MatkapojatMatkapojat

Joulumatka Tallinnaan: makuelämyksiä, joulutoreja ja laulua

Joulumatka Tallinnaan tuo unohtumatonta ja upeaa vaihtelua joulunviettoon. Tässä katsaus mitä kaikkea ihanaa tarjoaa Tallinna joulun aikaan ja kuinka tehdä sinne onnistunut joulumatka.

Viron pääkaupunki on ehdottomia suosikkikohteita suomalaisten keskuudessa. Tallinnaan kannattaa matkata mihin aikaan vuodesta tahansa, mutta varsinkin jouluna tämä edullinen ja laadukas kaupunki puhkeaa kukkaan. Joulumatka Tallinnaan tarjoaa upeita elämyksiä laadukkaan ruuan, rentouttavien joulumarkkinoiden ja upeiden hotellien puitteissa – unohtamatta ihania, idyllisiä puitteita ja kaunista virolaista joulupuuhaa.

Tallinnan joulu tarjoaa ostoksia, musiikkia ja laadukasta herkuttelua

Joulumatka Tallinnaan tarjoaa tunnelmalliset puitteet joulunviettoon. Varsinkin vanhankaupungin idylli on upeimmillaan jouluvalaistuksessaan. Kaikki Tallinnan ravintolat tarjoavat upeita jouluisia elämyksiä, kaupungin ollessa todellinen kulinaristin unelma. Sinun tulee ehdottomasti maistella ainakin piparkakkuja, joilla on todella pitkät perinteet Virossa. Paikallisista erikoisuuksista lisäksi hapankaalia sekä verimakkaraa kannattaa ehdottomasti kokeilla joulupöydässä.

Upeiden ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi jouluista tunnelmaa voi kokea Tallinnan ostoskeskuksissa ja kaupoissa. Varsinkin joulunjälkeiset alet kannattaa käydä katsastamassa ja voit löytää upeita kotiin viemisiä Tallinnasta. Ihan kaikki liikkeet eivät sulje oviaan pyhinäkään, joten ahkerimmat shoppailijat pääsevät ostoksille kyllä melkein läpi joulun!

Perinteisiin jouluperinteisiin Tallinnassa kuuluvat lisäksi upeat joulukonsertit. Vanhankaupungin kirkkojen konsertit ovat usein lisäksi ilmaisia – toki pieni lahjoitus kirkolle kannattaa tehdä.

Tallinnan tunnetuimpia kirkkoja ovat:

  • Tallinnan tuomiokirkko
  • Pyhän Olavin kirkko
  • Pyhän Hengen kirkko
  • Pyhän Nikolauksen kirkko

Jouluruokia voikin sitten sulatella vaikkapa Tallinnan Laululavan edustan talvipuistossa. Siellä on mahdollista kokeilla erilaisia talvilajeja ja mahdollisuuksia urheiluun riittää kaikenikäisille. Tallinna soveltuu siis joulukohteeksi ihan koko perheelle.

ApolloApollo

Tallinnan joulutori

Joulumatka Tallinnaan kuljettaa joulutoreille

Yksi viehättävimmistä joulun ja joulunalun viihdykkeistä ovat Tallinnan joulumarkkinat. Kaupungista löytyy useampi ihana joulutori, joissa riittää ohjelmaa ja ihmeteltävää koko perheelle.

Raatihuoneen joulutori on ehdottomasti Tallinnan tunnetuimpia ja suosituimpia. Onpa se useasti valittu jopa Euroopan parhaaksi joulutoriksi. Tori on avoinna osittain läpi joulun.

Tämän Tallinnan joulutorin ohjelmistoon kuuluvat muun muassa:

  • Puukojuissa myytäviä kauniita käsitöitä
  • Paikallisia herkkuja maisteltavaksi
  • Erilaisia musiikki- ja tanssiesityksiä
  • Lapsille suunnattua ohjelmaa kuten kotieläimiä ihasteltavaksi sekä tietenkin joulupukin tapaaminen

Vanhassa kaupungissa sijaitseva tori on todella upea valoineen. Lisäksi torilla on yksi maailman vanhimpia koristellun joulukuusen perinteitä!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Näin lähdet jouluksi Tallinnaan

Kuten mikä tahansa lomamatka, joulumatka Tallinnaan on todella helppo ja edullinen toteuttaa. Tallinnaan pääsee Helsingistä todella nopeasti lautalla tai lentäen. Majoitusvaihtoehtoja kaupungissa riittää lisäksi runsaasti. Voit lisäksi valita yöpymisen vaikkapa Tallinnan laadukkaissa kylpylähotelleissa ja nauttia lisähemmottelusta lomallasi.

Voit vaihtoehtoisesti löytää upeita pakettimatkoja Tallinnaan. Pääset joulun alla ja jouluna Tallinnaan esimerkiksi Matkapoikien matkoilla. Heillä on valittavana kahden, kolmen, neljän tai viiden yön matkoja alkaen vain reilut 100 euroa henkilöltä. Hintaan kuuluu lauttakuljetus Helsingistä sekä yöpyminen aamiaisineen valitsemassasi hotellissa.

Myös Ikaalisten Matkatoimisto kuljettaa matkailijoita jouluksi Tallinnaan. Mikä parasta heidän kauttaan onnistuu joulumatka Tallinnaan Kuopiosta tai muualta Suomesta! Bussikuljetuksia lähtee useilta eri paikkakunnilta. Ikaalisten Matkatoimiston joulumatkoihin sisältyvät kuljetukset sekä yöpyminen valitsemassasi hotellissa aamiaisineen.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Koe kiehtova Tallinna jouluna

Nappaa siis inspiraatiota yllä olevasta esittelystä ja varaa matkasi Tallinaan. Kaupunki on upea joulukohde, jossa joulusta nauttiminen ei maksa omaisuutta ja takaa rentouttavan ja viihtyisän joulun.

Palkitse siis itseäsi ja tee joulumatka Tallinnaan!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti