Budapestin lentokenttä (BUD) – uudistunut kenttä hyvillä palveluilla

≤Budapestin lentokenttä tekee loman aloittamisesta vaivatonta ja mukavaa. Tässä kaikki mitä sinun tulee tietää tästä uudistuneesta ja modernisoituneesta lentokentästä.

Budapestin lentokentän nimi on Ferenc Liszt International Airport, mutta kenttää kutsutaan tuttavallisemmin Budapestin lentokentäksi. Lentokenttään kuuluu kolme terminaalia, joista terminaali 1 on ollut poissa käytöstä 2012 asti. Lentokentän matkustajamäärät ovat kasvaneet viime vuosina nopeasti ja kentän pääomistajana toimii tällä hetkellä AviAlliance -yritys.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Budapestin lentokentän terminaalit ja palvelut

Kuten mainittua kentällä on käytössä kolme terminaalia. Nämä ovat:

  • Terminaali 1, joka ei siis tällä hetkellä ole käytössä, mutta joka on normaalisti koti halpalentoyhtiöille
  • Terminaali 2A, joka on Unkarin valtion lentoyhtiön pääkäytössä
  • Terminaali 2B, joka on kentän ulkomaanlentojen terminaali

Lentokentän palvelut ovat varsin kattavat ja kentällä on mahdollista tehdä valuutanvaihtoja, vuokrata autoja sekä asioida tax free –myymälöissä. Lisäksi saat apua erityismatkustajana ja lentokentällä onnistuu myös tupakointi siihen varatuilla alueilla sekä erityistiloissa. Palvelut ovat viime vuosina lisääntyneet ja kenttä on nykyään hyvinkin moderni lentokenttä palveluidensa puolesta.

Myymälät

Lentokentän kaupat tarjoavat hyvin ostosmahdollisuuksia loman päätteeksi. Kentältä löytyy perinteistä kauneus- ja kosmetiikkatavaraa sekä laadukkaita koruja ja kelloja. Lisäksi Budapestin lentokentällä toimii muutamia vaateliikkeitä ja Heinemannin suuri tax free –myymälä, josta löydät kaikenlaista tavaraa ruokatarvikkeista leluihin. Voit lisäksi ostella tuliaisia Memories of Budapest –myymälästä.

Apollo – Budapest

Löydä parhaat lomatarjoukset Budapestiin!

Etsi lomatarjouksia

Ravintolat ja kahvilat

Nälän ja janon ei tarvitse antaa yllättää Budapestin lentokentällä. Kentältä löytyy tutut ketjuravintolat ja –kahvilat kuten Burger King ja Costa Coffee. Lisäksi löydät erilaisia kahviloita, joissa nauttia pikku purtavaa tai sitten voit ruokailla kunnolla kentän ravintoloissa. Myös paikallista unkarilaista ruokaa ja juomaa on saatavilla terminaaleissa.

Vuokraa auto Budapestin lentokentältä

Budapestin lentokenttähotelli

Budapestin lentokenttähotelli

Budapestin lentokentän yhteydessä toimii nykyään myös lentokenttähotelli. ibis Styles Budapest Airport avasi ovensa 2018, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Terminaali 2B:stä. Hotelli on edullinen valinta, kun haluat yöpyä aivan lentokentän läheisyydessä. Hotelli tarjoaa valikoiman erikokoisia huoneita edulliseen hintaan. Hotelli soveltuu myös esimerkiksi perheille ja on hyvä valinta jatkolentojen yhteydessä tai silloin, kun sinun tulee olla kentällä aikaisin aamusta.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Budapestin lentokenttä tarjoaa kattavat liikenneyhteydet

Budapestin lentokentän etäisyys keskustasta on vain 16 kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta. Lentokenttä tarjoaa hyvät ja monipuoliset lentokenttäkuljetukset ja liikenneyhteydet keskustaan ja takaisin. Matkan voi taittaa:

Bussilla

Bussi 100E kuljettaa suoraan lentokentältä keskustaan. Lippu maksaa noin 900 Unkarin forinttia, eli vain noin kolme euroa, ja busseja kulkee läpi yön.

Junalla

Voit lisäksi matkata keskustaan junalla, sen kuljettaessa sinut Nyugatin rautatieasemalle. Liput maksavat alle muutaman sadan forintin, eli vain noin euron luokkaa. Lisäksi juna on bussia nopeampi tapa matkata keskustaan.

Junayhteydet lentokentältä suuntautuvat muuallekin Unkariin. Jos esimerkiksi haluat lentokentältä Balatonille rantaloman viettoon, voit ottaa junan suoraan kentältä kohteeseen.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Taksilla

Budapestin lentokentältä löytyy runsaasti takseja, jotka kyydittävät keskustaan sekä muualle lähiympäristöön. Taksiin kuuluu reilun 2 euron aloitusmaksu, kilometrikorvauksen ollessa noin alle euron. Tyypillinen matka keskustaan on noin 26 euron hintainen.

Kentältä toimii myös miniBUD niminen lentokenttäkuljetus. Vaihtoehto on erinomainen esimerkiksi lapsiperheille, sillä tilaviin minibusseihin mahtuu enemmänkin porukkaa. Hintaa määräytyy matkustajien mukaan ja kyydit on mahdollista varata etukäteen.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Budapestin lentokentän (BUD) yhteystiedot

Tässä vielä Budapestin lentokentän yhteystiedot:

Budapestin lentokenttä
H 1675
Budapest Pf 53
Unkari
Puh: +36(0)1 296 7000

Kotisivut: https://www.bud.hu/en

Budapestin lentokenttä kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti