Tallinnan museot ilahduttavat monipuolisuudellaan

Tallinnan museot ovat kivaa vaihtelua lomaasi tässä ihastuttavassa kaupungissa. Vaihtoehtoja riittää runsaasti, joten löydät taatusti sinua kiehtovia museoita Tallinnan valikoimasta!

Tallinnaan matkataan Suomesta runsaasti, sillä kaupungissa riittää kivaa tekemistä vaikka lyhyeen viikonloppulomaan. Jos kaipaat lomaasi mukavaa ajanvietettä, ovat Tallinnan museot ehdottomasti kokemisen arvoisia. Museot tutustuttavat kaupungin ja maan historiaan sekä kulttuuriin todella monipuolisesti.

Mitkä ovat parhaat Tallinnan museot?

Tallinnassa on iso joukko hyviä museoita. Tässä esittelyssä ne parhaimmat Tallinnan museot, joihin tutustua loman aikana.

Maarjamäen kartanon historiallinen museo

1. Maarjamäen kartanon historiallinen museo

Maarjamäen kartano on kaunis paikka vierailulle, sillä alueelta löytyy runsaasti kiehtovaa katsottavaa. Palatsin tiloista löytyy nykyään todella kiehtova historiallinen museo, jonka näyttelyt kertovat Viron historiasta. Museoihin kuuluu peräti kolme näyttelyä, joista yksi on yleensä vaihtuva, väliaikainen näyttely.

Museoon on pieni kahdeksan euron pääsymaksu aikuisilta. Maarjamäen kartanon historiallinen museo on avoinna läpi vuoden.

Tallinnan lentosatama

2. Lentosatama – Meremuuseum

Viron meri- ja ilmailuhistoriaan voi tutustua Lentosatamassa sijaitsevassa merimuseossa. Museo sijaitsee kävelymatkan päässä satamasta ja sieltä löytyy runsaasti viihdykettä kaiken ikäisille. Museossa voi tutustua erilaisiin aluksiin ja vempaimiin, näyttelyiden tarjotessa runsaasti mielenkiintoisia kokemuksia.

Lippuja on saatavilla runsaasti, hintojen riippuessa hieman siitä, mitä haluat nähdä ja kokea. Koko alueen lippu maksaa 15 euroa ja perhelippuja on saatavilla. Museo on avoinna läpi vuoden.

Kotisivut: http://meremuuseum.ee/lennusadam/fi/

Suuri kiltatalo – Viron historiallinen museo

3. Suuri kiltatalo – Viron historiallinen museo

Tallinnan vanhakaupunki on myös koti kiinnostaville museoille. Niistä Viron historiallisen museon toinen rakennus löytyy Maarjamäen kartanon lisäksi keskustan Suurkillan Talosta. Talo museoineen on ehdottomasti yksi kaupungin kiehtovimmista. Kauniissa rakennuksessa sijaitseva museo kertoo Viron ja Tallinnan historiasta eri tavoin ja myös lapsille löytyy runsaasti hauskaa tekemistä.

Museoon on kuuden euron sisäänpääsymaksu aikuisilta. Vierailemaan pääsee läpi vuoden.

Kotisivut: https://www.ajaloomuuseum.ee/en

Viron elokuvamuseo

4. Viron elokuvamuseo

Maarjamäen alueelta löytyy muitakin hyviä näyttelyitä ja siellä olevaan Viron elokuvamuseoon kannattaa myöskin tutustua. Näyttelyitä museossa on kaksi, joista toinen vaihtelee muutaman kuukauden välein. Museoon voi siis tutustua vaikka uudemman kerran!

Sisäänpääsymaksu on sama kuin Maarjamäen palatsin historialliseen museoon, eli kahdeksan euroa aikuisilta. Aukioloajat ovat myös samat.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Viron ulkomuseo

5. Viron ulkomuseo

Keskustan ulkopuolella sijaitseva Viron ulkomuseo on kiehtova kohde, johon kannattaa ehdottomasti tutustua lomalla. Alueella on joukko erilaisia taloja, joissa kerrotaan virolaisten elämästä historian saatossa. Koko alue on kuin pieni kylä ja aikamatka menneisyyteen.

Vaikka Viron ulkoilmamuseo onkin avoinna ympäri vuoden, on siihen kivointa tutustua tietysti kesäisin. Aikuisten liput ovat yhdeksän euroa, lasten lippujen ollessa halvemmat.

Kotisivut: https://evm.ee/fin/etusivu

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Taidemuseo Kumu

6. Taidemuseo Kumu

Tallinnan museot esittelevät runsaasti taidetta ja yksi arvostetuimpia gallerioita on Kumun taidemuseo. Eri aikakausien taidetta esittelevä museo sisältää myös jonkin verran modernia taidetta.

Kattavaan ja laajaan taidemuseoon on saatavilla erilaisia pääsylippuja. Kaikkiin näyttelyihin voi tutustua kahdeksan euron lipulla, mutta voit lisäksi valita vain esimerkiksi modernintaiteen näyttelyn halvemmalla lipulla. Aukiolot kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä yleisien lomapäivien aikaan museo on usein suljettuna.

Kotisivut: https://kumu.ekm.ee/fi/

Nämä Tallinnan museot soveltuvat lapsille

Museoita löytyy myös lapsille. Monet yllä mainitut museot soveltuvat lapsillekin, mutta lisäksi löytyy muita lapsille ja nuorille suunnattuja paikkoja. Mainituista paikoista on lapsille suunnattua ohjelmaa ja esittelyitä muun muassa näissä museoissa:

  • Viron ulkomuseo
  • Viron merimuseo

Niiden lisäksi lapsiperheiden kannattaa ehdottomasti vierailla Nukketeatterimuseo Nukussa. Erilaisia teatterinukkeja ja esineitä esittelevä museo on kivan pieni, joten lapsetkin jaksavat katsoa näyttelyt läpi. Museoon on kuuden euron pääsymaksu ja se on avoinna tiistaista sunnuntaihin.

Katso mitä kannattaa tehdä lasten kanssa Tallinnassa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Harkitse museokorttia Tallinnaan

Kun suuntaat lomalle Tallinnaan, kannattaa Tallinn Cardin hankinta. Kortti on todella kattava nähtävyys- ja museokortti, jolla matkat kaupungin julkisessa liikenteessä ovat ilmaiset. Pääset tutustumaan yli 40:n kaupungin parhaimmista nähtävyyksistä ja museoista todella edullisesti.

Kortti on saatavilla niin 24, 48 tai 72 tunniksi. Kortin hinnat ovat:

  • 24 tunnin kortti aikuisilta 26 euroa ja lapsilta 15 euroa
  • 24 tunnin kortti aikuisilta 39 euroa ja lapsilta 20 euroa
  • 24 tunnin kortti aikuisilta 47 euroa ja lapsilta 24 euroa

Osta kortti täältä: https://www.visittallinn.ee/fin/tallinncard/hinnat-myyntipisteet/kauppa

Huomioi muuten, että monet Tallinnan museot ovat maanantaisin suljettuina. Näin on melkein kaikissa yllä mainituissa museoissa, varsinkin talvisin.

Tallinnassa järjestetään myös kerran vuodessa museoiden yö, jolloin museot ovat auki läpi yön!

Ota siis pieni irtiotto arkeen – lähde ja koe Tallinnan museot!

Tallinnan museot kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti