english.html

Tukholman Storkyrkan

2. Storkyrkan ja Suomalainen kirkko

Tukholman vanhakaupunki on koti monelle kauniille kirkolle. Niistä vierailla kannattaa ainakin Storkyrkanissa, eli Tukholman hiippakunnan tuomiokirkossa, sekä alueella sijaitsevassa Suomalaisessa kirkossa. Molemmat ovat todella upeita ja sisältävät historiallisesti kiehtovia ja tärkeitä esineitä.

ApolloApollo

Nobel museo Tukholmassa

3. Nobel –museo

Entisessä pörssitalossa sijaitseva museo on yksi Tukholman kiehtovimpia nähtävyyksiä museoiden osalta. Vuonna 2001 avattu museo kertoo Nobel –palkinnon saajista, varsinkin tieteen ja kulttuurin saralla. Kiinnostava museo sopii lapsiperheillekin. Katso täältä muut Tukholman museot.

Kotisivut: https://nobelprizemuseum.se/en/

Mårten trotzigs gränd –katu

4. Mårten trotzigs gränd –katu

Hauskimpia nähtävyyksiä on ehdottomasta vanhan kaupungin kapein katu, eli Mårten Trotzigs gränd. Saksalaisen porvarin mukaan nimetty katu on vain 90cm kapea, joten kujalla ei mahdu ohittelemaan kovinkaan paljoa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Tukholman vanhakaupunki on oiva paikka shoppailuun

Tukholman vanhakaupunki tarjoaa siis mielenkiintoisia nähtävyyksiä, mutta sinne kannattaa lisäksi lähteä shoppailemaan. Ostoksia on helppo tehdä ja alueen liikkeet myyvät erityisen hyviä:

  • Antiikkiesineitä – Katsasta esimerkiksi Old Touch ja Brandstationen –liikkeet
  • Käsitöitä – Ihastu esimerkiksi Little Spoonsin antimiin
  • Vaatemuotia – Vieraile Happy Socksissa tai Maruschka de Margóssa

Talvella vanhan kaupungin Stortorget –torilla järjestetään upeat joulumarkkinat, joihin kannattaa ehdottomasti suunnata ostoksille sekä nauttimaan tunnelmasta. Pienempien liikkeiden lisäksi voit löytyy Gamla Stanista tunnettujakin brändejä, kuten vaikka Ruotsin oman ylpeydenaiheen, eli Ikean.

Tukholman parhaimpia herkkuhetkiä

Ostosten ja nähtävyyksien lisäksi Tukholman vanhakaupunki tarjoaa herkkusuille syyn hymyyn. Alueen ravintolat ovat laadukkaita ja varsinkin kauniisiin kahviloihin on syytä pysähtyä hetkeksi nauttimaan loistavista makunautinnoista.

Alueen parhaimmat kahvilat ja ravintolat ovat esimerkiksi:

  • Chokladhoppen
  • Le Rouge
  • Chaikhana
  • Bistro & Grill Ruby
  • Djuret

Vanhasta kaupungista löytyy lisäksi kivasti yöelämää sitä etsiville. Alueen yökerhot ja pubit järjestävät lisäksi runsaasti erilaisia tapahtumia, joten jos menojalka vipattaa Tukholman lomalla, kannattaa suunnaksi ottaa Gamla Stan!

Tukholman vanhakaupunki soveltuu koko perheelle

Tukholman vanhakaupunki on monipuolinen alue, joka soveltuu monenlaiseen lomailuun. Sinne kannattaa suunnata lasten kanssa, sillä hauskat kapeat kujat yllättävine rakennuksineen kiehtovat taatusti lapsia. Lisäksi alueella on lapsille soveltuvia nähtävyyksiä, kuten Kuninkaanlinna sekä mielenkiintoinen postimuseo. Lisäksi alueelta löytyy runsaasti esimerkiksi sarjakuvaliikkeitä, joissa lapset viihtyvät taatusti!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Antaudu vanhan kaupungin vietäväksi

Vanhan kaupungin tapahtumat vaihtuvat läpi vuoden ja suurtorilla, kuninkaanlinnassa sekä alueen liikkeissä ja ravintoloissa tapahtuu koko ajan. Vanhassa kaupungissa on konsertteja, esityksiä ja erilaisia tilaisuuksia joihin osallistua matkan aikana – kannattaa siis rohkeasti suunnata historiallisille kaduille tutkimaan tunnelmaa.

Varaa siis lomamatkasi Ruotsin pääkaupunkiin ja koe Tukholman vanhakaupunki kaikessa kauneudessaan!

Tukholman vanhakaupunki kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti