Tukholman nähtävyydet – kuninkaallisia, taidetta ja historiaa

Tukholma on niitä suomalaisten kestosuosikkeja, kun mietitään helppoa lomakohdetta. Kaupungin puolesta puhuu moni asia – esimerkiksi Tukholman nähtävyydet ovat todella vetovoimaisia!

Loma Tukholmassa on lisäksi monelle matkaajalle kivan helppo ja vaivaton. Kaupunkiin voi matkata monin tavoin ja ihan mihin aikaan vuodesta. Kivointa Tukholmassa on myös monipuolisuus, jolloin sinne on mukava matkata yhä uudestaan! Tukholman nähtävyydet takaavat, että kaupunki tarjoaa jokaiselle matkalle jotakin uutta ja mielenkiintoista koettavaa.

Ihanimmat Tukholman nähtävyydet

Olitpa matkalla Tukholmaan ensimmäistä tai kymmenettä kertaa, Tukholman nähtävyydet kutsuvat puoleensa. Alla ne ihanimmat nähtävyydet joihin tutustua.

Vasa–museo Tukholmassa

1. Vasa-museo

Vasa-museo on suosituimpia nähtävyyksiä Tukholmassa. Sen keskiössä on suuri Vasa-laiva, joka on peräisin 1600-luvulta. Laiva upposi huonon sään takia heti ensimmäisellä matkallaan ja se nostettiin merenpohjasta vuosisatoja myöhemmin. Museossa on toki muutakin nähtävää ja esittelyt ovat tehty todella mielenkiintoisesti. Tämä nähtävyys sopii mainiosti, jos olet matkaamassa Tukholmaan lasten kanssa.

Kotisivut: https://www.vasamuseet.se/fi

2. Kungliga Slotten – Kuninkaanlinna

Ruotsilla on tietenkin oma ihastuttava kuningasperhe, joka on monen suomalaisenkin suosikki. Kuninkaanlinna sijaitsee aivan Tukholman rannalla, sen ollessa ehdottomasti yksi kauniimpia linnoja koko Euroopassa. Linnan sisätiloihin on sisäänpääsymaksu, mutta vierailu kauniissa saleissa kannattaa tehdä ainakin kerran elämässä!

Kotisivut: https://www.kungligaslotten.se/language/suomeksi/kuninkaanlinna.html

Tukholman nähtävyys Drottningholmin linna

3. Drottningholmin linna

Drottningholmin linna on Unescon maailmanperintökohde ja toinen kuninkaallinen nähtävyys Tukholmassa. Linnan sisälle on ehdottomasti kannattavaa piipahtaa, mutta jo ympäröivissä puutarhoissa saat taatusti ajan kulumaan. Linnassa sijaitsee lisäksi mielenkiintoinen Museum De Vries, joka esittelee tunnetun hollantilaisen kuvanveistäjän teoksia.

Kotisivut: https://www.kungligaslotten.se/language/suomeksi/drottningholmin-linna.html


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Fotografiska –valokuvamuseo

4. Fotografiska –valokuvataiteenmuseo

Valokuvauksen ja taiteen ystävien kannattaa tutustua Fotografiska –museoon. Valokuvataiteenmuseo kuuluu uusimpien Tukholman nähtävyyksien joukkoon, vaikkakin museon kotipaikkana onkin ihastuttava vanha teollisuushalli. Näyttelyt vaihtelevat muutamia kertoja vuodessa, joten tämä nähtävyys yllättää aina!

Kotisivut: https://www.fotografiska.com/

Osta liput Fotografiskaan täältä >>

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Junibacken, Tukholma

5. Junibackenin satutalo

Peppi Pitkätossu on ollut vuosia monen suomalaisen lapsen lempihahmoja. Hahmon tarinaan ja tekijään, eli Astrid Lingreniin, voi käydä tutustumassa kivassa Junibackenin satutalossa. Paikka on varsinkin lapsille kivaa tekemistä täynnä ja siellä järjestetään usein erilaisia tapahtumia sekä esityksiä.

Kotisivut: https://www.junibacken.se/fi/

Tukholman kaupunginkirjasto

6. Tukholman kaupunginkirjasto

Parhaimmat ilmaiset Tukholman nähtävyydet voivat viedä sinut vaikkapa jännittävään Tukholman kaupunginkirjastoon. Ympyränmuotoinen rakennus on kaunis sisältä ja ulkoa, jonka portailla on kiva istahtaa katselemaan maisemia kauniina kesäpäivänä.

Tukholman ABBA-museo

7. ABBA-museo

Musiikin ystävät eivät voi vierailla Tukholmassa ilman käyntiä ABBA-museossa. Tämä hauska museo on kiva myös lasten kanssa, sillä hullunkurisia ABBA –vaatteita ja esineitä riittää ihmeteltäväksi. Museossa järjestetään usein myös tapahtumia, kuten erilaisia esityksiä.

Kotisivut: https://www.abbathemuseum.com/en/

Osta liput ABBA-museoon täältä >>

Tukholman kaupungintalo

8. Tukholman kaupungintalo

Kaupungintalo on ehdottomasti ihanimpia ja tunnetuimpia Tukholman nähtävyyksiä. Tiilitalo on vuosittain koko maailman huomion kohteena, sillä siellä järjestetään Nobel –palkintogaala. Mälarenin rannalla sijaitsevaan rakennukseen kannattaa ehdottomasti tehdä opastettu kierros, jolloin pääset kipuamaan sen kuuluisaan torniin.

Tukholman nähtävyydet viihdyttävät läpi vuoden

Mikä kivointa, nähtävyydet Tukholmassa voi kokea läpi vuoden. Esimerkiksi yllä mainitut nähtävyydet soveltuvat vierailun kohteeksi niin kesällä että talvella.

Mikäli suuntaat Tukholmaan juuri kesäisin, kannattaa ehdottomasti harkita vierailua lisäksi:

  • Gamla Stanin kahviloissa, värikkäitä rakennuksia ihastellen
  • Skansenin ulkoilmamuseossa
  • Ekoparken –puistossa
  • Bergianska trädgårdenissa, eli kasvitieteellisessä puutarhassa

Talvella Tukholman nähtävyydet kutsuvat muun muassa ihaniin joulutoreihin!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Hanki liput Tukholman nähtävyyksiin netistä

Jos suunnittelet Tukholman matkaa, kannattaa lippuja katsella etukäteen netistä näihin suosituimpiin nähtävyyksiin. Netistä ostettuna koet Tukholman nähtävyydet aina edullisemmin sekä voit välttyä jonottamiselta paikanpäällä.

Piipahda siis nähtävyyksiä katselemaan Tukholmaan!

Tukholman nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti