Mitä tehdä Prahassa lomalla?

Keski-Euroopan ihanimpiin kohteisiin lukeutuva Praha on kiehtova ja salaperäinen. Tässä vinkit siihen mitä tehdä Prahassa seuraavalla lomalla.

Tšekin pääkaupunki Praha on ihastuttava kaupunkikohde. Sinne voi huoletta matkata ympäri vuoden, kaupungin tarjotessa runsaasti erilaisia elämyksiä vuoden jokaisena päivänä. Jos siis kaunis arkkitehtuuri, maistuva ruoka- ja juomakulttuuri, sekä mielenkiintoinen historia ja kulttuuritarjonta kiehtovat, ota suunnaksi Praha. Alla vinkit siihen mitä tehdä Prahassa loman aikana.

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Tekemistä riittää ympäri vuoden

Tekemistä Prahassa riittää runsaasti läpi vuoden. Prahan parhaimmat nähtävyydet ovat vuoden ympäri ja niissä saa päivänsä kulumaan helposti.

Prahan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvat muun muassa:

  • Hradčany –linna-alue
  • Pyhän Vituksen tuomiokirkko
  • Kaarlensilta

Näiden nähtävyyksien lisäksi on monia muita kiehtovia juttuja, mitä tehdä Prahassa. Kaupungissa kannattaa esimerkiksi vierailla sen kauniilla puistoalueilla. Näistä Wallensteinin puisto on kaunista aluetta kävelyretkeen. Tämän lisäksi kannattaa käydä Staroměstské náměstíllä eli vanhankaupunginaukiolla ihastelemassa astronomista kelloa.

Ostoksilla käynti on hauskaa tekemistä mitä voi tehdä Prahassa läpi vuoden. Prahan hintataso on Suomeen nähden edullisempi, joten kaupungista on kiva tehdä löytöjä kotiin viemisiksi sekä tuliaisiksi. Parhaimpiin ostosalueisiin kuuluvat muun muassa Náměstí Republiky eli Tasavallanaukio sekä Na příkopě –kävelykatu. Prahan lukuisat aukiot täyttyvät kesäisin erilaisista toritapahtumista, joissa varsinkin tuoreiden hedelmien osto on edullista. Nappaa siis muutama herkku torilta ja suuntaa vaikkapa puistoon istuskelemaan ja nauttimaan auringosta!

Mitä tehdä Prahassa sään yllättäessä?

Prahan voi matkata läpi vuoden. Keväisin ja kesäisin ilmat ovat lämpimät ja kadut täyttyvät erilaisista tapahtumista ja näyttelyistä. Syksyllä ja talvella lämpötilat tippuvat toki kesän lukemista, mutta ilmasto on silti varsin leutoa ja leppoisaa Suomeen verrattuna. Joulumarkkinoilla vierailu on parasta mitä tehdä Prahassa talvella ja syyskuussa kaduilla voi puolestaan juhlistaa maan viinifestivaaleja.

Entäpä sitten jos sää yllättää? Mitä tehdä Prahassa sateella tai kylmien ilmojen vallitessa? Vaikka Prahassa onkin ihana kävellä kauniiden rakennusten katveessa romanttisilla kaduilla, riittää kaupungissa paikkoja joihin hakeutua ilmojen ollessa ankeat.


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Prahan tunnelmalliset ravintolat ovat kivoja ja niissä tarjoillaan herkullista ruokaa. Tšekkiläiseen keittiöön kuuluvat mureat liha- ja perunaruuat, mutta kaupungista löytyy lisäksi runsaasti maittavaa kasvisruokaa. Pubit ja baarit taas tarjoavat oivan tilaisuuden tutustua paikalliseen olueen, joka on todella edullista – tuopin hinta on usein vain euron luokkaa!

Kuntoilu on erikoinen juttu mitä tehdä huonollakin säällä. Kaupungissa on nimittäin suuri urheilukeskus, jossa voi kuntoilla ihan jokainen vaikkapa sulkapalloa pelaamalla. Hotel Olšankassa on lisäksi iso sauna-osasto, jossa rentoutua kuntoilun jälkeen.

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Tekemistä Prahassa lapsille ja nuorille

Entäpä sitten jos olet suuntaamassa Prahaan lapsien kanssa. Mitä tehdä lasten kanssa Prahassa? Tšekki on hyvin lapsiystävällinen maa, joten Praha soveltuu hyvin juuri lapsiperheiden lomakohteeksi. Tekemistä Prahassa nuorille ja pienemmillekin perheenjäsenille riittää taatusti.

Apollo – Praha

Löydä parhaat lomatarjoukset Prahaan!

Etsi lomatarjouksia

Erityisesti lapsille soveltuvia kohteita ovat:

  • Petřinin kukkulan peilitalo
  • Prague Zoo eläintarha
  • Prahan lelumuseo
  • Pienoismallimuseo

Näiden kohteiden lisäksi kannattaa harkita nukketeatterinäytöstä. Nukketeatterit ovat kiehtovimpia juttuja, mitä tehdä Prahassa lasten kanssa, eikä näytösten hinnat ole kovin korkeita – lippuja kannattaa etsiä netistä etukäteen, jotta voit säästää hinnoissa!

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Antaudu Prahan lumoihin

Tšekin pääkaupunki on oiva matkakohde, soveltuen kaupunkilomaan läpi vuoden. Koska voit valita tekemistä runsaasta tarjonnasta, kaupunkiin voi suunnata niin lapsien kuin aikuisten kavereidenkin kanssa. Tänne voi tulla hauskanpitoon tai romanttisen viikonloppuloman viettoon!

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti