MatkapojatMatkapojat

Miten lähteä autolla Tallinnaan?

Lomareissujen oman auton kyydissä ei tarvitse suuntautua vain Suomen upeisiin kaupunkeihin, vaan voit lähteä esimerkiksi autolla Tallinnaan, sillä matkanteko auton kanssa laivalla on todella helppoa!

Tallinnan loma onnistuu näppärästi lyhyemmälläkin varoitusajalla ja yhteydet Helsingistä tarjoavat mahdollisuuden tehdä matkan oman auton kyydissä. Pääset omalla autolla Tallinnaan varsin nopeasti ja edullisesti. Erilaisia vaihtoehtoja on useita. Alla katsaus vaihtoehtoihin sekä vinkit siihen, mitä tulee huomioida, kun haluat lähteä Tallinnaan autolla.

Laivalla Tallinnaan auton kanssa

Pääset siis laivalla Tallinnaan auton kanssa todella vaivattomasti Helsingistä. Autopaketin varaaminen onnistuu esimerkiksi näiden matkanjärjestäjien kautta:

  • Ikaalisten matkatoimisto
  • Eckerö Line

Voit lähteä matkaan niin henkilöautolla että matkailuautolla, sillä matkapaketteja löytyy jokaiseen lähtöön. Kuinka paljon autopaketti Tallinnaan maksaa riippuu aina auton koosta ja joskus hieman ajankohdastakin, viikonlopun ollessa yleisesti hieman hintavampi. Mitä aiemmin varaat matkan, sitä edullisemmaksi matkan hinta yleensä tulee.

Kun lähdet autolla Tallinnaan, kannattaa varmistaa auton tarkat mitat ennen autopaketin ostoa. Ajoneuvopaikka määräytyy koon mukaan ja väärin ilmoitettu koko voi johtaa lisämaksuihin ja jopa autopaikan peruuntumiseen! Auton koko sekä voimassa oleva rekisterinumero ilmoitetaan autopaikkaa varattaessa.

Satamaan kannattaa saapua hyvissä ajoin silloin, kun suuntaat omalla autolla Tallinnaan, jotta auton lastaaminen sujuu vaivattomasti. Matkatoimistot vaativat yleensä saapumista viimeistään tuntia ennen laivan arvioitua lähtöaikaa.

Autot pysäköidään aina laivayhtiön neuvojen mukaisesti laivaan sieltä löytyvälle autokannelle, eikä autokannelle saa jäädä matkan ajaksi. Muista siis ottaa ajoneuvosta kaikki laivamatkan aikana tarvittavat jutut mukaasi!

Ajaminen Virossa ja Tallinnassa on varsin helppoa. Turvavöiden käyttö on pakollista ja tietysti suositeltavaa ja talvirenkaiden käyttöpakko on voimassa 1.12-1.3. Huomioi kuitenkin, että säiden vaatiessa renkaita on joskus käytettävä aikaisemmin. Tiepalvelu on Virossa maksullinen ja toimii numerossa +372 6979 188.

Lisää tietoa Virossa ajamisesta: https://www.autoliitto.fi/matkakohde/viro

ApolloApollo

Mitä mukaan, kun lähdet autolla Tallinnaan?

Kun suuntaat omalla autolla Tallinnaan, tulee sinun varmistaa muutamien asioiden voimassa olo sekä ottaa tarvittavat dokumentit mukaasi. Tallinnaan matkatessa autossa on tärkeä olla kansallisuustunnus, eli FIN-tarra tai EU rekisterikilvet, jotka löytyvät useimmista autoista. Lisäksi matkassasi tulee olla:

  • Voimassa oleva ajokortti
  • Alkuperäinen rekisteriote
  • Voimassa oleva vakuutus – monet suomalaiset vakuutusyhtiöt antavat autoille Green Cardin, eli vihreän kortin, joka on hyvä olla mukana.

Jos lähdet Tallinnaan autolla, joka ei ole omasi, tulee sinulla lisäksi olla omistajan tekemä valtakirja, jossa sinulle annetaan valtuudet viedä auto pois maasta. Liikematkailijoiden on hyvä tietää, että yrityksen antama valtakirja auton käyttöön on tarpeellinen. Vuokra-autollakin on mahdollista lähteä Tallinnaan kunhan sinulla on vain autovuokraamon myöntämä maastavientilupa.

Kun suuntaat matkailuautolla Tallinnaan, varmista että mahdollisten kaasupullojen sijainti on merkitty. Kaasupullon pääventtiilin tulee lisäksi olla suljettu ja sinetöity, sinetöinnin tapahtuessa sataman henkilökunnalta saamallasi teipillä. Irrallisia syttyviä nesteitä ei saa olla autossa, vaan ne tulee tarvittaessa ottaa mukaasi laivaan.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Näin löytyy sopiva autopaketti Tallinnaan

Kun siis haluat suunnata laivalla Tallinnaan auton kanssa, voit löytää vaihtoehtoja edulliseen ja onnistuneeseen matkaan. Tärkeintä on tietää auton koko, jotta voit vertailla erilaisia matkapaketteja. Ikaalisten Matkatoimiston matkapaketteihin on helppo yhdistää hotellimajoitus, joten saat koko loman yhdestä paikasta. Jos haluat autolla Tallinnaan ilman lomamatkaa, myydään Eckerö Linen autopaketit erikseen. Mieti siis hieman, mitä haluat autopaketiltasi ja vertaile sitten hintoja. Kuten mainittua, viikonpäivillä on vaikutusta autopaikan hintaan, joten eri lähtöaikojen vertailu kannattaa!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti