Koe taianomainen Budapestin joulutori 2019

Suunnitteletko matkaa Budapestiin joulukuussa? Matka kaupunkiin kannattaa, sillä silloin voit kokea taianomaisen Budapestin joulutorin ja aloittaa joulunodotuksen tunnelmallisesti ja edullisesti!

Eurooppa on täynnä upeita joulumarkkinoita ja Budapestin joulumarkkinat ovat yhdet upeimmista. Kaupungista löytyy runsaasti joulutunnelmaa ja erilaisia torejakin on itse asiassa useampia. Alla katsaus siihen, mikä on paras Budapestin joulutori ja kuinka lähteä kokemaan Budapest joulukuussa.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Upeimmat Budapestin joulumarkkinat 2019

Budapest on siis täynnä jouluista tunnelmaa. Isoimmat kaupungin aukiot ja torit täyttyvät erilaisista kojuista ja joulutapahtumista. Joulutunnelma alkaa kohota usein jo marraskuun puolivälistä ja torit ovat auki Budapestissa usein aivan vuoden loppuun saakka.

Parhaimmat ja isoimmat Budapestin joulumarkkinat järjestetään:

  • Vörösmarty aukiolla 8.11.2019-1.1.2020
  • Budapestin Pyhän Tapanin kirkon edustalla 22.11.2019-1.1.2020

Molemmat torit täyttyvät ihanista kojuista, joissa paikalliset yrittäjät myyvät erilaisia käsitöitä ja tavaroita. Löydät Budapestin joulutorilta taatusti runsaasti lahjaideoita, tuliaisia ja ihania jouluisia sisustusesineitä. Kojut myyvät varsin laadukasta tavaraa eikä torin tarjonta ole kovin hintavaa verrattuna joihinkin muihin Euroopan joulutoreihin.

Erilaisten käsitöiden ja esineiden lisäksi molemmilta Budapestin joulutoreilta löytyy runsaasti paikallisia herkkuja, joita nauttia kirpeässä joulukuisessa säässä. Voit nauttia ihania lämpimiä jouluglögejä ja –viinejä sekä maistella tunnettuja unkarilaisia herkkuja kuten gulassia ja useita paprikalla maustettuja ruokia. Mukaan kotimaahan kannattaa ehdottomasti ostaa juuri mausteita ja paikallisia keksejä!

Budapestin joulutori avoinna myös joulunpyhinä

Jos haluat viettää erilaisen joulun, kannattaa suunnata Budapestiin jouluksi. Kaupunki huokuu lämpöä juuri jouluna ja lisäksi erilaisia tapahtumia riittää myös joulunpyhinä. Esimerkiksi molemmat yllä mainitut joulutorit ovat avoinna niin jouluaattona että läpi joulu- ja Tapaninpäivän.

Vörösmartyn aukion joulutunnelmaa voi ihastella:

  • Jouluaattona klo 10.00-15.00
  • Joulupäivänä ja Tapanina klo 10.00-18.00
Apollo – Budapest

Löydä parhaat lomatarjoukset Budapestiin!

Etsi lomatarjouksia

Jos haluat taas käydä ihastelemassa Pyhän Tapanin kirkon edustalla olevaa joulutoria Budapestissa jouluna, on tori avoinna:

  • Jouluaattona klo 10.00-14.00
  • Joulupäivänä ja Tapanina klo 10.00-18.00

Tänäkin vuonna kannattaa piipahtaa molemmilla joulumarkkinoilla, mutta ehdottomasti juuri Pyhän Tapanin kirkon edustalla. Siellä nimittäin järjestetään erityinen 3D valomaalaus kirkon kylkeen puolentunnin välein klo 16.30-22.00 välillä aina kun tori on auki! Upeat taideteokset kirkon kyljessä ovat näyttävä näky. Lisäksi joulumarkkinoilla on runsaasti paikallisia tanssiesityksiä.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Vörösmartyn aukiolla on myös runsaasti esityksiä eri päivinä. Kuorolaulua ja tanssia voi katsella päivittäin ja lisäksi lapsille on erityistä ohjelmaa. Budapestin joulumarkkinoille voisi siis hyvinkin suunnata vaikka lasten kera!

Ohjelman osalta mitään virallista aikataulua ei vielä ole. Päivittäin tapahtumia on varsin tiheään, etenkin iltaisin, joten kannattaa huoletta suunnata torille ja uppoutua jouluiseen tunnelmaan. Koet taatusti jotakin maagista vierailun aikana!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Lähde jouluksi Budapestiin

Kuten todettua, Budapest on myös viehättävä joulukaupunki. Budapestin joulutori on avoinna läpi pyhien ja monet muutkin paikat avaavat ovensa pyhinä vähäksi aikaa. Toki majoitus ja ravintolat kannattavat varata etukäteen, sillä matkailijoita saapuu kaupunkiin runsaasti.

Huomioi myös, että joulunalusmatkoja järjestävät muun muassa Matkapojat ja Ikaalisten Matkatoimisto. Voit siis suunnata heidän valmismatkapaketin avulla tutustumaan Budapestin joulutoriin. Voit toki rakentaa myös omanlaisesi loman valitsemalla hotellin ja lennot erikseen. Budapestissa riittää joulutorien lisäksi runsaasti kivaa nähtävää, joten kaupunki on ihana pikaiseen kaupunkilomaan! Vierailun ohjelmaan kannattaa ehdottomasti ottaa myös Budapestin kylpylät. Ne avaavat ovensa monesti joulunakin ja virittäytyvät jouluiseen tunnelmaan koko joulukuun.

Tee siis retki ihastuttavalle Budapestin joulutorille!

Lisää tietoa: http://budapestchristmas.com/

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti