Budapestin kylpylät – Viisi ihanaa vaihtoehtoja lomaan

Tekeekö mielesi kylpylälomalle? Budapestin kylpylät ovat laadukkaita ja edullisia vaihtoehtoja onnistuneeseen ja rentouttavaan kylpylälomaan.

Kylpylälomat ovat ihana tapa ottaa irtiotto arkeen, johon Unkarin pääkaupunki tarjoaa runsaasti laadukkaita vaihtoehtoja kylpylälomaa etsiville. Budapestin kylpylät ovat maailmankuuluja ja niillä on pitkä historia esimerkiksi erityisten terveysvaikutusten ansiosta. Budapestin kylpyläloma on laadukas, mutta edullinen valinta hemmotteluun ja vaihtoehtoja riittää kaikenlaisille lomailijoille!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Parhaat Budapestin kylpylät – Top 5

Mitkä sitten ovat parhaimmat Budapestin kylpylät? Alla esittelyssä suosituimmat ja sopivimmat vaihtoehdot kylpylälomaan kauniissa kaupungissa.

Széchenyin kylpylä Budapestissa

1. Széchenyin kylpylä

Tunnetuin ja suosituin Budapestin kylpylä on maailmankuulu Széchenyi. Uusbarokkityylinen rakennus sijaitsee Budapestin kaupunginpuiston keskellä. Kylpylästä löytyy niin ulko- että sisäaltaita. Voit altaiden lisäksi nauttia monipuolisesta saunavalikoimasta. Vaikka kyseessä ovatkin ulkoilma-altaat, voit nauttia niistä talvellakin, sillä altaat pysyvät lämpimänä ilmojen viiletessäkin. Széchenyin kylpylään voi suunnata varsinkin kaveriporukalla. Siellä järjestetään nimittäin kesäiltoina bileet ja tunnelma on varsin riehakas ja hauska.

Suosittu kylpylä vetää melkoisesti porukkaa, joten kannattaa harkita lipun ostoa etukäteen. Näin pääset jonojen ohi ja säästät usein sievoisen summan rahaa. Hintaan kuuluu lukittava pukukoppi. Hinnat allasbileisiin ovat korkeammat kuin normaalit pääsymaksut. Normaalit pääsymaksut ovat noin 20 euron luokkaa.

Kotisivut: http://www.szechenyibath.hu/

Voit ostaa lippuja etukäteen tästä:

Apollo – Budapest

Löydä parhaat lomatarjoukset Budapestiin!

Etsi lomatarjouksia

Gellértin kylpylä Budapestissa

2. Gellértin kylpylä

Gellért on toinen tunnettu kylpylä kaupungissa ja se toimii yhden ihanimman Budapestin kylpylähotellin yhteydessä. Danubius Hotel Gellert on siis hyvä valinta, jos haluat laadukkaan kylpyläloman sekä kokea juuri Gellértin ihanuuden. Kylpylään voi tutustua tosin muutenkin.

Jugendhenkinen kylpylä sisältää niin kuumia että kylmiä ulko- ja sisäaltaita. Lisäksi voit varata erilaisia hoitoja sekä nauttia mukavista saunatiloista. Hotellin asukkaat voivat kokea Gellértin maksutta, mutta muuten sisäänpääsymaksu on noin 20 euron luokkaa. Hoitojen hinnat voit nähdä etukäteen netistä.

Kotisivut: http://www.gellertbath.hu/

Osta liput Gellértin kylpylään täältä >>

Lukácsin kylpylä Budapestissa

3. Lukácsin kylpylä

Lukács kylpylä on toiminut jo vuodesta 1884 ja se on suosittu erityisesti erilaisten terveysvaikutusten johdosta. Kylpylän kuumat lähteet ovat nimittäin ravinnerikkaita ja erilaisia terveyshoitojakin on saatavilla todella runsaasti. Miltä kuulostaisi esimerkiksi hiilihappokylpy? Erikoishoitojen ja kuumien altaiden lisäksi kylpylästä löytyy kaksi normaalia uima-allasta. Kylpylän hinnat sisäänpääsyn osalta ovat alle 15 euroa.

N. 150m päässä tästä kylpylästä on Csaszar Hotel.

Kotisivut: http://en.lukacsfurdo.hu/

Rudasin kylpylä Budapestissa

4. Rudasin kylpylä

Vaatimattomampi, mutta silti ihastuttavimpiin Budapestin kylpylöihin kuuluu Rudasin terveyskylpylä. 1600-luvulla rakennettu kylpylä on tunnettu terveysvaikutuksistaan kuumien kylpyjen osalta. Myös täällä järjestetään viikonloppuisin yölliset bileet, jotka ovat kuitenkin huomattavasti rauhallisemmat ja tunnelmallisemmat. Hinnat ovat päivisin alle 15 euroa ja öisin noin 17 euroa.

Kotisivut: http://en.rudasfurdo.hu/

Osta Rudas Spa – hyvinvointi- ja illalliselämys täältä >>


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Palanituksen maauimala Budapestissa

5. Palatinuksen maauimala

Vaikka monet Budapestin kylpylät lasten kanssa eivät ole kovin suositeltavia, löytyy kaupungista silti paikkoja lapsillekin. Budapestin kylpylät lapsille tarjoavat vesiliukumäkiä, aaltokoneita ja muita hauskutuksia ja niitä löytyy esimerkiksi Palatinus –maauimalasta. Palatinuksessa on lisäksi kylmä- ja kuuma-altaita sekä tilaa auringonottoon. Kylpylän hinnat ovat alkaen 10 euroa, joten paikka on varsin edullinen juuri lapsiperheille.

Kotisivut: http://en.palatinusstrand.hu/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Milloin kokea Budapestin kylpylät?

Voit kokea Budapestin kylpylät talvella ja kesällä, sillä monet niistä tarjoavat kuuma-altaita ulkonakin. Kirpeässä ilmassa kylpeminen on varsin ihana kokemus eikä kylpylälomaa siis tarvitse unohtaa talvipakkasillakaan. Lisäksi toki monet kylpylät ovat täynnä sisäaltaita, joten loma kylpylässä onnistuu läpi vuoden.

Mitä kannattaa ottaa huomioon kylpylöihin mentäessä?

Kuten mainittua, Budapestin kylpylät eivät aina halua lapsia asiakkaiksi, joten kannattaa suunnata lapsille soveltuviin kylpylöihin. Niitä on Palatinuksen lisäksi esimerkiksi kiva Aquaworld.

Tämän lisäksi on hyvä muistaa:

  • Hygienia altaissa on hyvä, mutta muista peseytyä ennen ja jälkeen uimisen.
  • Uimapuvut ja bikinit sopivat vaatetukseksi – kannattaa ottaa omat uikkarit mukaan, sillä aina niitä ei voi lainata kylpylöistä. Uimahattu vaaditaan joihinkin altaisiin, mutta niitä saa usein itse kylpylästä.
  • Liput on hyvä ostaa etukäteen varsinkin suosituimpiin kylpylöihin ja vilkkaimpaan sesonkiaikaan.
  • Joissakin kylpylöissä on eri vuorot miehille ja naisille – tarkista tämä ennen vierailua!

Budapestin kylpylät ovat maailmankuuluja ja todella laadukkaita. Jos siis haluat ihanan ja rentouttavan loman, valkkaa sopiva kylpylä listalta ja suuntaa Budapestiin!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Budapestin kylpylät kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti