MatkapojatMatkapojat

Tukholman kuninkaanlinna – ylellistä ja kaunista kotoisalla otteella

Tukholman kuninkaanlinna on kaunis kohde vierailtavaksi ja sen kotoisan ylellinen tunnelma viehättää lämpimyydellään. Näin teet onnistuneen vierailuin linnan uumeniin.

Tukholmassa riittää runsaasti mielenkiintoisia nähtävyyksiä ja kuninkaanlinna on niistä ehdottomasti yksi kauneimmista. Kaunis linna kiehtoo ja viihdyttää ihan koko perhettä, joten Tukholman kuninkaanlinna kannattaa ottaa lomaohjelmaan kun seuraavan kerran matkaat naapurimaahan. Vaikka linnaa voi aina käydä toki ihastelemassa vain ulkoapäin, kannattaa sisällekin kurkata – linna on nimittäin paljon kauniimpi ja lämpimämpi kohde sisältäpäin.

Linna löytyy Tukholman vanhasta kaupungista

Tukholman kuninkaanlinna sijaitsee vanhassa kaupungissa eli Gamla Stanissa, pienellä Stadsholmenin saarella. Kuninkaanlinnan osoite on Slottsbacken 1, Gamla Stan ja sinne löytää helposti Tukholman julkisilla liikennevälineillä. Voit löytää kuninkaanlinnaan ottamalla T-linjan Gamla Stanin asemalle tai Kungsträdgårdeniin ja kävelemällä lyhyen opastetun matkan kuninkaanlinnaan. Myös kaikki bussit, jotka pysähtyvät joko Slottsbackenin tai Riddarhustorgetin asemilla ovat hyvä valinta.

Kuninkaanlinna Tukholmassa on avoinna läpi vuoden

Kuninkaanlinnaa pääsee ihastelemaan läpi vuoden, toisin kuin esimerkiksi Norjan kuninkaanlinnaa Oslossa. Tukholman kuninkaanlinnan aukioloajat ovat kuitenkin hieman eri riippuen vuodenajasta. Linnan aukioloajat ovat:

  • Lokakuusta huhtikuuhun klo 10.-16.00 tiistaista sunnuntaihin
  • Toukokuusta syyskuuhun klo 10.-17.00 päivittäin

Yleisesti ottaen linnan aukiolo tarkoittaa, että voit tutustua kaikkiin julkisiin osiin linnassa. Huomioi kuitenkin, että joskus sisäänpääsy tiettyihin osiin linnaa voi olla suljettuna erilaisten valtiotilaisuuksien tai remonttitöiden takia.

Liput Tukholman kuninkaanlinnaan antavat mahdollisuuden tutustua kaikkiin:

  • Kuninkaallisiin asuntiloihin ja nähdä muun muassa upeat kuninkaalliset huoneet.
  • Aarrekammioon, josta löytyvät hulppeat kuninkaalliset korut.
  • Kolmen kruunun museo, joka kertoo kuninkaallisesta historiasta.
  • Kesäkuukausina myös Kustaa III:n antiikkimuseo sekä linnan kirkko ovat avoinna yleisölle ja sisältyvät lipun hintaan.
ApolloApollo

Liput maksavat aikuisilta 160 kruunua, eli noin 15 euroa. 7-17-vuotiaat lapset maksavat lipuistaan 85 kruunua, eli noin 8 euroa ja alle 7-vuotiaat voivat tutustua ilmaiseksi.

Erilaisia yhdistelmälippuja on lisäksi saatavilla, jos sinua kiinnostavat lähistön muut kuninkaalliset nähtävyydet. Esimerkiksi kiinalainen puutarha on ihastuttava tuttavuus. Yhdistelmäliput ovat yleensä hieman alle 200 kruunua, eli alle 20 euroa aikuisilta.

Jos et halua vierailla linnan sisällä, voit tulla ihastelemaan linnan pihalla tapahtuvaa vahdinvaihtoa ilmaiseksi. Vahdinvaihto tapahtuu päivittäin klo 12 jälkeen, paitsi sunnuntaisin hieman myöhemmin.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Tukholman kuninkaanlinna sisältä

Tukholman kuninkaanlinna lasten kanssa onnistuu helposti

Kuten mainittua lapsille pääsy linnaan on edullisempi. Lasten kanssa kannattaa ehdottomasti tutustua tähän kiehtovaan nähtävyyteen, sillä siellä riittää mielenkiintoista ohjelmaa juuri pikkuprinsessoille ja –prinsseille. Katso myös mitä muuta Tukholma tarjoaa lapsille.

Vierailijat voivat esimerkiksi ottaa osaa Eläinsafariin. Siinä lasten on tarkoitus bongata erikokoisia eläimiä linnan eri huoneissa. Kartat ovat saatavilla lippuluukulta.

Jos vierailet linnassa ihan pienten lasten kanssa, muista ettei sisätiloihin saa viedä vaunuja tai rattaita.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Koe enemmän ohjatulla kierroksella

Tukholman kuninkaanlinnassa riittää ihasteltavaa ja linnaa voi kierrellä omatoimisesti. Kannattaa kuitenkin harkita ohjattua kierrosta, sillä oppaat kertovat linnan historiasta ja erilaisista huoneista todella mielenkiintoisesti.

Opastettu kierros maksaa reilut 20 kruunua, eli vain muutaman euron. Niitä ei voi varata etukäteen, mutta päivittäisiä kierroksia on kesäisin neljä ja talvisin kolme, joten mukaan on kuitenkin melko helppo päästä. Kierrokset ovat englanninkielisiä ja niissä oppii kivoja yksityiskohtia linnan menneisyydestä.

Tukholman kuninkaanlinna on kiva kohde, kun suuntaat lomalle naapurimaan pääkaupunkiin! Kaunista linnaa voi lisäksi ihastella ihan koko perhe ja mielenkiintoista nähtävää riittää kaikille.

Kotisivut: https://www.kungligaslotten.se/english.html

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tukholman kuninkaanlinna kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti