Mielenkiintoisimmat Prahan museot – taidetta, historiaa ja makuja

Tšekin kaunis pääkaupunki Praha tarjoaa museoiden ystäville runsaasti nähtävää. Katsasta siis tästä parhaat Prahan museot seuraavaan lomaasi.

Prahan kaupunki tarjoaa värikkään historian ja hurjan paljon tunnettuja taiteilijoita. Siksi Prahan museot vievätkin matkailijan niin taiteen syövereihin, että kiinnostaviin historiallisiin museoihinkin. Pääseepä kaupungissa lisäksi nauttimaan vielä hieman herkkujakin museoretkellänsä!

Artikkeli jatkuu alla
Artikkeli jatkuu...

Prahan parhaat museot

Mitkäpä siis ovat ne parhaat museot, jotka Prahassa tulisi kokea? Vierailu kannattaa ainakin näissä kohteissa:

Prahan kansallisgalleria

1. Kansallisgalleria – Národni galerie Praha

Prahan kansallisgalleria on taiteen ystävien unelmakohde. Suuren gallerian kokoelmat ovat todella mielenkiintoiset ja laadukkaat. Lipulla pääset kaikkiin gallerian pysyviin näyttelyihin. Lisäksi gallerian vaihteleviin näyttelyihin voi ostaa liput, mikäli ne ovat sinua kiinnostavia. Kansallisgalleriaan kuuluvat muutkin Prahan kiehtovat taidemuseot, kuten esimerkiksi seuraavan mainittava modernin taiteen museo.

Kotisivut: https://www.ngprague.cz/en/

Apollo – Praha

Löydä parhaat lomatarjoukset Prahaan!

Etsi lomatarjouksia

Prahan Modernin taiteen museo

2. Modernin taiteen museo – Veletrzní Palác

Kuten todettua, galleriat ovat jaettu hieman eri osiin ja ehkäpä vielä upeampi taidekokoelma löytyy Messupalatsista eli Modernin taiteen museosta. 1800-luvulta alkaen taidetta esittelevä museo on täynnä tunnettuja teoksia ja varsinkin Alfons Muchan päätyö, Slaavien eepos, hiljentää katselijan vaikuttavuudellaan.

ApolloApollo

Prahan kansallismuseo

3. Kansallismuseo – Národní Muzeum

Tsekin kansallismuseo löytyy Prahasta ja siellä kannattaa piipahtaa. Museosta löytyy erilaisia tieteellisiä ja historiallisia esineitä ja kokoelmia, jotka kertovat maan historiasta varsin kattavasti – museo on itse asiassa maan suurimpia. Itse museorakennuskin on historiallinen ja todella kaunis nähtävyys, joten piipahda ainakin sitä ihastelemassa.

Kotisivut: https://www.nm.cz/en

Prahan Teknillinen museo

4. Teknillinen museo

Jos sinua kiehtovat tekniikka ja erilaiset vempaimet, suuntaa Praha museoista Teknilliseen museoon. Museosta löytyy aitoja vanhoja lentokoneita, lennokkeja, autoja ja jopa junan vetureita.

Kotisivut: http://www.ntm.cz/en

5. KGB-museo

Kylmän sodan aikaiseen elämään Prahassa voi tutustua laadukkaassa KGB-museossa. Museo kertoo varsinkin Prahan keväänä tunnetun 1968 vuoden tapahtumista varsin kattavasti. Museo ei ole kovin suuri, joten siellä on kiva piipahtaa tutustumisretkellä. Museo on lisäksi melko omalaatuinen, joten vierailu on taatusti hauska ja unohtumaton olitpa sitten historian suurystävä tai et!

Kotisivut: http://kgbmuseum.com/en/

Prahan Kafka-museo

6. Kafka-museo

Kafkan elämään tutustuttava museo on melko omaperäinen kokemus. Museossa yhdistellään erilaisia taidemuotoja videosta ääninauhoihin, joten kokemus on hyvinkin puhutteleva. Näyttely on todella kunnianhimoinen ja tietenkin hyvin kafkamainen.

Kotisivut: https://kafkamuseum.cz/en/

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Prahan Juutalaismuseo

7. Juutalaismuseo

Hiljentymään kannattaa suunnata koskettavaan Juutalaismuseoon. Prahan entisessä getossa sijaitseva museo pureutuu kaupungin juutalaisten elämään ennen sotaa ja sen jälkeen. Suosittuun museoon on joskus jonoja, joten sinne kannattaa piipahtaa heti aamusta.

Kotisivut: https://www.jewishmuseum.cz/en/info/visit/

8. Suklaamuseo

Prahan museot viettelevät myös kulinaristeja. Choco-Story Chocolate Museum eli Prahan suklaamuseo viettelee kiehtovilla suklaan historiasta kertovilla tarinoillaan, mutta myös maistiaisillaan. Museossa voi jopa kokeilla itse suklaanvalmistusta! Upea museo, jossa viihtyvät myös perheen pienimmät.

Kotisivut: http://choco-story-brugge.be/en/home-2/

Prahan olutmuseo

9. Olutmuseo

Jos taas olut enemmänkin oluen ystävä, niin suuntaa Prahan olutmuseoon. Museo on siitä kiva, ettei se ole minkään tietyn panimon omistama, vaan voit tutustua oluen valmistamiseen yleisesti. Lisäksi pääset nauttimaan jopa 30 erilaisesta oluesta.

Kotisivut: http://www.praguebeermuseum.cz/en/

Prahan museot ovat edullisia

Museoiden pääsymaksut ovat yleensä noin 100-200 kruunua, eli noin 3-8 euron luokkaa. Yksittäisiin museoihin se ei siis ole kovinkaan paljon, mutta jos haluat nähdä monet Prahan museot kannattaa ehdottomasti harkita Prague Card –korttia. Kortilla pääset nimittäin ilmaiseksi moniin museoihin sekä voit matkata julkisilla ilmaiseksi.

Kortin hinta on:

  • Kahden päivän kortti aikuisilta 58 euroa ja 43 euroa lapsilta
  • Kolmen päivän kortti aikuisilta 68 euroa ja 50 euroa lapsilta
  • Neljän päivän kortti aikuisilta 78 euroa ja 57 euroa lapsilta
Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Lähde seikkailulle Prahaan

Prahan museot sekä kaupungin muut nähtävyydet tekevät tästä eurooppalaisesta kaupungista loistavan matkakohteen. Prahaan voi piipahtaa pariksi päiväksi tai vaikkapa pidemmällekin lomalle, kohteen soveltuessa niin kesä- kuin talvimatkaankin.

Tee siis mielenkiintoinen seikkailuretki Prahaan ja sen ihaniin museoihin!

Prahan museot kartalla

BOTTOM

Varaa loma edullisemmin - Tutustu äkkilähtöihin!

Avaa äkkilähdöt

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti