MatkapojatMatkapojat

Tärkeimmät Prahan nähtävyydet + 4 ilmaista tärppiä

Astronomisia kelloja ja kauniita kivikirkkoja – Prahan nähtävyydet ovat mielenkiintoinen sekoitus uutta ja vanhaa. Tässä katsaus kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Tšekin pääkaupunki Praha on loistelias matkustuskohde. Kaupunki on edullinen, tarjoten mielenkiintoista tekemistä niin kaveriporukalle, että koko perheelle. Parhaat Prahan nähtävyydet vievät aikamatkalle historiaan ja monia nähtävyyksiä pääsee ihastelemaan jopa ilmaiseksi!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Parhaat Prahan nähtävyydet

Aloitetaan tutkimalla niitä parhaimpia Prahan nähtävyyksiä. Nämä kannattaa nähdä varsinkin, jos olet kaupungissa ensimmäistä kertaa.

Prahan linna

1. Prahan linna

Tärkeimmät Prahan nähtävyydet vievät ajassa taaksepäin ja tämänkaltaisen aikahypyn pääsee parhaiten kokemaan Prahan Linnassa. Linnoitus on maailman suurimpia muinaislinnoja ja sen alueella riittääkin tutkittavaa. Vaikka linnaa voi osittain tutkia ilmaiseksi, on moniin mielenkiintoisiin osioihin pääsymaksu. Linnoituksen alueelta löytyy:

 • Kirkkoja, kuten kuuluisa Pyhän Vituksen katedraali
 • Museoita
 • Palatseja, kuten Kuninkaanpalatsi
 • Puutarhoja

Kotisivut: https://www.hrad.cz/en/prague-castle-for-visitors

Apollo – Praha

Löydä parhaat lomatarjoukset Prahaan!

Etsi lomatarjouksia

Vrch Petřín -kukkula

2. Petrínin näköalatorni

Petrínin kukkulalta löytyy kaunis näköalatorni, joka muistuttaa matkailijaa varmasti Eiffel-tornista. Näköalatasanne onkin rakennettu kaupunkilaisten toiveesta saada samanlainen torni Prahaan. Torniin pääsee nousemaan edullisesti kipuamalla 299 porrasta, mutta lisämaksusta huipulle voi hurauttaa myös hissillä.

Kotisivut: http://en.muzeumprahy.cz/198-the-petrin-observation-tower/

ApolloApollo

Prahan Kafka-museo

3. Kafka-museo

Erikoiset nähtävyydet Prahassa voivat tutustuttaa esimerkiksi Kafkan maailmaan. Kafka-museossa pääsee tutustumaan mielenkiintoisen taiteilijan maailmaan erilaisten valokuvien ja käsikirjoitusten avulla. Museo on mukavan pieni, mutta silti mielenkiintoinen ja opettavainen.

Muita hyviä museoita Prahassa ovat muun muassa:

 • DOX –nykytaiteen, arkkitehtuurin ja designin keskus
 • Juutalainen museo
 • KGB –museo
 • Tšekin kansallismuseo

Kotisivut: https://kafkamuseum.cz/en/


Apollo
Säästä jopa 45 % kesän lomista

Varmista kesäfiilis parhaaseen hintaan suosituimpina lomakuukausina heinä- tai elokuussa.

Tutustu tarjouksiin tästä »

Žižkovin televisiotorni

4. Žižkovin televisiotorni

Prahan nähtävyydet vievät korkeuksiin myös Žižkovin televisiotornissa. Prahan korkeimman rakennelman näköalatorni on 93 metrin korkeudessa, jonka tornissa toimii myös laadukas ravintola. Tornin erikoisuuksiin kuuluvat jättimäisiä vauvoja esittävät patsaat, jotka kiipeilevät pitkin tornia.

Kotisivut: https://www.towerpark.cz/en/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Ilmaiset Prahan nähtävyydet

Kuten todettua, monia parhaimpia nähtävyyksiä Prahassa pääsee ihastelemaan ilmaiseksi. Kun siis haluat kokea kaupungin monipuolisen historian, kannattaa tutustua näihin ilmaisiin nähtävyyksiin.

Prahan astronominen kello

5. Prahan astronominen kello

Prahan tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluva Prahan astronominen kello sijaitsee Raatihuoneen seinässä, kaupungin vanhan keskustan alueella. Kello on rakennettu jo 1400-luvun alussa, sen näyttäessä kuun ja auringon sijainnin. Tasatunnein kello esittää huikean esityksen luurankoineen ja apostoleineen – esitystä voi siis mennä katsomaan aukion laidalla ilmaiseksi!

Kotisivut: https://www.prague.eu/en/object/places/3129/astronomical-clock

Kaarlensilta Prahassa

6. Kaarlensilta

Tšekin kansallisiin symboleihin kuuluvaa Kaarlensiltaa voi myös ihastella ilmaiseksi Prahassa. Silta koostuu kuudestatoista kaaresta, yhdistäen kaupungin pienen puolen, Malá Stranan, ja vanhankaupungin, Staré Meston, toisiinsa. Siltaa koristavat upeat pyhimyspatsaat, joista Pyhän Johanneksen Nepomukilaisen patsaan koskettamisen uskotaan tuovan onnea.

Prahan kultainen kuja

7. Kultainen kuja

Zlatá ulicka, eli Kultainen kuja, on katu aivan Pyhän Vituksen katedraalin vieressä. Historiallisen kadun talot ovat upean värikkäitä ja hauskoja, mutta kapealla kujalla on myös mielenkiintoinen historia. Alkemistit, mystikot ja muut salatieteisiin perehtyneet okkultistit asustelivat kadulla 1300-1500-luvuilla.

Prahan Tanssiva talo

8. Prahan Tanssiva-talo

Prahan suosituimmat nähtävyydet ovat täynnä mielenkiintoista arkkitehtuuria ja niistä hauskin esimerkki on ehdottomasti Prahan Tanssiva-talo, Tancící dum. 1990-luvulla rakennettu talo eroaa muista kaupungin historiallisista rakennuksista melkoisesti leikkisällä ulkoasullaan. Arkkitehtuuria voi ihastella ulkoapäin ilmaiseksi ja voit vierailullasi piipahtaa myös talon suositussa ravintolassa.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Nähtävää Prahassa riittää kesällä ja talvella

Mikä parasta, Prahan nähtävyydet viehättävät niin kesällä, että talvella. Kaupungin parhaimpia nähtävyyksiä kesällä ovat myös nämä upeat puistot ja ulkoilmakohteet:

 • Wenceslasin aukio
 • Stromovkan puisto
 • Vanha juutalainen kortteli
 • Wallensteinin palatsipuutarha

Mutta kaupunkia kannattaa harkita myös talvilomakohteeksi. Joulun alla Prahan joulumarkkinat ovat upean tunnelmalliset. Talvella kaupungissa viihdyttävät myös laadukkaat ravintolat ja pubit, joissa voi tutustua paikallisiin juomiin. Löytyypä Prahasta sopivasti myös ostosmahdollisuuksia!

Nähtävyydet Prahassa sopivat lisäksi koko perheelle. Lapsille löytyy paljon mielenkiintoista ihmeteltävää jo ihan upean kaupungin arkkitehtuurin muodossa. Museot ja puistot pitävät myös otteessaan ja aikuiset voivat aina suunnata tutustumaan lisäksi Prahan upeaan yöelämään. Ei siis muuta kuin Prahan matkan suunnitteluun!

Prahan nähtävyydet kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti