Krakovan joulutori 2019 – jouluinen ihmemaa kauneimmillaan

Krakovan joulutori on todellinen joulun ihmemaa ja todella suosittu matkailijoiden keskuudessa. Mutta mikä on joulutorin suosion salaisuus?

Puola on edullinen ja mielenkiintoinen lomakohde. Maan rannikko tarjoaa mahdollisuuden rantalomailuun ja esimerkiksi Gdansk on hurjan suosittu niin aikuismatkailijoiden, että lapsiperheidenkin osalta. Kaunis Krakova soveltuu myös matkakohteeksi – varsinkin jouluisin! Krakovan joulutori on romanttisen kaunis, sen tarjotessa runsaasti ihanaa jouluista ohjelmaa. Tässä tietoja joulutorista ja vinkit lomamatkan ostoon!

Krakovan joulumarkkinat 2019 tarjoavat elämyksiä

Krakova on ihastuttava joulukaupunki, jossa riittää kaunista katseltavaa ja rentouttavaa tekemistä joulun alla. Kaupungin joulumarkkinat ovat perinteiset ja joulutoreja on ripoteltuna hieman ympäri kaupungin. Markkinoilta löytyy perinteisesti:

  • Puolalaisia käsitöitä ja joulukoristeita
  • Perinteisiä jouluruokia ja –juomia
  • Erilaisia jouluaiheisia esityksiä, varsinkin konserttien muodossa

Joulumarkkinoiden anti on yllättävänkin edullista ja siksi mukaan tarttuu Krakovan joulutoreilta taatusti kivoja joulukoristeita! Ympäri kaupungin on lisäksi runsaasti jouluaiheisia esityksiä, kuten rauhoittavia kirkkokonsertteja.

ApolloApollo

Tunnetuin Krakovan joulutori on täynnä taikaa

Tunnetuin ja suurin joulutori Krakovassa on vanhankaupungin joulutori. Rynek Glownyn aukiolla järjestettävä joulutori järjestetään upeissa puitteissa ja ohjelma on todella mielenkiintoista. Torilla järjestetään esimerkiksi vuosittain perinteinen seimikilpailu! Huikeat seimet ovat esillä eri puolilla kaupunkia ja kilpailun voittaja pääsee esille Krakovan historialliseen museoon.

Torilta löytyy tietenkin juuri perinteisiä puukojuja, joissa myydään herkkuja, koristeita ja erilaisia käsitöitä. Kuten todettua, Krakovan joulutorit ovat edullisia ja vanhankaupungin toriltakin tarttuu taatusti mukaan kaikkea ihanaa. Lisäksi lähistöllä on runsaasti liikkeitä, joten ostoksille täällä pääsee hyvinkin helposti.

Vuoden 2019 Krakovan joulutori avoinna päivittäin marraskuun 29. päivästä aina joulukuun 26. päivään saakka. Joulutori on avoinna klo 10.-20.00.

Kauniilta aukiolta löytyy markkinakojujen lisäksi tietysti hulppeasti koristeltu suuri joulukuusi sekä valaisevia jouluvaloja. Erilaisia esityksiä tapahtuu usein ja varsinkin erilaiset lastenkuorojen esiintymiset ovat todella kaunista kuunneltavaa. Lasi paikallista glögiä käteen ja nauttimaan ihanasta tunnelmasta – todellista rentoutumista siis tiedossa!

Matkapojat

Löydä upeita matkatarjouksia 2024/25 lomiin! Rantalomia, kiertomatkoja, risteilyjä ja paljon muuta!

Etsi matkoja

Krakovan joulutori kartalla

Apollo – Krakova

Löydä parhaat lomatarjoukset Krakovaan!

Etsi lomatarjouksia

Krakovan joulutorin ehdottomat tärpit ovat:

  • Kauniit, käsintehdyt joulupallot, joita kannattaa ostaa koristeeksi
  • Puolalaiset perinneherkut kuten paikalliset piparit sekä oscypek –juusto
  • Perinteiset jouluseppeleet
  • Kauniit puuveistokset ja keittiövälineet

Edullisen joulutorin anti ja sen rauhallinen tunnelma takaavat todella mukavan lomafiiliksen. Lisäksi läheiset vanhat rakennukset ja aukion laidalla oleva koristeellinen, punatiilinen Mariankirkko tekevät joulutorista yhden Euroopan parhaimmista! Jos et ole vielä vieraillut Krakovassa, kannattaa matka juuri joulunaikaan ehdottomasti.

Artikkeli jatkuu alempana
Löydä parhaat aktiviteetit tähän kohteeseen ja osta liput etukäteen!
Artikkeli jatkuu...

Näin lähdet jouluksi Krakovaan

Kun siis haluat uppoutua todelliseen talven ihmemaahan ja virittäytyä joulunviettoon, kannattaa suunnaksi ottaa ihastuttava Krakova. Joulutorimatka Krakovaan on loistava tapa rentoutua ja hiljentyä – matka on lisäksi helppo suunnitella. Valmiita joulumatkoja juuri Krakovaan löytyy esimerkiksi Matkapojilta ja Ikaalisten Matkatoimistolta. Voit valita majoituksen eri vaihtoehdoista ja löytää itsesi edullisesti ja helposti Krakovasta joulukuussa. Lisäksi esimerkiksi Ikaalisten Matkatoimiston matkoihin kuuluu ohjattua toimintaa, joten saat takuulla kaiken irti tästä joulumatkasta.

Koe lomallasi myös Krakovan nähtävyydet tai lähde päiväretkelle Wieliczkan suolakaivoksille.

Krakova on jouluna erityisen mukava lomakohde. Jouluksi matkat tulee varata jo todella hyvissä ajoin ja tehdä esimerkiksi pöytävaraukset etukäteen. Ihan kokonaan Krakova ei jouluna hiljene, joten ruokakauppoja on avoinna myös pyhinä. Krakova joulukuussa tarkoittaa säiden puolesta pientä viileyttä ja luntakin on mahdollisesti luvassa, joten muista pukeutua lämpimästi. Pieni lumisade luo kuitenkin juuri joulutorille aivan ainutlaatuista jouluista tunnelmaa!

Tee siis tänä vuonna joulumatka ja koe kaunis Krakovan joulutori!

BOTTOM

Tutustu viikon matkaetuun ja varmista loma parhaaseen hintaan!

Tutustu tästä

Lue lisää aiheeseen liittyvää:

Jätä kommentti