MatkapojatMatkapojat

Tunnelmallinen ja kaunis Prahan joulutori 2019 on koettava

Jouluista tunnelmaa etsivien kannattaa käydä katsastamassa Prahan joulutori. Tšekin pääkaupungin perinteiset joulumarkkinat viehättävät aitoudellaan ja tunnelmallisella miljööllä, joka rentouttaa ja ilahduttaa sopivasti.

Joulu Prahassa on täynnä tunnelmaa sekä erilaisia markkinoita. Jouluaiheisia tapahtumia löytää ympäri kaupungin vain kävelemällä tunnelmallisilla kaduilla paikasta toiseen. Tunnelmallisin Prahan joulutori löytyy kuitenkin ehdottomasti kaupungin vanhasta kaupungista. Keskiaikaiset rakennukset ja tunnelmalliset kojut luovat todella perinteikkään tunnelman. Tässä hieman tietoja kuinka ihastua juuri Prahan joulutoriin ja tunnelmaan, sekä vinkit kuinka matkata jouluksi Prahaan.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Mistä löydät Prahan joulumarkkinat 2019?

Praha jouluna tarkoittaa tunnelmallisia markkinoita ja leppoisaa joulutunnelmaa. Markkinoita löytyy kaupungista runsaasti ja pieniä joulukojuja on yksittäisissä ryppäissä ripoteltuna vähän sinne tänne. Tämä tekee kaupungista todella viehättävän ja luo ainutlaatuisen fiiliksen lomaan.

Kaikki Prahan joulutorit ovat avoinna yleensä marraskuun viimeisestä päivästä tai joulukuun ensimmäisestä päivästä aina tammikuun kuudenteen päivään. Jouluista tunnelmaa Prahasta löytyy siis uuden vuoden aikaankin.

Apollo – Praha

Löydä parhaat lomatarjoukset Prahaan!

Etsi lomatarjouksia

Tunnetuimmat torit löytyvät:

  • Vanhankaupungin aukiolta
  • Venceslauksen aukiolta
  • Pyhän Yrjön basilikan edustalla

Kuten todettu, pieniä kojuryppäitä ja jouluisia tapahtumia on kuitenkin Prahassa joulun aikaan löydättävissä lähes mistä tahansa. Jos tykkäät hypätä luistimien päälle, niin suuntaa juuri vanhaan kaupunkiin. Luistinrata löytyy sieltä Ovocny Trh -kadulta.

ApolloApollo

Prahan joulutori vanhassa kaupungissa ihastuttaa

Tunnetuin ja ihastuttavin Prahan joulutori löytyy ehdottomasti juuri vanhasta kaupungista. Vanhankaupungin aukiolta löytyy juuri joulun alla suuri ja kauniisti koristeltu joulukuusi, joka tuodaan paikalla Liberecin alueelta. Päivittäin siihen sytytetään kauniit jouluvalot aina klo 16.30 ja tapahtumaa kannattaa ehdottomasti mennä seuraamaan. Itse asiassa seremoniallinen valojen sytytys tehdään useita kertoja päivässä, aina tunnin välein kunnes ne vihdoin jätetään palaamaan klo 21.30 yhtäjaksoisesti aamuun saakka.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Torilta löytyy lisäksi kauniita ja värikkäitä puukojuja. Niissä myydään hyvin perinteistä joulutori tavaraa, niin käsintehdyistä koruista aina erilaisiin jouluherkkuihin. Hunajaviiniä, eli Medovinaa, kannattaa ainakin maistella ilmojen ollessa kirpeimmillään. Lisäksi ihanat BBQ makkarat ovat loistava herkku Prahan joulutorilla. Suklaat ja muut makeiset ovat lisäksi kiva tuliais- ja lahjaidea!

Prahan kaunis joulutori on avoinna tänä vuonna 30.11.2019-6.1.2020. Kojut ovat avoinna päivittäin klo 10.00-22.00. Erilaisia tapahtumia on päivittäin muun muassa konserttien ja joulupukin esiintymisen osalta.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Jouluksi Prahaan

Praha jouluna tarjoaa runsaasti mukavaa ja rentouttavaa tekemistä. Ravintoloita on runsaasti auki aattona ja joulupäivänä, mutta pöytävaraukset on ehdottomasti tehtävä etukäteen. Aattona järjestetään paljon erilaisia baletti ja teatteriesityksiä, joten niitä kannattaa mennä nauttimaan. Esityksiä on lisäksi saatavilla joulupäivänä. Prahan joulumarkkinat ovat avoinna niin aattona että joulupäivänä ja tapaninpäivänä. Myös jotkin muut kaupat avaavat ovensa joulunkin aikaan. Huomioi kuitenkin, että Prahan julkinen liikenne ei operoi normaalien aikataulujen mukaan joulun pyhinä – liikkumaan kuitenkin pääsee!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Näin koet Prahan jouluna

Jos haluat suunnata katsastamaan Prahan joulutorin ja jouluisen tunnelman, loman suunnittelu on helppoa. Sopivia lentoja ja majoituspaikkoja voi etsiä suosituista matkaportaaleista. Joulun alus ja joulu ovat tietenkin suosittua aikaa matkata, joten kannattaa olla varausten suhteen ajoissa. Toisaalta äkkilähdöllä saatat päästä hyvinkin edullisesti jouluiseen tunnelmaan. Katsasta lisäksi Ikaalisten Matkatoimiston ja Matkapoikien joulumatkat. Molemmat tarjoavat matkoja tänäkin vuonna juuri Prahaan!

Prahan joulutori on siis loistava tapa aloittaa joulunodotus!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti