Budapestin hintataso 2020 – edullinen lomakohde hemmotteluun

Budapestin hintataso tekee kaupungista loistavan lomakohteen. Edullinen hintataso takaa lomamahdollisuuden monenlaisella budjetilla ja lomaan voi lisätä pientä luksusta ilman suurta hintalappua.

Unkari on yleisesti ottaen edullinen maa Suomen hintatasoon vertailtaessa ja vaikka maan pääkaupunki onkin monia muita paikkoja hintavampia, on Budapestin hintataso silti houkutteleva. Kauniissa kaupungissa on mahdollista viettää edullinen ja laadukas loma, nauttien esimerkiksi kaupungin ihanista kylpylöistä ilman lomabudjetin räjähtämistä käsiin. Lisäksi lomalainen voi tehdä kaupungissa edullisia tuliaislöytöjä. Tässä katsaus Budapestin hintatasoon.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...
Budapestin hintataso 2020
Asia Hinta
Hostelli 15-25€
Hotelli – 3 tähteä 45€
Hotelli – 4 tähteä 60€
Hotelli – 5 tähteä 100€
Ateria – edullinen ravintola 6-7€
Ateria – McDonald’s 5€
Olut – ravintolassa 1,5-2€
Coca-Cola – ravintolassa 1€
Cappuccino 1,5€
Vesipullo 1,5L – kaupassa 0,35€
Taksi – aloitus 2-2,3€
Taksi – per km 0,9-1€
Bussilippu – per suunta 1,1€
Bensa – per litra 1,2€

Kattava lista Budapestin hintatasosta: https://www.numbeo.com/cost-of-living/in/Budapest?displayCurrency=EUR

Apollo – Budapest

Löydä parhaat lomatarjoukset Budapestiin!

Etsi lomatarjouksia

Budapestin lennot ja matkat eivät kuluta kukkaroa

Edullisten matkojen löytäminen Budapestiin on varsin helppoa. Matkan hinta riippuu toki hieman matkustusajankohdasta, mutta yleisesti ottaen lentojen hinnat pysyvät kauttaaltaan muutamassa sadassa eurossa. Satasellakin on mahdollista löytää hyvät lennot kunhan vain vertailet vaihtoehtoja ja olet joustava matkustusaikojen suhteen.

Majoittuminen Budapestissa takaa runsaasti vaihtoehtoja. Hotellien hinnat ovat keskimääräisesti:

  • 30 euron luokkaa kahden tähden hotellissa
  • noin 45 euron hintaista kolmen tähden hotellissa
  • hieman alle 60 euroa neljän tähden hotellissa
  • päälle 100 euron viiden tähden hotellissa

Hieman jotakin erikoisempaa etsivien kannattaa valita Budapestin kylpylä majapaikaksi. Kylpylä kuuluu yleensä majoituksen hintaan ja ne ovat kaupungissa todella laadukkaita pieneen hemmotteluun.

Budapestin hintataso kutsuu herkuttelemaan

Budapest on varsinainen herkuttelijan unelmakohde ja kaupungin kahvilat ja ravintolat houkuttelevat nauttimaan antimista. Herkuttelu Budapestissa ei todellakaan tuhoa matkabudjettia, vaan pääset nauttimaan aterioita edullisesti. Edulliset ravintolat maksavat vain noin kuuden euron luokkaa aterialta. Pikaruokaravintoloissa syöminen on tietenkin vielä edullisempaa ja katuruokakojuja kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Perinteistä unkarilaista ruokaa kannattaa kaupungissa maistella – esimerkiksi Hoppacska tekee loistavia unkarilaisia voileipiä, jotka kelpaavat hieman isompaankin nälkään. Ruoka elintarvikeliikkeistä ostettuna on lisäksi todella edullista, joten esimerkiksi pikku purtavaa on hyvä ostaa paikallisista kaupoista hotelliin tai majapaikkaan.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Liikkuminen Budapestissa on edullista

Julkinen liikenne on Budapestissä varsin kätevä tapa liikkua ja nähdä kaupunkia. Vaikka monet Budapestin nähtävyydet ovatkin kävelymatkan etäisyydellä toisistaan keskustassa, kannattaa bussiin tai metroon hypätä, kun haluat nähdä kaupunkia laajemmin.

Hintataso lippujen osalta julkisiin on noin 350 unkarin forinttia, eli noin euron. Kannattaa kuitenkin harkita joko sarjalipun ostoa noin 9 eurolla tai päivälippua vielä edullisemmin noin viiden euron hintaan. Taksi kaupungissa on hieman Suomen hintatasoa halvempi liikkumismuoto ja esimerkiksi lentokentältä keskustaan voi hyvinkin matkata taksilla. Muuten kannattaa kuitenkin suosia julkista liikennettä, varsinkin jos haluat pitää lomabudjetin tiukkana.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Tee ostoksia Budapestissa edullisesti

Budapestin lomalla voi tehdä ostoksia varsin laadukkaissa liikkeissä. Budapestin hintataso on Suomea edullisempi lähes kaikessa, joten tuliaisten tekoon ei mene suurtakaan rahasummaa. Keskustan Váci utca –katu on täynnä ostospaikkoja, mutta hintatietoisen kannattaa niitä vältellä ja suunnata mieluummin esimerkiksi kadun pohjoispään Nagy Vásárcsarnok –kauppahalliin.

Parhaita ostoksia Budapestissa ovat:

  • paikalliset käsityöesineet, kuten posliinitavarat sekä keramiikka
  • elintarvikkeet, kuten mausteiset ja kuivatut makkarat sekä unkarilainen viini
  • vaatteet, varsinkin outlet –myymälöistä ostettuna
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Budapestin nähtävyydet eivät maksa hurjasti

Ostosten ja herkuttelun lisäksi Budapestin hintataso mahdollistaa erilaisista nähtävyyksistä nauttimisen varsin edullisesti. Monet nähtävyydet ovat ilmaisia, mutta maksullisiinkaan museoihin ja gallerioihin eivät liput yleensä maksa juuri 15 euroa enempää, lippujen ollessa usein huomattavasti alle 10 euron.

Kuten mainittua, Budapestin kylpylät ovat todella laadukkaita ja suosittuja. Monet kuuma-altaat sisältävät runsaasti mineraaleja ja vitamiineja, joilla on näytetysti parantavia vaikutuksia. Kylpylöihin voi tutustua vaikkei niiden yhteydessä olevissa hotelleissa yöpyisikään, lippujen hintojen vaihdellessa 10-20 euron välillä.

Budapestin hintataso on siis edullinen ja kaupungin laadukkaat palvelut sekä nähtävyydet takaavat lomaan pientä luksusta ilman lomabudjetin tuhoamista!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti