MatkapojatMatkapojat

Praha joulukuussa – olutta, markkinoita ja ostoksia

Jos mielesi halajaa tunnelmallista joulumenoa ja hyviä ruokapaikkoja, ota suunnaksi Praha. Praha joulukuussa on laadukasta kaupunkilomailua parhaimmillaan!

Tšekin pääkaupunki Praha on ihastuttava matkakohde, jonka suosio vain kasvaa vuosi vuodelta. Praha on joulukuussa varsinkin mukava, sillä kaupungin jouluvalot ja –markkinat hurmaavat matkaajan. Alla vinkit, jos suuntaat Prahaan joulukuussa.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Prahan sää joulukuussa

Praha tarjoilee joulukuussa mukavat säät loman viettoon. Kaupungin talvikausi on juuri aluillaan ja joulukuu on vielä varsin leutoa aikaa. Joulukuun lämpötilat liikkuvat siinä 10 asteen tienoilla, vaikkakin joskus ilmat voivat toki olla lähempänä pakkaslukemia. Lumen mahdollisuus on siis olemassa. Toisaalta Praha on melko vähäsateinen läpi vuoden, joten inhottavia koleita sateita ei juuri tarvitse pelätä!

Tekemistä ja nähtävää joulukuussa

Praha on joulukuussa oiva kaupunkikohde herkkujen maisteluun sekä ostoksien tekoon. Prahassa kannattaa ehdottomasti maistella kuuluisia tšekkiläisiä oluita, joita on saatavilla kaupungin lukuisissa kuppiloissa ja ravintoloissa. Voit myös tehdä opastetun kierroksen Prahan eri panimoihin ja tutustua näin oluen saloihin!

Tšekkiläinen ruokakulttuurikin on kiehtova ja siihen kannattaa ehdottomasti tutustua. Varsinkin kun ilmat ovat viileämmät, ovat lämpöiset Prahan ravintolat ihanine herkkuineen houkuttava valinta päivän viettoon.

Apollo – Praha

Löydä parhaat lomatarjoukset Prahaan!

Etsi lomatarjouksia

Maistele ainakin:

  • Olutgulassia ja paistettua juustoa
  • Mansikoilla ja aprikooseilla täytettyjä taikinanyyttejä
  • Prahan kinkkua

Praha on joulukuussa todella kuvauksellinen ja kaupungin katuja on ihana kävellä kirpeässä säässä. Kauniita nähtävyyksiä ovat ainakin Petřínin näköalatorni ja Kaarlen silta. Prahan museoihin voi suunnata lämmittelemään ilmojen viiletessä ja näistä säveltäjä Antonín Dvořákin museo sekä Prahan kansallismuseo ovat ihastuttavia museoita mielenkiintoisine näyttelyineen.

Mikäli aikeissasi on viettää joulu Prahassa, kannattaa muistaa, että liikkeet ja nähtävyydet ovat kiinni joulupyhinä. Prahan kaupat olivat ennen auki pyhinäkin, mutta nykyään on turha suunnata ostoksille joulupäivänä!

ApolloApollo

Praha tarjoaa joulukuussa runsaasti joulutunnelmaa

Praha tarjoilee joulukuussa loistavat puitteet joulutunnelmaan virittäytymiseen. Vanhassa kaupungissa, eli Staré Městossa, pidettävät joulumarkkinat ovat yhdet Euroopan suosituimmista. Ne ovat suositut kattavan tuotevalikoimansa puolesta, sekä idylliset ympärillä olevien kauniiden rakennusten luoman tunnelman ansiosta. Markkinoilta voi löytää runsaasti jouluherkkuja sekä kauniita käsitöitä vaikkapa pukinkonttiin laitettavaksi. Prahan vanhankaupungin joulumarkkinat ovat avoinna läpi joulukuun.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Prahan joulumarkkinoiden lisäksi jouluista tunnelmaa on mahdollista kokea muun muassa:

  • Joulumarkkinoilla Rauhanaukiolla, Prahan linnassa sekä Venceslauksen aukiolla
  • Vuosittaisessa joulunäyttelyssä Betlehemin kappelissa
  • Vanhankaupungin luistinradalla

Jouluiset tapahtumat Prahassa sisältävät lisäksi runsaasti konsertteja kaupungin historiallisissa kirkoissa. Näihin kannattaa suunnata, jos kaunis joulumusiikki kiehtoo. Mikäli olet Prahassa juuri 5. päivän aikaan, juhlii kaupunki silloin perinteisesti joulukauden alkua ja varsinkin vanhakaupunki on täynnä erilaista jouluista toimintaa.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Minne Prahassa kannattaa suunnata?

Praha on joulukuussa varsin suosittu matkakohde, joten suosituimmat hotellit täyttyvät varsin nopeasti. Voit kuitenkin löytää hyviä tarjouksia monilta matkasivustoilta, joten niihin kannattaa tarttua.

Mikäli matkaat jouluksi Prahaan, on vanhakaupunki ehdottomasti paras paikka majapaikan etsintään. Sieltä löytyvät kaikki jouluiset tapahtumat ja tämä kaupunginosa on varsin idyllinen juuri tähän aikaan vuodesta. Jos taas mielit ostosmatkalle, kannattaa suunnaksi ottaa Prahan keskustan uudet osat, eli Nové Měston alue.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Praha joulukuussa on täynnä lämpöä ja makunautintoja. Tämä ihana kaupunki on arkkitehtuuriltaan valloittava ja siellä onnistuu lyhytkin loma varsin edullisesti. Varaa siis jouluinen matka Prahan tunnelmaan!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti