Tallinnan nähtävyydet: Muureja, torneja ja vakoilua

Tallinna on monipuolinen matkailukaupunki. Mutta mitkä ovat ne tärkeimmät Tallinnan nähtävyydet seuraavalle visiitillesi?

On monta syytä matkata Tallinnaan. Naapurimaamme pääkaupunki on täynnä loistavia ravintoloita ja runsaasti edullisia ostosmahdollisuuksia. Tallinnaan lähdetään usein myös rentoutumaan, eikä moni välttämättä muista katsastaa paikallisia nähtävyyksiä! Tallinnan nähtävyydet ovat kuitenkin mielenkiintoisia ja hauskoja, joten tekemistä kaupunkilomalla Tallinnassa riittää kyllä ihan jokaiselle.

Tärkeimmät Tallinnan nähtävyydet

Kun siis suuntaat Tallinnaan seuraavalle lomallesi, pidä mielessä nämä kaupungin tärkeimmät nähtävyydet:

Tallinnan kaupunginmuurit

1. Tallinnan kaupunginmuurit

Tallinnan kaupungilla on pitkä historia ja sen ympärille rakennettiin muureja niinkin aikaisin kuin vuonna 1265. Muuri on parhaimmillaan ollut peräti kolme kilometriä pitkä, vaikkakin nykyään sitä on enää jäljellä vain hieman alle kaksi kilometriä. Vanhankaupungin ympäriltä löytyvää muuria ja sen kauniita torneja kannattaa ehdottomasti käydä tutkimassa!

Bastionien tunnelit Tallinnassa

2. Bastionien tunnelit

1600-luvulta peräisin olevat Bastionien tunnelit ovat olleet tärkeät kaupungin puolustuksen kannalta. Ne toimivat lisäksi toisen maailmansodan aikana pommisuojana. Nykyään tunnelit ovat kiehtovimpia Tallinnan nähtävyyksiä, joihin pääsee tutustumaan mielenkiintoisten kierrosten avulla.

ApolloApollo

Viru hotellin KGB-museo

3. KGB-museo

Viru-hotellista löytyy pieni, mutta kiehtova Tallinnan nähtävyys: KGB-museo. Museo sukeltaa kaupungin salaisuuksiin ja vakoilun kiehtovaan maailmaan. Museo on todella mielenkiintoinen, eikä se kokonsa puolesta kerkiä tylsistyttää.

Kotisivut: https://viru.ee/en

Tallinnan TV-torni

4. Tallinnan TV-torni

Monet nähtävyydet Tallinnassa sopivat myös lapsille ja varsinkin TV-torni on taatusti lapsia kiehtova nähtävyys. Torni on nykyään Viron korkein rakennus. 170 metristä löytyy tornin näköalatasanne, josta ihastella maisemia.

Tallinnan lentosatama

5. Lentosatama

Lentosatama on vanhoihin vesitasohalleihin rakennettu merimuseo. Museo on todella mielenkiintoinen kattaus merenkulkuun ja merisodankäyntiin. Kohteena se soveltuu niin aikuisille, että lapsille – kuten monet Tallinnan museot. Voit jopa lennellä simulaattorilla Tallinnan yllä!

Kotisivut: http://meremuuseum.ee/lennusadam/fi/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Kadriorgin palatsi Tallinnassa

6. Kadriorgin palatsi

Tallinnan nähtävyydet ovat huikean kauniita ja tästä upeana osoituksena on Kadriorgin palatsi. Pietari Suuren tilaama barokkityylinen palatsi on nykyään Viron taidemuseon ulkomaisen taiteen museon kotipaikkana, joten pääset kauniin palatsin lisäksi ihastelemaan taidetta. Myös palatsin kaunis puisto ihastuttaa varsinkin kesäpäivinä. Moni lapsiperhe pitää myös palatsialueelta löytyvästä Lastenmuseo Miiamillasta.

Kotisivut: https://kadriorumuuseum.ekm.ee/fi/

Olevisten kirkko Tallinnassa

7. Olevisten kirkko

Tallinnan nähtävyydet eivät paljon Olevisten kirkosta tunnetummaksi muutu. Kirkon torni on hieman alle 124 metriä, vaikkakin se on parhaimmillaan kohonnut jopa 159 metriin asti – ollen muuten aikoinaan maailman korkein rakennus! Torniin on mahdollista kiivetä ja tämä kannattaa, sillä näkymät ovat huikeat.

Tallinnan Raatihuone

8. Raatihuone

Matkailijat suuntaavat monesti Raatihuoneen torille, varsinkin kun matkaat Tallinnaan talvella, sillä torilla pidetään Tallinnan joulumarkkinat. Raatihuoneen rakennuskin on yksi tärkeimpiä kohtauspaikkoja ja kyseessä on Euroopan ainoa jäljellä oleva goottilaistyylinen raatihuone.

Viron ulkomuseo

9. Viron ulkomuseo

Hieman Tallinnan laidalta löytyvä Viron ulkoilmamuseo on todella kiehtova tuttavuus varsinkin, jos matkaat kesällä Tallinnaan tai olet liikkeellä autolla. Museo paneutuu virolaiseen elämään 1700-1900-luvuilla ja siellä on esitteillä erilaisia rakennuksia ja käsitöitä. Voit lisäksi maistella virolaisia perinneruokia!

Kotisivut: https://evm.ee/fin/etusivu

Käy ihastelemassa myös nämä Tallinnan nähtävyydet

Tallinnan nähtävyydet eivät toki tähän lopu vaan kaupungissa riittää runsaasti katseltavaa. Ihan kaikkiin paikkoihin ei lasketa yleisöä erinäisistä syistä, mutta rakennuksia on silti kiva tutkailla ulkoa käsin.

Käy siis ihastelemassa myös näitä nähtävyyksiä Tallinnassa:

  • Stenbockin talo, joka on koti Viron hallitukselle
  • Patarein merilinnoitus, joka on entinen neuvostoaikainen vankila
  • Aleksanteri Nevskin katedraali, joka on kaupungin suurin ortodoksinen kirkko
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Tallinnan nähtävyydet vanhassa kaupungissa

Monet yllä olevat Tallinnan nähtävyydet löytyvät muuten juuri vanhasta kaupungista. Siksi koko Tallinnan vanhakaupunki on loistavaa aluetta nähtävyyksien katseluun. Kauniita rakennuksia on joka puolella ja näet yhden päivän aikana runsaasti kivoja juttuja. Tämän lisäksi vanhakaupunki on täynnä ihania kahviloita ja käsityöliikkeitä, joissa piipahtaa nähtävyyksien katselun lomassa! Kannattaa harkita myös majoittumista vanhassakaupungissa.

Tallinnan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti